Reklama

Reklama

Ostrov

Trailer

Obsahy(1)

Kim Ki-dukův čtvrtý film se stal senzací filmového festivalu v Benátkách. Odehrává se ve světě plném náznaků, vystavěném na postupném splývání intenzivního sexuálního vztahu a nádherné přírodní scenerie. Na odlehlém jezeře s plovoucími chatami potkává mlčenlivý Hyun-shik tajemnou dívku Hee-jin. Uprostřed vodní samoty se stávají milenci a krok za krokem se vzdalují lidskému světu. Silný tělesný vztah se odehrává ve znamení rostoucího napětí sexuality a smrti. Vztahu muže a ženy dominují současně vzájemnost i krutost, dále posilované vnějšími okolnostmi. Hyun-shik zabil ještě předtím, než přijel k jezeru, Hee-jin pohřbí v jezerních hlubinách prostitutku, která se bezděčně stala její soupeřkou. V semknutí dvou těl nebude žádné místo pro city přenesené ze společenských konvencí. Voda a krev postupně odplaví osudovou zátěž minulosti i vše, co nepatří k pudové a němé vášni, sahající od touhy přes žárlivost až po zuřivý hněv a naprostou odevzdanost. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (183)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Ki-duk Kim .. II. Oprostit se od civilizace a strávit několik dní v malém domečku plavajícím na hladině jezera, kde jedinou spojkou s okolním světem je pohledná žena denně přijíždějící a prodávající sebe a ostatní produkty, může být celkem zajímavé! Asi tak nějak funguje Kimův plovoucí bordel - ostrůvky lásky a zároveň úkryty pro podivné individua. Ale sledovat tento absurdní a morbidní "příběh" je celkem nuda. Navíc obě scény s háčky jsou nechutné, nevěrohodné a samoúčelně blbé! K tomu samotná závěrečná scéna .. to je až trapné. Příjemná hudba a zajímavá kamera to nezachrání. 50%. ()

Amarcord_1 

všechny recenze uživatele

75 % - Romantické obrázky plovoucích chaloupek, poněkud naturalističtější obrázky lásky a sexu, velmi drsné obrázky násilí na sobě i na jiných, a k tomu ještě svérázný rybolov ;o) Seom je výstavou, na níž všechna tato díla shlédnete v relativně rychlém tempu, což je na jednu stranu škoda, protože konec filmu se mi zdál trochu nedopečený, ale na druhou stranu se vám vlastně uleví, protože se rozhodně nejedná o film, u kterého by se dal lehounce polykat popcorn… Ostrov je drsná podívaná, která nebude pro všechny žaludky stravitelná, a která má velkou schopnost přenášet imprese beze slov. Kdo toto je schopen ocenit, tomu se film rozhodně bude líbit. ()

Reklama

berg.12 

všechny recenze uživatele

Když za nic jiného, tak za to nádherné ticho. To tvoří krásný kontrast k tomu, co se odehrává na plátně a celkový účinek podtrhuje možná víc, než jakákoli hudba. Něco tak drsně a přitom krásně působícího už jsem dlouho neviděl. Jen si nejsem si jistý, jestli ta úplná tečka za filmem byla to nejlepší a jestli bylo nutné jít až takhle na dřeň. Jestli máte pocit, že filmy o vztazích jsou pořád o tom samém, tak věřte, že ne všechny. PS: pokud fyzicky prožíváte to, co se odehrává na plátně, tak se na tohle radši nekoukejte, Kim Ki-duk totiž na rozdíl od nejrůznějších krváků dokáže být neuvěřitelně přesvědčivý i bez jediného záběru. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Toto mi ulahodilo vo všetkých možných smeroch. Tieto tiché Kim-Ki Dukové filmy zbožňujem. Práve pre tento štýl som si zamiloval jeho 3-iron a Jar, leto, jeseň, zima.. a jar. Osamelé prostredie jazera s houseboatmi, kde každý skrýva nejaké to tajomstvo je krásnym priestorom pre vytvorenie režisérovej vízie o neschopnosti komunikácie, pochopení sveta v ktorom žijeme a o sexuálnej túžbe a skrytom násilí. Dejová línia zo zaľúbenou prostitútkov ma nadchla a pomaly rozvíjajúci sa vzťah dvojice predstaviteľov mi ako obvykle učaroval. V tejto polohe je Kim Ki- Duk najistejší. Rozprávanie obrazom, cez výraz tváre, alebo dotyky. Všetky jeho kvázi filozofické ukecané diela jednoducho nemusím. Na tieto tiché, pomaly plynúce - nedám dopustiť. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Jaké bylo moje první setkání s dílem Kim Ki-Duka? Ještě teď je mi zle. K Ostrovu jsem nepřistupoval jako k jihokorejskému zázraku, ale spíš jako k „tomu filmu, ve kterém se lidi mrzačí rybářskými háčky“, přičemž v tomto ohledu mě Kim rozhodně nezklamal. Bohužel. Nebýt té drastické míry kontroverze, mohl to být krásný film o mezilidské komunikaci. Na jedné straně poetický, symbolický a líně uondaný, na straně druhé extrémně naturalistický a plný střihů. Po první „háčkové“ scéně jsem rezignoval na jakoukoliv snahu o pochopení všeho toho dění. Sorry, ale nehodlám bádat nad tím, jaký podtext skrývá ryba vylovená z otvoru na kadění (které se s močením řadí k oblíbeným objektům režisérova zájmu), když existuje devětadevadesát méně odpudivých a srozumitelnějších způsobu ke sdělení téhož. 70% Zajímavé komentáře: Dan9K, Tommy987, Martyr ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

  • Týrání zvířat, které se ve filmu odehrálo, bylo podle slov režiséra skutečné. (Terva)

Související novinky

Dvě smutné zprávy ze zahraničí

Dvě smutné zprávy ze zahraničí

11.12.2020

V noci na pátek v Lotyšsku nečekaně opustil filmový svět režisér a scenárista Kim Ki-duk. Podle dostupných informací populární a oceňovaný korejský tvůrce zemřel na komplikace spojené s nákazou… (více)

Reklama

Reklama