Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po nepochopitelném útěku přímo z rukou policie, opouští Kraviec Českou republiku. Začíná nová etapa jeho zločinného života. Káčko už nemá co ztratit. Teprve teď začíná vyplouvat na povrch veškerý odpad, který po něm zbyl. Káčko se usazuje na Seychelských ostrovech, v rukou má směnku na 80 milionů, která z fleku může položit premiéra i vládu. 6 miliard z vytunelovaného podniku ČEPRO se pomalu rozpustilo, je potřeba přijít s novým zdrojem příjmu. I kdyby kvůli tomu měl udělat státní převrat. Česká republika tak exportuje do světa gangstera prvotřídního formátu. Ať už to jsou Seychely nebo Jihoafrická republika, všude kam tento gangster vstoupí, likviduje místní mafii a nastoluje vlastní řád. Na povrch se derou negativní vlastnosti jeho charakteru v závislosti na přemíře užívání drog a alkoholu. Káčko se mění z nadprůměrně inteligentního podvodníka na nejtemnějšího gangstera, vraha a obchodníka s narkotiky. A to je místo v polosvětě, ze kterého není návratu... Závěrečná část temného příběhu Gangster Ka: Afričan režiséra Jana Pachla zdůrazňuje fakt, že spáchané zlo nemůže být jen tak pominuto. Jaké jsou mechanismy organizovaného zločinu? Lze nad nimi zvítězit? (Bioscop)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (304)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Sice o něco slabší, než předešlý díl, ale pořád se jedná o záležitost, která může konkurovat západním produkcím. Platí tu vlastně totéž, co u jedničky. Silná gangsterská linka obsazená vynikajícími Čermákem a Bjelacem a slabší policejní s Čapkou, kterého snad mohl výrazněji podpořit Majer, ale dostal na to příliš málo prostoru. Z mého pohledu Káčkovi neprospěl přesun do zahraničí, protože stejně jako se tu zpočátku nudil on, nudil jsem se i já a i poté, co se chlapec rozjel, nevyvaroval se film několika hluchých míst. Ale i tak na konci vládla velká spokojenost a člověk si chtě nechtě musí položit otázku, jak to teda vlastně všechno bylo. Docela by mě zajímalo, jestli Krejčíř dodá námět pro třetí díl. 80% ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Dvojka Krejčíře'' se zcela evidentně povedla lépe a já doposud přemýšlím čím to. Možná v tom hrály roli převážně exotické lokace a možná i fakt, že v jedničce se hodně času spotřebovávalo na seznamování s mafiány a jejich rodinnými příslušníky zatímco ve dvojce je už všechny známe a tak se film mohl plně soustředit na akci a mafiánské praktiky. Kdo trochu sleduje zprávy, něco o Krejčířových kouscích slyšel a tak mi dvojka zlehka oživovala v paměti všechny ty kauzy o nichž člověk slyšel nebo četl. A i to je možná jistou devizou druhého dílu nebo lépe řečeno volného pokračování. Ve filmu veškerou pozornost na sebe opět strhává Hynek Čermák, který se touto rolí myslím dost na dlouho u diváků zaškatulkoval jako herec drsňáků a těžko už bude v nějaké pohádce hrát prince :-). Další kdo stojí za pozornost je určitě Predrag Bjelac, který hraje mafoše tak skvěle, že bych mu tu univerzitu dramatických umění v Bělehradě možná ani nevěřil :-). Z koho jsem kvetl byl vrchní vyšetřovatel Čapka. Tohoto hocha moc nemusím a neseděl mi ani zde. Ale moje chyba, bezpochyby. Ačkoliv to bylo lepší nebo koukatelnější, zůstávám u tří hvězd. Dávám tedy zavařit tři mega éček do podvozku auťáku. * * * ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„V JAR JE TO JINÝ. TAMNÍ POLICII NESTIHL JEŠTĚ ZKORUMPOVAT, TAKŽE VYLEZE Z LODI A SKONČÍ ROVNOU V KRIMINÁLU…“ /// …a tak nadešel den, kdy se strejček Radovan mohl podělit o svůj příběh se všemi občany – nejen Afriky. Očista jména se nedostaví, ale … ale díky týhle fikci je alespoň rehabilitovaná česká kinematografie. Sám „Káčko“ musí bejt rád za Čermáka, Bjelace, za Kmentovu předlohu a určitě i za Pachla. Nějak extra jsem životní etudy originálního Radovana K. nesledoval a myslím, že tohle k seznámení s kouzelníkem, kterej s prachama dokázal neuvěřitelný věci, bohatě stačí. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu Jaroslava Kmenty „Padrino Krejčíř“, kterou napsal v roce 2015, neznám. 2.) Při příjezdu do zahraničí okamžitě kopu hroby. 3.) Jsem v JAR a docházej mi chechtáky! /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Chcete vědět dopředu, co chystá magor?“ Druhý díl nabízí v podstatě to stejné jako jednička. Zase jsem byl hodně nadšený z vizuálu a vůbec technické stránky (zdejší přirovnávání filtrů k těm z Limonádového Joea je zcela mimo i při velké nadsázce). A znovu mě bavila ústřední dvojka v podání Bjelaca a Čermáka (ostatní herci zde byli opravdu jen do počtu). Těch příběhových peripetií mi ale ve výsledku přišlo o něco méně, a to i z pohledu celkové záživnosti. Co mně ovšem vadilo už v jedničce, to mi zde pilo krev po litrech. Ano, mám na mysli dialogy, které mi přišly místy hodně dementní, a poslouchat je bylo trošku utrpení (i když zase záleželo na tom, kdo je zrovna pronášel). Naopak mě pobavily létající „dárečky“, které mi přišly originální. Z konce pak mám mírně smíšené pocity (i když kdo ví, jaké pokračování realita napíše). S hodnocením pak jdu o půl hvězdy níž než minule a končím tak na celkovém lepším průměru. „Stojí ti to zato? Každej jinej by se na to vybodnul a ty deš hlavou proti zdi. Proč?“ – „Vyrostl sem na Foglarovi.“ ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Položil jsem vládu, ty vole." Tak v tom Kraviec předčil Krejčíře a já jsem se trošku ztratil v tom, co je inspirováno skutečností a co je pouhá fikce. Nicméně mne bavila Káčkova brilantní angličtina ("This hajzlpapír not good."), jeho salónní etiketa ("Jsem půl roku v kriminále, chci mrdat.") i pobíhání v žabkách uprostřed střelby. Co bylo slabý, tak to byl policista Lánský, kterej se tvářil, že šéfuje policejním složkám v ČR, na Seychelách i v JARu a přitom měl image otravnýho mravence. Taky Káčko postupně ztratil v kokainu dost ze svý zábavnosti, což v součtu kladů a záporů znamená, že první díl mne bavil o dost víc. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (6)

  • Novinář a spisovatel Jaroslav Kmenta napsal o Radovanovi Krejčířovi knižní trilogii „Padrino Krejčíř“. Tato trilogie posloužila jako (velmi volná) předloha pro natočení filmů Gangster Ka (2015) a Gangster Ka: Afričan. Ve filmu Gangster Ka: Afričan si zahrál i Jaroslav Kmenta, a to dokonce dvojroli.  V první „roli“, kdy není vůbec vidět, alternoval za hlavního představitele Radima Kraviece (Hynek Čermák). Kmenta místo něj řídil černé Porsche Carrera a jezdil s ním v horských serpentinách. V druhém případě hrál Jaroslav Kmenta roli novináře, který přebírá od policisty (Filip Čapka) dokumenty. V titulcích není Jaroslav Kmenta uveden jak herec, protože na tom netrval. (Rollo_Tomasi)
  • Výslech na johannesburské policejní stanici se ve skutečnosti natáčel v domě Radost na Žižkově. (Mara97)
  • Ve filmu dva „agenti“ deklarují, že pracují pro BIS. To ale neodpovídá realitě, protože BIS je zpravodajská služba s vnitřním polem působnosti, nemůže tedy působit na Seychelách. (gecko)

Reklama

Reklama