Reklama

Reklama

Comet

Trailer 1

Obsahy(1)

Narazili na seba počas noci, kedy padali meteory. Vlastne, keď sa to tak vezme, ona mu zachránila život. Odvtedy z nej Dell (Justin Long) nemohol spustiť oči. Jeho nevyberané spôsoby ho takmer vždy dostali do problémov a nebude tomu inak ani tejto noci myriád padajúcich hviezd a jej bezchybnej božskej dokonalosti. Kimberly (Emmy Rossum) verí na lásku, na rozdiel od cynického Della, ktorý vie, že nie je skutočná. Uzavrú však spolu dohodu, že to spolu skúsia, čím sa začína príbeh vývoja ich šesťročného vzťahu tou najbizarnejšou cestou, predstavujúcou akoby sériu snov namaľovaných na plátno obrazu... (sochoking)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (53)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Postavy jsou zajímavé, hlavně proto, že pro ně byli vybráni výborní herci (Rossum a Long), zajímavá je i forma, která není lineární, ale prostě ten příběh sám o sobě mě nebavil. Jako romance je to snesitelné hlavně díky postavím a díky tomu, že oni jsou neskutečně přirození. Jinak to je hlavně ke konci až moc utrápené. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Kimberly bola k zožratiu! Akurát mi tam vadil Justin Long, ktorý okrem iného kazil svojim ksichtom i obraz fantastickej kamere! Mimochodom, pripravte sa na veľmi živú konverzačku. Niekedy až v štýle kadence samopalu vzor 24! P.S. Je potrebné, aby ste sa prestrieľali tou nekonečnou paľbou slov a debilnou červenou čiapkou Della až ku samotnému finále, ktoré nemá chybu! ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tak tohle že je ta jiná romance? Vždyť je to naprosto stejný kýč, jako jiné romantické filmy, jen v hipsterském, pseudouměleckém vizuálu. Jistě, dalo by se polemizovat nad tím, jestli samotné projevy lásky už taky nejsou kýčem, ale to mě osobně zas tak nezajímá. Spíš mi vadí, když se film vydává z něco mnohem víc, než ve skutečnosti je. Obě hlavní postavy mi byly strašně nesympatické už od samého začátku, chemie mezi nimi absolutně nefunguje a vůbec se s nimi nepracuje - charakter jak Kimberly, tak Della se neustále divně mění (hlavně u Della, který je spočátku strašně pesimistický cynik a najednou je z něj strašný romantik... i po kratších časových úsecích. To mám fakt brát vážně? Jako životnou postavu?). Humoru je tu na komedii málo a na mě nefungoval ani jednou. Ta úžasná vizuální stránka, o které tu všichni básní jakožto o až hypnotickém zážitku, se mě osobně nelíbila, protože mi připadá lartpourlartistická. Všechno to "experimentování" se záběry jednoduše nefunguje a v drtivé většině případů nemá žádný hlubší účel (a scéna líbání, při kterém kamera zabírá hlavně krk, mi přišla dost směšná). Nelineární vyprávění mi vadí obecně, jelikož mi taky v drtivé většině případů připadá pseudoumělecké. A střihy byly jak z Ptákodemie. Tak co na tomhle filmu mám oceňovat a zbožňovat? Navíc ani nechápu název Comet, když tam ta kometa nemá žádný účel. Asi aby režisér nalákal víc lidí a aby nezdrhli po úvodní scéně, dal do úvodních titulků pár obrázků vesmíru. Poměrně amatérským způsobem. Líbila se mi snad jenom hudba a trošičku závěr, jinak ani ťuk. Někdo by mohl namítnout, že tomuhle jsem dal 1* a 500 dnům se Summer jsem dal 5*, přičemž oba filmy jsou poměrně hipsterské romance - jenže 500 dnů se Summer má sympatickou ústřední dvojici, chemie mezi ní funguje perfektně, humor je vtipný a přítomný po většinu času a vizuálně působí o dost líp a promyšleněji. Prostě to má vše, co Comet chybí. Něco si to bere i z Věčného svitu neposkvrněné mysli a Linklatera, jak tady všichni píšou, ale kdybych měl vypisovat, v čem je jak ten film, tak ten režisér, lepší, už bych se opakoval. Lepší 1* ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

90 minút trvajúca nálož dialógov. Do toho nejaké to sci-fi pozadie, ktoré má tomu dodávať nejaký ten nadpozemský osudový ráz. Páčilo sa mi, ako Esmail pracuje s dialógmi. Nie sú zrovna ako vystrihnuté z reality, ale časom som si na ich poetiku zvykol. Páči sa mi, ak herci, hrajúci v tuctových romantických komédiách zoberú rolu, za ktorú nič nedostali a snažia sa o to viac. Áno, Justin Long je sympaťák a sám neverím, že to píšem. Lenže táto nálož rozhovorov bola pre mňa príliš úmorná. To natoľko, že ak by som chcel všetko pochopiť, nebol by som schopný tento mix romantiky a scifi vo forme paralelných vesmírov absolvovať znova. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Obecně nemám moc rád filmy, které, vyprávěné lineárně, by odhalily ty chyby scénáře a motivací, ale rozstříhané a pomotané jako puzzle působí na spoustu lidí až hypnoticky. K tomu dnes tak moderní porušování nejen narace, ale i kamerových záběrů, kdy postavy koukají ven z kantny, kdy postavy zabírají minimum prostoru plátna. Má to jistě kouzelnou kameru, modré, růžové a červené filtry, vtahující hudbu. Řeší se dilema lásky dvou v podstatě magorů, kdy nějaká kometa nebo meteority nehrají roli. Ukecané to je, až ty stále stejné dialogy z asi pěti šesti střídajících se prostředí nudí a brzy omrzí. Linklanterovy filmy mají sice také ukecanou strukturu, ale při té procházce městem se během těch dialogů řeší příběh a podpříběhy, odkrývají se nové skutečnosti, aby ke konci došlo k určité katarzi. Zde je pokus o něco podobného, avšak jen pokus, protože většina dialogů je vyprázdněná jako vypitá plechovka oranžády. Proto se sází na vnější prostředí - kde Liklanterovi stačí pár záběrů města, zde se stále mění účes hlavní představitelky, musí zde být dvě slunce, kometa, meteority... zbytečné. Místo toho měli tvůrci zapracovat třeba na charakteru Kimberly - ty její skoky v povaze jsou někdy příliš přetažené, od extrému k extrému. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama