Reklama

Reklama

Fargo - Season 4

(série)
Trailer 1
USA, 2020, 9 h 48 min (Minutáž: 39–63 min)

Tvůrci:

Noah Hawley

Hudba:

Jeff Russo
(další profese)

Epizody(11)

Obsahy(1)

Čtvrtá řada seriálu Fargo nás zavede do Kansas City ve středozápadní části USA. Loy Cannon (Chris Rock), který řídí afroamerickou zločinnou organizaci, uzavře dost labilní příměří s konkurenční italskou mafií a společně ovládají alternativní temnou ekonomiku zahrnující podvody, korupci a obchod s drogami. Aby oba bossové posílili vzájemné mírové soužití, vymění si navzájem svoje nejstarší syny. Ve smyslu dohody je Loy Cannon povinen vychovávat syna svého rivala, jako by byl jeho vlastní. Když ovšem šéfa kansaské mafie odvezou do nemocnice, aby se podrobil rutinní operaci, a brzy na to zemře, začne se odvíjet série nečekaných událostí. (AMC Czech)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (75)

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obecně mě moc nebaví tohle gangsterské období, ale říkal jsem si, že Fargo by mohlo do téhle tématiky přinést něco nového a osvěžujícího. Bohužel, čtvrtá řada Farga je zatím jednoznačně nejslabším řadou tohoto seriálu. Oproti prvním třem řadám tu vesměs chybí bizarní postavičky, které byli pro Fargo tak typické. Celou sérii tak táhne převážně policajt-ženista-nervák, a jeho neustále klepání, které tak dává svým absurdnem vzpomenout na klasickou práci Coenů. A ještě jedna další věc, co tu chybí...sníh. První tři řady měli jako pojítko krásnou, až pohádkovou zimní atmosféru, která se ale ve čtvrté mění na takové klasické městské bahno. Občas se stále objeví moment, který dokáže pobavit, ale jakoby tady tak nějak došli ve větší míře originální nápady, a jelo se dost na setrvačnost. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Může za za to vysoká laťka nasazená v rámci sérií, také ale slabší rozjezd a až nudivých pár epizod, než konečně nabere ty správný grády (smíření bratrů) - za mě wops X coons řada dobrá, ale zároveň ta zatím nejslabší. Stále je tu dost zábavných postaviček a cool momentů, herecky nej Esposito, Buckley, Schwartzman asi i Olyphant (naopak nesednul mi Chris Rock), potěšil "odbočkový" devátý díl, ne vše ale fungovalo a říkám si, bývalo by prospělo šikovně to osekat na osm. 75% ()

Reklama

Free_player 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že laťka byla z předchozích sérií vytáhlá až skoro do maxima, ale tohle bylo hodně veliké zklamání. To co bylo v 11 dílech mohlo pohodlně být v 6 dílech a to bez zbytečného a místy dost nudného natahování, absolutně nelogické chování postav i jejich prapodivného umírání ... Hlavní problém byl u mě třeba v tom, že seriál neměl žádného tahouna - to herecké obsazení bylo dost slabé. Pouze Chris Rock byl jednooký mezi slepýma. Konec byl typicky ''fargovský'' leč nezáživný. Bohužel. *** ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

čtvrtá řada je o něco lepší než třetí,ale bohužel hodně smrdí promrhaným potenciálem.Tím spíš po opravdu vydařeném prvním díle.Je sice pravda,že jiné seriály by si o podobné úrovni u slabší řady mohly nechat zdát,ale tohle je Fargo a to si nasadilo laťku sakra vysoko.Přitom tu jsou stále velmi dobří herci (Rock,Schwartzman,Jessie Buckley),klasické Coenovské postavičky a tu a tam vykoukne správně poťouchlý černohumorný moment,ale je toho tak nějak méně než sem čekal...70% ()

DAPDO 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už předchozí série se ve stylu vyprávění úplně vzdálila tomu, co dělalo Fargo Fargem v luxusních prvních dvou, takže jsem nějakej návrat k tomu, co fungovalo, ani nečekal. Tahle čtyřka je spíš taková gangsterská sága, která někdy funguje, někdy ne. Bavilo mě to utčitě víc, než trojka, ale hodně tomu ublížily díly na konci. Nejdřív se dvě, pro mě jedny z nejvýraznějších postav, střetnou v souboji, aby oba padly po zásahu tornáda a v následujícím díle si další velká postava, od které jsem si hodně sliboval, vystřelí mozek z palice potom, co zakopne...Navíc začátek a konec války byl vměstnán do dvou krátkých dílů a přišly jsme podle mě o to nejzajímavější. 65%. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (6)

  • 4. série měla být vysílána během jara 2020. Kvůli pandemii koronaviru byla ale odložena na podzim 2020. (fabecc1222)
  • V čase cca 24:55 jsou na střeše budovy Cold Storage zřetelně vidět sestavy antén pro provoz mobilních telefonů, ačkoliv se příběh odehrává v 50. letech 20. století. (Bolex)
  • Rodina majitele pohřební služby má příjmení českého původu – Smutny. (awful)

Reklama

Reklama