Reklama

Reklama

Fargo - Season 4

(série)
Trailer 1
USA, 2020, 9 h 48 min (Minutáž: 39–63 min)

Tvůrci:

Noah Hawley

Hudba:

Jeff Russo
(další profese)

Epizody(11)

Obsahy(1)

Čtvrtá řada seriálu Fargo nás zavede do Kansas City ve středozápadní části USA. Loy Cannon (Chris Rock), který řídí afroamerickou zločinnou organizaci, uzavře dost labilní příměří s konkurenční italskou mafií a společně ovládají alternativní temnou ekonomiku zahrnující podvody, korupci a obchod s drogami. Aby oba bossové posílili vzájemné mírové soužití, vymění si navzájem svoje nejstarší syny. Ve smyslu dohody je Loy Cannon povinen vychovávat syna svého rivala, jako by byl jeho vlastní. Když ovšem šéfa kansaské mafie odvezou do nemocnice, aby se podrobil rutinní operaci, a brzy na to zemře, začne se odvíjet série nečekaných událostí. (AMC Czech)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (75)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

čtvrtá řada je o něco lepší než třetí,ale bohužel hodně smrdí promrhaným potenciálem.Tím spíš po opravdu vydařeném prvním díle.Je sice pravda,že jiné seriály by si o podobné úrovni u slabší řady mohly nechat zdát,ale tohle je Fargo a to si nasadilo laťku sakra vysoko.Přitom tu jsou stále velmi dobří herci (Rock,Schwartzman,Jessie Buckley),klasické Coenovské postavičky a tu a tam vykoukne správně poťouchlý černohumorný moment,ale je toho tak nějak méně než sem čekal...70% ()

cpt.Lynch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V nejlepším se má přestat a nejlepší na tomto seriálu byla první a druhá série. Třetí byl celkem průšvih a tak se na to měli tvůrci buď vykašlat (dál netočit) a nebo se poučit. Žel se nestalo ani jedno. 4. Série je hnůj, podprůměrná gangsterka a prznění jména Fargo. Větší část je děsná nuda a závěr plný vražd to rozhodně nevytrhne. Z keců hlavní černošské postavy se mi v kapse zapaloval kříž. Ono obecně jsou ty postavy zcela o ničem a bez charismatu. Herecké výkony také chabé. Třeba Esposito který kraluje v Gomoře tady žel musí hrát šaška… To že v USA zrovna frčí Black Lives Matter se na tomhle veledíle taky podepsalo… 1,5* ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už z mých komentářů k jednotlivým epizodám je jasné, že ze čtvrté sezóny seriálu nejsem nadšený. Nejenom to, jsem silně zklamaný. Fargo je pro mě seriálem, v němž se má střídat explicitní násilí s černým humorem, očekávám od něj taky napětí a pořádnou atmosféru. Atmosféra padesátých let byla sice slušná, napětí jsem se ale nedočkal, s násilím se tentokrát nepochopitelně šetřilo a humoru tady bylo tak málo, že jsem ho téměř nepostřehl. O tom, jak se jediní praví "Američané" chovají ke všem ostatním, poučovat nepotřebuji, takže mě minula i neustálá agitka BLM. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když se začalo hovořit o seriálovém Fargu, vnímal jsem ho jako producentský pokus parazitovat na slavném snímku Coenů. Skepse mě rychle přešla a s každým dalším dílem jsem světu Farga plnému temných postav, které křivolakými cestičkami skrápěnými lidskou bolestí a krví kráčejí vstříc své představě o štěstí a nakonec sklízejí to, co nečekaly, podléhal víc a víc. Úspěch Farga stál na dvou faktorech. Na kvalitních scénářích, které dokázaly všechny nepravděpodobné dějové zvraty podávat s lehkostí a přirozeností, přicházely s neokoukanými nápady, vykreslovaly zajímavé prostředí a komunity, a co je nejdůležitější, vyprávěly napínavé a zábavné příběhy o lidech z podsvětí. Druhým faktorem byly pozoruhodné, více či méně vyšinuté nekorektní charaktery, kterým nečiní nejmenší problém překračovat zákony i etické hranice vytyčené panující morálkou. Charaktery, které oplývají neskutečnou dávkou charismatu a podnikající skutky, které je posouvají až k hranici městských legend a hrůzyplným historkám předávaným policejními veterány nováčkům. Začátek 4. série ještě nejeví známky úpadku a funkční zkratkou líčí střídání etnicky definovaných zločineckých klanů u moci. S typicky fargovskou ironií je líčen vznik kreditních karet. Jenže s přibývajícími minutami přibývá i scénáristických nedodělků - typický je zkratkovitě budovaný vztah psychopatické sestry a nového šéfa italského klanu. Seriálové postavy většinou nemají potřebný prostor a zůstávají nevyužité. Kvůli scénáristické nemohoucnosti je promrhán potenciál dalších. Černošskému gangu chybí výraznější individuality, Chris Rock je castingový omyl roku. Jessie Buckley a hvězda Gomory Salvatore Esposito své postavy hrají jako vyložené karikatury a tím ubírají seriálu potřebné napětí. Pro předchozí série Farga sice bylo typické používání humoru, ale jeho temné antihrdiny bylo nutné brát vážně. V hejtování by se dalo ještě pokračovat, ale i přes četné nedostatky si čtvrtá série Farga třetí hvězdičku přece jen obhájí - jen je jasně patrný pokles kvality vůči předchozím sériím. Celkový dojem: 55 %. ()

mrkt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

fakt mě tady v týhle řadě baví jak si Hawley hraje s popkulturníma odkazama mafiánskejch filmů. všechno plyne přirozeně, nikde se záměrně netlačí na pilu. scény, který mají bejt výrazný výrazný jsou, ale ne nijak trapně. neni tady nic novýho a objevnýho, ale jako celek to funguje naprosto v pořádku. při čekání na pátou řadu si tohle asi dám ještě jednou. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (6)

  • 4. série měla být vysílána během jara 2020. Kvůli pandemii koronaviru byla ale odložena na podzim 2020. (fabecc1222)
  • Epizoda je plná odkazů na Čaroděje ze země Oz (1939). Odehrává se v Kansasu, odkud pochází hlavní hrdinka zmíněného filmu Dorotka (Judy Garland). Objevuje se v ní i tornádo, které Dorotku odnese do země Oz, a jednu z postav tu doprovází malý pes, stejně jako doprovázel Dorotku ve filmu. (awful)
  • V čase cca 24:55 jsou na střeše budovy Cold Storage zřetelně vidět sestavy antén pro provoz mobilních telefonů, ačkoliv se příběh odehrává v 50. letech 20. století. (Bolex)

Reklama

Reklama