Reklama

Reklama

Kdo z nás by nechtěl přestat stárnout? Ani ne třicetiletá Adaline havaruje se svým autem a stane se zázrak – nejen, že nehodu přežije, ale navíc už nikdy nezestárne ani o jediný den a žije dalších 80 let. Věčné mládí se však záhy projeví jako překážka v běžném životě. Adaline bezmocně sleduje, jak její dcera stárne, až je starší než Adaline. Dlouhodobě nemůže prožívat lásku a nakonec zůstává úplně sama. Po letech osamocení se v Adalině životě objevuje Ellis Jones (Michiel Huisman), do kterého se zamiluje. Vše vypadá idylicky, ale jen do okamžiku, než se Adaline setká s otcem svého přítele Williamem (Harrison Ford). William totiž v Adaline pozná dívku, kterou před lety miloval... (APK Cinema Service)

(více)

Videa (25)

Trailer 2

Recenze (590)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Věčně mladá má už od začátku takový zvláštní nadpřirozený nádech, kterým se může pyšnit například Forrest Gump nebo Podivuhodný příběh Benjamina Buttona. I proto se na něj po celou tu dobu hrozně hezky kouká a v podstatě se mu nedá ani nic zásadního vytknout. Jediné malinké mínus mi maximálně přišlo v tom, že jak film přichází se zajímavým filmovým nápadem, tak zpracování je naprosto klasické, aby nikoho neurazilo. Každopádně klasicky kvalitní v rámci takovýchto filmů, kterých není moc, ale každý další udělá velkou radost. A krom toho mě hodně překvapila Blake Lively, která svojí roli, na které stál celý tento film, zvládla naprosto perfektně. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem víc. Marně jsem si myslela, že se film bude více zaobírat životem Adelaine, že tam alespoň lehce bude nastíněno jak vyrůstala, jak se zamilovala, jak se jí narodila dcera, pak jak se stala "nesmrtelnou" a následně jak se s tím smiřovala. Ani ve snu mě nenapadlo, že to bude všechno obsaženo během pěti minut a ještě vypravěčem. Celkový příběh ze současnosti mě pak moc nezaujal, docela dlouho se tam nic nedělo, pak se objevil otravný stalker, který si Adelaine vyhlídnul a nedal se odradit. Nějak mi uniklo kdy přeskočila jiskra, pořád to vypadalo, že ji spíš otravuje a pak si to najednou během vteřiny rozmyslela. A celkově pak ta další zápletka s Harrisonem Fordem mi přišla více než zvláštní. Po skončení filmu jsem zůstala trošku v rozpacích, film by měl dobrý námět, ale nebylo to dobře zpracované. Mohl toho nabídnout hodně, místo toho to bylo takové průměrné. Neurazí, ale ani nenadchne. 3* ()

Reklama

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Zajímavě nakousnutá témata a celkový feeling filmu, ale nemůžu si pomoct - tvůrci se zkrátka nechali unést postavou Adaline a udělali z ní něco jako bohyni. Je sexy, krásná, chytrá, laskavá a bůhvíco ještě. Kromě toho, že se vyhýbá závazkům, u ní vlastně nenajdete vadu, nevidíte bolest a únavu, která by se správně měla vázat s tak dlouhým životem. Adaline se nikdy nezastaví a sentimentálně nevypráví o tom, jak to bylo dřív - což je něco, co staří lidé dělají. Možná přestala stárnout fyzicky, ale psychicky by stárla určitě. Film nás tak připravuje o hloubku, kterou by mohl být - mohl být o tom, jak Adaline znovu nalézá důvod dál žít. Osobně jsem nevěřila romanci mezi Adaline a Ellisem - pokud je Adaline opravdu tak skvělá, Ellis by toho musel předvést mnohem víc, aby ji získal. Byl taky velký potenciál říct něco o životě, ale tvůrci se matlají v té levné romanci a melodramatu, takže nakonec film působí izolovaně a male. 60 % ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Začalo to opravdu pěkně, i to že byl Ellis trochu vtěrka bych přežila, nebo to tak hrozné stalkerování jako ve Stmívání, ale pak to své kouzlo ztratilo. I přes všechny ty krásné obrazy a prostředí, i přes příjemný hlas vypravěče to nakonec skončilo dost fádně a mé nadšení z pěkného začátku velmi ochladlo. V podstatě vše, co se dělo od té chvíle, co obrátila auto, stálo za starou bačkoru. Pěkný romantický snímek, slabá Makropulos, ze kterého se nakonec vyklube něco naprosto průměrného, ačkoliv to mělo šanci vybočit. Nemluvě o tom, že jsem to vlastně ústřednímu páru nepřála - ne takhle, ne tak zbrkle. Nakonec mi přišlo, že víc milovala jeho tátu, ale to zřejmě bylo tím, že Ford je prostě mnohem lepší herec než Huisman. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Moc, moc, moc hezký film. Inteligentní rozprávka o údělu lásky a nevyhnutelnosti v lidském životě, která chytne za srdce nejen slaďoučkým příběhem s citlivě zakomponovanou sci-fi zápletkou, ale především svou magickou atmosférou osudovosti a jednoduchým, leč působivým a autorsky silným vypravěčstvím. Ve výsledku nepřeslazené, vkusné a moc, moc, moc dojemné. Plus nádherná Blake Lively a věčný sympaťák Ford... 85% ()

Galerie (58)

Zajímavosti (21)

  • William (Harrison Ford) vlastní Jeep Grand Cherokee Laredo, model, který se vyráběl od roku 2004. Když si Ellis (Michiel Huisman) vezme jeho auto, aby se vydal za Adaline (Blake Lively), je vidět, že je to ten samý model. Ale chvíli na to, v nočních scénách, je evidentní, že řídí novější model, facelift vyráběný od roku 2014, který vypadá úplne jinak. (Frki16)
  • Dátum narodenia Adaline na falošných preukazoch totožnosti, ktoré vyzdvihne na začiatku filmu, sú v skutočnosti rovnaké ako narodeniny samotnej Blake Lively, 25. augusta, s rozdielom iba jedného roka (1986 vo filme, Lively sa narodila v roku 1987). (Arsenal83)

Související novinky

Hledá se mladý Han Solo

Hledá se mladý Han Solo

04.12.2015

V květnu 2018 jde do kin sólový film Hana Sola, který budou režírovat Phil Lord a Chris Miller (21 Jump Street). V Hollywoodu byste teď našli jen málo rolí, z nichž jsou mladí herci tak na větvi, je… (více)

Reklama

Reklama