Reklama

Reklama

Noragami

(seriál)
Trailer 2
Japonsko, (2014–2015), 10 h 25 min (Minutáž: 25 min)

Předloha:

Adachi Toka (komiks)

Kamera:

Majuko Furumoto

Hrají:

Hiroši Kamija, Maaja Učida, Júki Kadži, Aki Tojosaki, Mijuki Sawaširo, Rie Kugimija, M.A.O, Miki Itó, Nao Tójama, Misaki Kuno, Džun Fukujama, Júki Ono (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(25)

Obsahy(1)

Na hranici svetov žije okolo osem miliónov bohov a ešte viac mŕtvych duší. Jedným z nich je aj chlapec Yato, ktorý je, ako inak, boh. Ak ho ľudia požiadajú o pomoc, príde a za päť yenov im splní ich prianie, aspoň to tvrdí. Jedného dňa, keď beží cez cestu, ho uvidí stredoškoláčka menom Iki Hiyori a zachráni ho pred smrťou. Sama na to pri tom doplatí, keď ju zrazí autobus. Keď sa preberie v nemocnici, je šokovaná, pretože to vyzerá tak, že ona ako jediná videla chlapca, ktorému zachránila život. No ako čoskoro zistí, záchrana bola celkom zbytočná a spôsobí jej mnohé problémy... (Chinese Ashio)

(více)

Diskuze

Zíza

Zíza (hodnocení, recenze)

Tak jo, oficiálně po 8. díle se z toho stalo pro mě nejlepší anime sezóny. Teď aby to vydrželo.

Zíza

Zíza (hodnocení, recenze)

SonGokussj

Čekala jsem něco horšího. Každopádně jsem zvědavá, jak to bude pokračovat dál, protože to zatím vypadá líp a líp.

SonGokussj

SonGokussj (hodnocení, recenze)

Obecně mám radši původní FMA + Shambalu (výtečné zakončení). I když to není "ten pravý příběh", je to píběh originální a vyvedl se.

Zíza: "když děj u šónenů běží a nefláká se" -> nehraje ve prospěch toho nového. On se nefláká ani v prvním díle ;) Jinak bych to tu nedoporučoval. I tam je dost rychlý. Jde o to, že v novém je "až příliš urychlený". Nevím, jak ti předat své pocity, že ten starý celý je oproti té části, co se v novém "opakuje" MRTĚ lepší a právě proto si mě to získalo. Pokud bych koukal na nový, neužiju si to tak a nezapíše se to ve mně tak, jak právě díky tomu starému.

na příspěvěk reagoval Zíza

Larky

Larky (hodnocení, recenze)

Zíza

Je to možné. Já oba seriály sledoval tím hltacím stylem a Brotherhood mi přišel rozvleklejší. Nic to ale nemění na tom, že je to výborný seriál :)

Zíza

Zíza (hodnocení, recenze)

Larky

Jo, působilo to tak na mě. Ale asi to taky bude tím, že FMA jsem zhltla najednou a FMB jsem poctivě koukala díl/týden.

na příspěvěk reagoval Larky

Larky

Larky (hodnocení, recenze)

Brotherhood, který má víc dílů a jehož tempo je oproti starému seriálu podstatně proměnlivější, ti přijde, že „běží a nefláká se" ?

na příspěvěk reagoval Zíza

Zíza

Zíza (hodnocení, recenze)

Tak jo, nechala jsem se vámi přesvědčit a půjdu na Space Dandy. ;-) Tak doufám, že mě to nezklame, trailer mě sice nijak zvlášť nezaujal, ale uvidíme, jestli z toho něco bude.

Jak to bude s Hunter x Hunter se uvidí. Upřímně spíš mám chuť to novější dílko, i přestože podle mnohých je to starší v určitých ohledech lepší. Trochu mi to připomíná FMA vs FMB. Mám ráda, když děj u šónenů běží a nefláká se, takže tohle hraje ve prospěch toho nového. Proto, kdybych se na Hunter x Hunter měla kouknout, zvolím z 90 % nové zpracování.

Hromino

Hromino (hodnocení, recenze)

Zíza , SonGokussj

Určitě to zkus. :) Když jsem se na to začal dívat, tak jsem od toho moc nečekal (prvních pár dílů mi připadalo „jen dobrých”), ale plně si mě to získalo až nějak od čtvrtého, pátého dílu. Však uvidíš – buď ti to svou atmosférou sedne, nebo ne. :))

HxH: Jo jo, názor sdílím, taky mám raději starší verzi – hlavně začátek je imho kvalitativně s remakem opravdu nesrovnatelný. Zatímco v původním seriálu byla hunterská zkouška krásně napínavou částí, v remaku mi přijde strašně slabá, zrychlená, s cenzurou, plná světlých barev, bez napětí a bez nějakého konsistentního vývoje vztahů mezi hlavními postavami. I dabéři se mi vesměs v původním seriálu líbili více – třeba takový hlas Kurapiky v remaku slyším snad v každém druhém novějším anime, Hisoka měl v původní verzi taky o dost zajímavější a více padnoucí hlas… ale třeba hlas Killuy a Leoria se mi líbí zase více v remaku. :) Ovšem jak už jsem psal níže, dá se na to zvyknout.

Jestli ale chceš jít opravdu jen do nového, budiž, jen se připrav na to, že to bude ze začátku hodně zrychlené, živé, pořád se tam bude něco dít, bude tam cenzura a… prostě to bude celé takové hrr hrr. :D Ale kdyžtak se tím nenech odradit, časem se to opravdu zlepší. :)

SonGokussj

SonGokussj (hodnocení, recenze)

Zrovna vyšel 5. díl Noragami, jdu koukat :)

 

Hromino: Uchouten kazoku jsi vcelku vyvýšil v recenzi, dost i přemýšlím, že zkusím, ale mám "pocit", že to prostě nebude vončo. Doufám, že se pletu :)

 

Zíza: určitě po bakalářce :-D Jinak by to byla sebevražda. A "tak jedině do nového" - ano jdi, ale až od té chvíle, jak staré končí. Opravdu doporučuji starého.

Slyšel jsem totiž, že bude nový Hunter x Hunter, tak jsem se koukl na ten starý a jakmile jsem s ním skončil, asi 2 týdny na to vyšel novej. A nelíbil se mi. Oproti starému se mi to opravdu -nelíbilo-, jak to bylo ještě čerstvé. Byla tam, jak píše Hromino, cenzura, nebylo to tak temné, bylo to až moc čisté... Nelíbilo.

Až po několika měsících se to srovnalo na dobrou úroveň, už tam lítají i hlavy s fialovou krví a té tam zrovna nešetří, teď je to fajn. Ale pokud máš možnost si vybrat mezi http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?show=anime&aid=132 a http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?show=anime&aid=8550 , určitě zvol rok 2001. Hromino by mi to teoreticky měl potvrdit. Alespoň doufám, že sdílí stejné dojmy ohledně starší - originální verze. (V té nové se ten "starý příběh" snaží opravdu urychlit)

na příspěvěk reagoval Hromino

Hromino

Hromino (hodnocení, recenze)

Goku: Souhlas, poslední díly mi ukecaností pana vypravěče, zpomalovačkami a řídkostí děje nejednou připomněly Naruta nebo One Piece. :D Kdykoli jsme uslyšel větu à la: „(…) v místnosti XY se zatím vydává vstříc svému poslání Killua… má nervy napjaté až k prasknutí… ruce se mu potí… čeká jej náročný úkol! Ale to ještě netuší, co jej čeká za rohem!", otvírala se mi takříkajíc kudla v kapse. :D Ale snad je to jen chvilkový nešvar, který se za pár dílů zpraví. :)

Zíza: Jasně, mrkni se na HxH raději až po bakalářce, protože je to imho docela návykové. :D Jinak – jak už jsem psal – bych doporučil toho Dandyho, Nisekoi a možná ještě Učóten kazoku. Je to sice z minulého roku, ale požadovaný počet dílů to splňuje, není tam ečči a není tam ani „odplata za nechtěné dotknutí na špatném místě”. :D

Zíza

Zíza (hodnocení, recenze)

Hunter x Hunter - když už bych do něj šla, tak jedině do nového. :-D Ale to má na mě moc dílů, teď spíš sháním něco, co vychází (a nemá to víc jak 4 díly) anebo něco +-12 dílů. Jak budu mít napsanou bakalářku, tak se vrhnu na něco delšího. ;-)

na příspěvěk reagoval Hromino

SonGokussj

SonGokussj (hodnocení, recenze)

A já s tebou souhlasil :-) Zrovna jsem dokoukal 4. episodu a ze 75% jsem to "měl tendenci" zvýšit na 80% :)

Je to fakt velmi hezké :-)

 

Hunter x Hunter bych doporučil mrknout na starého + jakmile starý skončí (mám dojem, že někdy kolem Green Island Arc), tak přejít na nový :-)
I když v posledních 5 episodách se toho událo asi tak 4 minuty děje... :D začalo mi to dokonce připomínat klasickou DBZ episodu.

"Víš, jak dlouho trvá v DBZ vyměnit žárovku?" "240 dílů" :-D

Hromino

Hromino (hodnocení, recenze)

SonGokussj

Ano, nového HxH by taky zkusit mohla! :D Sice seriál ze začátku imho trpí typicky remakeovskými neduhy à la druhý FMA, kdy je začátek zrychlený, je v něm málo prostoru na vysvětlování a prokreslení postav, cenzura atd., ale postupně se vše uvedené výrazně zlepšuje. Navíc pokud jsi neviděla starší verzi, odpadá u tebe potřeba zvyknout si na nové seijú, kresbu (v remaku mi přišla hlavně ze začátku hrozně uhlazená a plná jasných barev, což mi třeba při napínavějších scénách vadilo) a některé další odlišnosti od původní verze. Ale rozhodně doporučuji zkusit; lepší šónen jsem zatím v novém desetiletí neviděl. :D

Počkat, ona byla v Nisekoi nějaká scéna s nechtěným dotknutím na špatném místě? :D Jestli jo, tak jsem to nějak nepostřehl, což ovšem znamená, že tam výše uvedené je na hodně uměřené úrovni, neb já jsem jinak na tyto scény taky dost alergický. :D Zatím se mi to jeví jako záležitost příjemná, pohodová, úsměvná, ne-ečči – proto ten přívlastek „decentní”. :)

SonGokussj

SonGokussj (hodnocení, recenze)

Nebo na nového Hunter x Hunter, soudě dle nového avataru :-) Že? ^_^

 

Nisekoi u mě též vede tuto sezónu. Ale je tam ono "odplata za nechtěné dotknutí na špatném místě" styl :-)
Avšak rozhodně ne tak přehnaně jako třeba u Ranmy nebo Rosario Vampire, nebo... bůh ví :-D Já tyhle moc nesleduju.

na příspěvěk reagoval Hromino

Hromino

Hromino (hodnocení, recenze)

Zíza

Jestli můžu i já něco doporučit, tak již zmiňovaného Space Dandyho a ještě Nisekoi, imho decentní rabukome od Shaftu.

SonGokussj

SonGokussj (hodnocení, recenze)

V tomto případě bych doporučil buď Space Dandy (by sis možná užila víc), nebo Gin no Saji 2 (spíš na pohodu) :-)

Space Dandy vydrž přes první episodu :) Teď ta čtvrtá mě odrovnala ze židle, když jsem na to koukal.

Zíza

Zíza (hodnocení, recenze)

SonGokussj

Já teď nemám tolik času, abych mohla koukat na tolik věcí (navíc se ten volný čas dělí i mezi hrané věci), takže jsem si zatím vybrala Tohle anime a to již zmiňované. Ale říkám si, že jedno anime bych ještě "snesla". Které za to tuhle sezónu fakt stojí a není tam ečči, ani "odplata za nechtěné dotknutí na špatném místě"? ;-)

na příspěvěk reagoval Hromino

SonGokussj

SonGokussj (hodnocení, recenze)

První díl mě moc nezaujal (pilotova píseň o lásce) (alespoň doufám, že to překládám dobře :-D).

Avšak druhý, třetí byl prima. Čtvrtek nastolil v příběhu naprosto čekaný / nečekaný obrat a ... spoustu pochybností a nesouvislostí, takže jsem zvědav, jak z toho vybruslí. Není to zlé :-)

U mě zatím vede Gin no Saji 2, Inari, Konkon, Koi Iroha, Noragami a Space Dandy :)
Jinak jsou vo velké průměry (Inari, KOnkon Koi Iroha průměr též, ale líbí)

na příspěvěk reagoval Zíza

SonGokussj

SonGokussj (hodnocení, recenze)

Že by jedno z lepších tuto sezónu? Po první ep. vcelku nadějné vyhlídky (i když nejspíš klasika shounen a nemohu si pomoct, ale připomíná mi to Blood Lad)

na příspěvěk reagoval Zíza

Reklama

Reklama