Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po nepochopitelném útěku přímo z rukou policie, opouští Kraviec Českou republiku. Začíná nová etapa jeho zločinného života. Káčko už nemá co ztratit. Teprve teď začíná vyplouvat na povrch veškerý odpad, který po něm zbyl. Káčko se usazuje na Seychelských ostrovech, v rukou má směnku na 80 milionů, která z fleku může položit premiéra i vládu. 6 miliard z vytunelovaného podniku ČEPRO se pomalu rozpustilo, je potřeba přijít s novým zdrojem příjmu. I kdyby kvůli tomu měl udělat státní převrat. Česká republika tak exportuje do světa gangstera prvotřídního formátu. Ať už to jsou Seychely nebo Jihoafrická republika, všude kam tento gangster vstoupí, likviduje místní mafii a nastoluje vlastní řád. Na povrch se derou negativní vlastnosti jeho charakteru v závislosti na přemíře užívání drog a alkoholu. Káčko se mění z nadprůměrně inteligentního podvodníka na nejtemnějšího gangstera, vraha a obchodníka s narkotiky. A to je místo v polosvětě, ze kterého není návratu... Závěrečná část temného příběhu Gangster Ka: Afričan režiséra Jana Pachla zdůrazňuje fakt, že spáchané zlo nemůže být jen tak pominuto. Jaké jsou mechanismy organizovaného zločinu? Lze nad nimi zvítězit? (Bioscop)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (304)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Chcete vědět dopředu, co chystá magor?“ Druhý díl nabízí v podstatě to stejné jako jednička. Zase jsem byl hodně nadšený z vizuálu a vůbec technické stránky (zdejší přirovnávání filtrů k těm z Limonádového Joea je zcela mimo i při velké nadsázce). A znovu mě bavila ústřední dvojka v podání Bjelaca a Čermáka (ostatní herci zde byli opravdu jen do počtu). Těch příběhových peripetií mi ale ve výsledku přišlo o něco méně, a to i z pohledu celkové záživnosti. Co mně ovšem vadilo už v jedničce, to mi zde pilo krev po litrech. Ano, mám na mysli dialogy, které mi přišly místy hodně dementní, a poslouchat je bylo trošku utrpení (i když zase záleželo na tom, kdo je zrovna pronášel). Naopak mě pobavily létající „dárečky“, které mi přišly originální. Z konce pak mám mírně smíšené pocity (i když kdo ví, jaké pokračování realita napíše). S hodnocením pak jdu o půl hvězdy níž než minule a končím tak na celkovém lepším průměru. „Stojí ti to zato? Každej jinej by se na to vybodnul a ty deš hlavou proti zdi. Proč?“ – „Vyrostl sem na Foglarovi.“ ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Druhá projekce: Druhá domácí projekce mi oživila detaily charakteru jednotlivých "vedlejších postav." Jedna z opravdu mála filmových ukázek, že český film ještě neumřel a že i Češi dokáží natočit pravou gangsterku, která lahodí jak očím, tak i uším díky Tadeáši Věrčákovi a jeho hudebnímu podkladu. Scénář a režie si zde jede stejnou cestou jako u prvního dílu, akorát v jiném prostředí a s novými ukázky mafiánských rafinérií. Místy jsem na plátno koukal skoro oněmělým úžasem, jak dokáže jeden vyčůraný a vychytralý člověk podmanit prakticky celý stát. Nezapomenout též nesmíme na bravurní výkon Hynka Čermáka, který svou padoušskou roli zahrál na výbornou. Pokud se v blízké době nenatočí nějaký film o naší "utlačované menšině", tak by Hynek Čermák mohl pomýšlet i na nějaké ty české filmové sošky. ___ (Kino Lucerna, Praha) ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

pro mě osobně o kousíček slabší než první díl,přesto na českou tvorbu stále víc než nadstandard.Hynek Čermák,jehož Káčko je tady ještě vyšinutější než v první díle,opět výborný a ani trošku bych se nebál tenhle dvojdílný kousek srovnat třeba s Mesrinem.Klidně bych si dal ještě třetí pokračování...70% ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Dvojka Káčka šlape dál ve svižném tempu. A mít ho za nepřítele, by asi nikdo nechtěl z nás. Můj největší obdiv měl ale kriminalista, který se nejen že nenechal zkorumpovat, ale šel po něm i když mu klacky pod nohy házely samotní nadřízení. Kvůli takovýmto obyčejným lidem co dělají svou práci dobře a s pokorou věřím, že nejsme ještě úplně v prdeli.... ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Hynek Čermák je coby Káčko výborný, role mu pasuje na míru. Jakoby jednoho z nejznámějších českých bossů podsvětí a gangsterů ani nehrál, on prostě JE Radim Kraviec:) Zároveň však po herecké stránce již nemá čím překvapit. Herecky mě zde nejvíce zaujal Filip Čapka, jehož jsem dosud znala coby dabingový hlas. Ztvárnil přesně takový ten typ policisty, který je pro spravedlnost ochoten obětovat vše, na čem mu záleží. Pak však jeho volby přinesou kruté následky. Všichni ostatní herci jsou také skvělí. Vlastina Svátková mě překvapila, že kromě toho, že je to žena krásné tváře, dokáže i hrát. Obsahově však snímek trochu strádá. Zhruba od poloviny se příběh jakoby zastaví na místě a nemá se už kam vyvíjet. Spousta scén se pořád opakuje dokola, jako rutina. Vážně Krejčíř obchodoval s toaleťákem?:) "Když dítě ukradne v obchodě žvýkačku, kdo za to může? Káčko. Když feťák ukradne autorádio, zase ho poslal Káčko. Kdyby to tady teď celý třeba vyletělo do vzduchu, tak kdo za to může? Zase já." :) ()

Galerie (67)

Zajímavosti (6)

  • Ve filmu dva „agenti“ deklarují, že pracují pro BIS. To ale neodpovídá realitě, protože BIS je zpravodajská služba s vnitřním polem působnosti, nemůže tedy působit na Seychelách. (gecko)
  • Výslech na johannesburské policejní stanici se ve skutečnosti natáčel v domě Radost na Žižkově. (Mara97)
  • Novinář a spisovatel Jaroslav Kmenta napsal o Radovanovi Krejčířovi knižní trilogii „Padrino Krejčíř“. Tato trilogie posloužila jako (velmi volná) předloha pro natočení filmů Gangster Ka (2015) a Gangster Ka: Afričan. Ve filmu Gangster Ka: Afričan si zahrál i Jaroslav Kmenta, a to dokonce dvojroli.  V první „roli“, kdy není vůbec vidět, alternoval za hlavního představitele Radima Kraviece (Hynek Čermák). Kmenta místo něj řídil černé Porsche Carrera a jezdil s ním v horských serpentinách. V druhém případě hrál Jaroslav Kmenta roli novináře, který přebírá od policisty (Filip Čapka) dokumenty. V titulcích není Jaroslav Kmenta uveden jak herec, protože na tom netrval. (Rollo_Tomasi)

Reklama

Reklama