Reklama

Reklama

Noragami

(seriál)
Trailer
Japonsko, (2014–2015), 10 h 25 min (Minutáž: 25 min)

Předloha:

Adachi Toka (komiks)

Kamera:

Majuko Furumoto

Hrají:

Hiroši Kamija, Maaja Učida, Júki Kadži, Aki Tojosaki, Mijuki Sawaširo, Rie Kugimija, M.A.O, Miki Itó, Nao Tójama, Misaki Kuno, Džun Fukujama, Júki Ono (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(25)

Obsahy(1)

Na hranici svetov žije okolo osem miliónov bohov a ešte viac mŕtvych duší. Jedným z nich je aj chlapec Yato, ktorý je, ako inak, boh. Ak ho ľudia požiadajú o pomoc, príde a za päť yenov im splní ich prianie, aspoň to tvrdí. Jedného dňa, keď beží cez cestu, ho uvidí stredoškoláčka menom Iki Hiyori a zachráni ho pred smrťou. Sama na to pri tom doplatí, keď ju zrazí autobus. Keď sa preberie v nemocnici, je šokovaná, pretože to vyzerá tak, že ona ako jediná videla chlapca, ktorému zachránila život. No ako čoskoro zistí, záchrana bola celkom zbytočná a spôsobí jej mnohé problémy... (Chinese Ashio)

(více)

Recenze uživatele loveless k tomuto seriálu (2)

Noragami (2014) 

Yato honí ztracené kotě a přitom ho před přejetím autobusem ho zachrání školačka Hiyori. Yato je ale bůh a to, že nemá vlastní svatyni, vyznavače, kde spát a že bere za pět jenů každou práci v okolí nic nemění na tom, že by mu ten autobus nic extra neudělal... Takhle začíná příjemné akční fantasy anime o třech přátelích bojujících proti divně barevným démonům. Kresba je pěkná, hlavní, i většina vedlejších, postavy jsou značně sympatické. Příběh není nikterak komplikovaný, ale ani si tu nehrají na kdovíjaké kdovíco, takže good. Opening i ending super. Do dokonalosti tomu cosi chybělo, ale bylo to dost dobré, určitě doporučuji. ()

Aragoto (2015) (S02) 

Druhá série anime Noragami je ještě o dost lepší než ta první a proto začínám uvažovat, že propadnu náboženským choutkám a stanu se Yatoistkou :D because Tonight we honor the hero! A teď vážně. Pokud jste viděli první sérii, tak je druhá naprostou nutností, protože je tak nějak ve všem lepší. Yukine přestává být otravný, všechno klape jak má, poznáváme nové zajímavé postavy, řeší se napínavé zápletky, Hiyori se jako obvykle do všeho plete, Yato je jednoduše boží. Navíc všechny postavy i jejich vztahy zažívají značný vývoj. Opening výborný a ending velmi dobrý. Snad bude třetí série brzy! Btw. OAD k druhé sérii je taky lepší a vtipnější než k první. ()

Reklama

Reklama