Reklama

Reklama

Noragami

(seriál)
Trailer 1
Japonsko, (2014–2015), 10 h 25 min (Minutáž: 25 min)

Předloha:

Adachi Toka (komiks)

Kamera:

Majuko Furumoto

Hrají:

Hiroši Kamija, Maaja Učida, Júki Kadži, Aki Tojosaki, Mijuki Sawaširo, Rie Kugimija, M.A.O, Miki Itó, Nao Tójama, Misaki Kuno, Džun Fukujama, Júki Ono (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(25)

Obsahy(1)

Na hranici svetov žije okolo osem miliónov bohov a ešte viac mŕtvych duší. Jedným z nich je aj chlapec Yato, ktorý je, ako inak, boh. Ak ho ľudia požiadajú o pomoc, príde a za päť yenov im splní ich prianie, aspoň to tvrdí. Jedného dňa, keď beží cez cestu, ho uvidí stredoškoláčka menom Iki Hiyori a zachráni ho pred smrťou. Sama na to pri tom doplatí, keď ju zrazí autobus. Keď sa preberie v nemocnici, je šokovaná, pretože to vyzerá tak, že ona ako jediná videla chlapca, ktorému zachránila život. No ako čoskoro zistí, záchrana bola celkom zbytočná a spôsobí jej mnohé problémy... (Chinese Ashio)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (22)

DaweForeman 

všechny recenze uživatele

Za celkem slušnou animaci a potenciál jedna hvězda. Zbytek je katastrofou. Zaprvý tohle neví, čím by chtělo být, bez nějaký hlavnější linie. Zadruhý kdyby tohle bylo vážnější, tak by to bylo hnedka o něčem jiném (hlavně v oblasti hlavního hrdiny). Sice originální pojetí v určitém slova smyslu, ale znám několik jiných anime, který jsou rozhodně zpracovány lépe. Nemastné, neslané. ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Klasický fan servis vykrádající lepší kousky a spojující fungující prvky do jednoho díla. Máme tady kousky z Bleach, Soul Eater, Yu Yu Hakusho... Hlavní hrdina nesympatický, příběh stokrát omletá klasika, akce slabota, vtipy nic nového. Kresba průměr, u hlavního hrdiny docela slabota. Kdo už má něco nakoukáno, tak vše už někde viděl, takže nuda. Anime je spíš pro začínající čumili, který toho na kontě moc nemaj a hlavně pro holky, kterým nevadí, že nemají děj, hlavně že mají hezké kluky (stejné jako Brothers Conflict nebo Free!). Jediný co se mi líbilo bylo OP a z postav ušli Yukine a Iki. 50% ()

Reklama

Zíza 

všechny recenze uživatele

Milé překvapení zimní sezóny. Splnilo to přesně to, co mělo – nenáročná podívaná se zajímavým příběhem i sympatickými postavami, ale nehrálo si to na něco, co to není. Člověk se u toho nenudí, ani nemá moc kdy, pořád se něco děje, ale není to zase zběsilý běh, ze kterého nebudete moci popadnout dech. OP i ED se mi líbily, pokaždé jsem si je poslechla. Pro mě velmi kvalitní anime, které splní, co slibuje – zábava na odpoledne. ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O něco lepší co Hataraku Mao-sama. Oproti jmenovanému to sice není tak vtipné, ale má to větší hloubku, příběh se celou dobu drží v jedné stopě a rozhodně jsme ušetřeni nemilého fanservisu. Hlavní postavy jsou fajnové - Yato jak temný, tak trhlý (někdy až moc), Hiyori na "podržtažkovou" holčinu překvapivě rozumná a klidná, jen ten ukřivděný a nedospělý Yukine leze místama na nervy. Nápad je ok, akce slušná, jen já teda nebyl nijak vytržený z hudby, jako ostatní, protože jsem si jistý, že pustit si ji samostatně, mám ji dost velmi brzo. Já jsem spokojený, slabší 4*. ()

Hromino 

všechny recenze uživatele

Bones v této sezóně svými dvěma kousky jasně kraloval. Od toho prvního kousku jsem již předem očekával vzhledem k jeho tvůrcům kvalitu, jíž se mi díkybohu nakonec dostalo v požehnané míře, leč Noragami jsem začal sledoval čistě jen proto, abych měl ve výběru nějakou tu „zábavu na odpoledne”, jak píše Zíza, od níž jsem vskutku nečekal příliš. A světe div se: i přes neodlučitelný fakt, že je Noragami slátaninou všeho možného (při sledování jsem měl pocit, jako by někdo do jedné mísy postupně hodil Soul Eatera, Kenšina, Bleach, Naruta, Gingicune a Kjókai no kanata a všechno to smíchal dohromady), mě dokázal seriál hezky zaujmout. Dalo by se říci, že ze všech výše jmenovaných děl (a ještě dalších) si vytáhli tvůrci jen to dobré a dali seriálu pěkný visuál, slušnou hudbu (jak OST, tak opening i ending) a zejména dobré postavy. Ty sice nehýří bůhvíjakou originalitou, ale umí diváka pobavit, zaujmout a přinutit jej sympatizovat s nimi. V souvislosti s postavou Hijori mě potěšilo, že navzdory tradiční roli ženského zavazadla mě nijak neiritovala svým řevem, hloupými a zbytečnými kecy či nezdravě velkými dudami a u Jukineho se mi velmi líbil vývoj jeho vztahu k Jatovi. U samotné hlavní postava Jata pak tvůrci umí dobře nakládat jak s jeho šaškovským potenciálem, tak s jeho osobnostní stránkou vážnější, temnější. Celkově to pak všechno tvoří moc fajnový eintopf, jenž si za pár let bude asi jen málo lidí pamatovat, leč přesto pozoruhodný a zajímavý. Trochu slabší 4*. ()

Galerie (397)

Reklama

Reklama