Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvojnásobný držitel nominace na Oscara Will Smith hraje podvodníka, který se romanticky zamiluje do začínající podfukářky (Margot Robbie), a když se ním příliš sblíží, rozejde se s ní. O tři roky později se jeho bývalá láska objeví v Buenos Aires a on je vyšachován ze hry, kterou sám rozehrál. Aby bylo vše ještě zamotanější, oba stejně nápaditě rozehrávají své podvody a oba chtějí podfouknout stejného miliardáře, majitele mezinárodního závodního týmu (Rodrigo Santoro). (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (584)

silentname 

všechny recenze uživatele

Myslím, že ide o dobrý prírastok do filmografie Willa Smitha. Zvláda svoju rolu veľmi dobre a pôsobí na mňa uveriteľne. Plus sa konečne ocitol aj v trošku inej role, kde si zahrá veľmi sympatického podvodníka. Chválím rovnako aj Margot Robbie, ktorá sa tu preukázala veľmi dobre a myslím si, že v budúcnosti budeme o nej počuť viac. Čo sa príbehu týka, nemáte ani tušenie kam sa to celé vyvinie a najmä ako budú hrdinovia reagovať a čo spravia. Rovnako ako aj ich motivácie a môžete sa pripraviť na pár poriadnych prekvapení. Toto film veľmi dobre zvládol. Dobrý príbeh, zaujímavé postavy, dobrí herci, dobre natočené, čo viac povedať? Čeknite si film a zabavte sa pri ňom. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Robbie a Smith to dohromady celkem sekne, první část snímku je našlapanější, nejlepší pasáž je asi sázení s bláznivým Asiatem. Druhá polovina už se dostává do té klasické roviny obehrané zápletky s několika zvraty, které překvapí, ale zase tak úplně neohromí. Slušná oddechovka na deštivé nedělní odpoledne. ()

Reklama

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Sexy, hravé a dobře otempované. Jestli má někdo strach, že se bude v kině nudit tak to opravdu nehrozí, zároveň to ale chce přistoupit na motto "v jednoduchosti je krása" (a to myslím v tom nejlepším možném slova smyslu). Zkrátka to zní a vypadá skvěle, Will Smith je sympaťák na entou a tahle role mu je imho jako ušitá na tělo, Robbie je zase okouzlující, roztomilá a jestli jste se do ní nezamilovali už ve Vlkovi, dostane vás teď. Je to v ní a nedá se s tím bojovat, teda alespoň mně ne. A vůbec se za to nezlobím. Tenhle film se asi nezapíše mezi kultovní heist snímky, pravděpodobně neskončí ani mezi mými oblíbenými vánočními romantikami, ale až si po horkém letním dnu budu chtít zchladit hlavu, osvěžit se a dvě hodiny sledovat blonďatou bohyni, jak se ladně točí kolem starého dobrého Willa, budu vědět po čem šáhnout. (still talking about the movie by the way...) 8/10 ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Focus klame telom a to už od trailerov, ktoré sľubovali dynamickú jazdu. Oproti nim je relatívne pozvoľný a rozvážny, bez výraznejšej akcie a o to väčší dôraz kladie na scenár. Ten je jasnou devízou, občas si pomáha originálnymi nápadmi a všetky dejové zvraty sú premyslené a v rámci žánru akceptovateľné. Nezriedka sa tak stáva, že divák sleduje navonok obyčajnú scénu, ktorá má však úplne iný význam a aj pri spätnom pohľade do seba skladačka bez problémov zapadne, Práve za to, za ústredné duo a jemnú nekorektnosť si Focus zaslúži opatrný palec nahor. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Motív filmu nepatrí len tak nejakým zlodejíčkom, ale ostrieľaným profesionálom, ktorí ani na sekundu nestratia pozornosť a svoju vytipovanú obeť tak brilantne pripravia o čokoľvek, čo si zaumienia a to bez jedinej známky zaváhania. V snímke sa pomaly odhaľujú zlodejské techniky a triky, ktorých premyslenosť až trestuhodne zvádza k vyskúšaniu. Na rozdiel od predchodcov s podobnou témou, tú nemáme zlodejskú skupinu, ktorá by išla po veľkej rybe, ale sa nám predstaví komplexné zoskupenie sebaistých vreckárov a podvodníkov, ktorí sú spoločne schopní prekvapivo rýchlo vygenerovať balík peňazí. Focus patrí k filmom, ktoré ukazujú krádeže a kriminalitu z pohľadu "pohodových" zlodejov, ktorí by pokojne mohli byť našimi najlepšími kamarátmi a s nejakými morálnymi otázkami si rozhodne hlavu nelámu. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (15)

  • Nicky (Will Smith) používá Nokii Lumia 1020 s operačním systémem Windows Phone 8.1. (Lucas87)

Související novinky

Uprchlík Will Smith

Uprchlík Will Smith

20.02.2015

Už příští týden vtrhne do kin podfukářská krimi Focus, v níž se naplno vrací Will Smith. Bývalý Fresh Prince se v posledních letech věnoval hlavně kariérám svých dětí, teď si ho ale konečně užijeme i… (více)

Warneři zbožňují Margot Robbie

Warneři zbožňují Margot Robbie

24.01.2015

Takový vzestup tu nebyl snad od... Megan Fox v Transformers? Blonďatá kráska Margot Robbie nabrala díky Vlkovi z Wall Street armádu fanoušků a studio Warner Bros. to dobře ví. Přihrává jí proto samé… (více)

Reklama

Reklama