Reklama

Reklama

Creep

  • USA Peachfuzz (pracovní název) (více)
Trailer

Aaron (Patrick Brice) prijme skvelú ponuku s vysnívaným honorárom 1 000 dolárov denne za to, že zdokumentuje posledné týždne života ťažko chorého Josefa (Mark Duplass). Na prvý pohľad milý a ústretový hostiteľ však skrýva nejedno nemilé "prekvapenie"... (*CARNIFEX*)

Videa (1)

Trailer

Recenze (86)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Poctivý dvě hvězdičky dávám za ideu, která je sama o sobě naprosto funkčně znepokojující, bohužel já bych ocenil, kdyby daný obsah byl vměstnán do poloviční stopáže. Být to nakoncetrovanější středně dlouhý kraťas, šel bych klidně na čtyři. Takhle si Creepu i vážím, ale částečnou nudu popřít nedokážu. 40% ()

Avathar 

všechny recenze uživatele

No, komédia... Možno aj hej, ale takým veľmi špecifickým cynickým a škodoradostným spôsobom. A rovnako špecifický romantický príbeh :D Úžasne napínavé a unsettling po celú dobu stopáže. Pritom to atmosféru buduje v základe úplne minimalistickými a jednoduchými (až banálnymi) scénami. Duplass je vážne CREEP as fuck, pre diváka (a hlavného hrdinu) totálne nepredvídateľný. Ten úplný záver mi tam prišiel trochu naviac (dalo sa to domyslieť), ale to je asi jediná väčšia výtka. ()

Reklama

JASON_X odpad!

všechny recenze uživatele

Tramtadadááá - po delší době zase tahám mnou často nepoužívanou nálepku "odpad!". Protože film, u něhož nemůžu přijít na jediný sebemenší důvod, proč mu dát aspoň jednu hvězdu za cokoliv, jinou nálepku logicky dostat nemůže. Absolutní absence jakéhokoliv momentu napětí, ani několik vteřin, naprosto nulový (ani chvilkový) zájem o jakoukoliv z jeho dvou postav, které jsou nejenom maximálně nezajímavé a nudné (nudně vypadající i nudně žvanící), ale i svým zjevem naprosto banální a necharismatické. Námět by dejme tomu aspoň na jednu hvězdu být mohl, ale s úplně jiným scénáristou, jiným režisérem a jinými herci. Nechápu že jsem to celé vůbec dal bez proklikání, i když pravda asi až napotřetí. A za to, že jsem na tuhle ubohost vůbec narazil, "vděčím" jen shodě názvu s jiným filmem z r.2004 (mutant vs. Franka Potente v londýnském metru). ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Brice si u mě tedy moc dobrou reputaci neudělal. Tímto svým nevímjaktonazvat dílem chtěl nejspíše ukázat světu, jak se svým kamarádem natočí jednoduchou horrorcomedy s psychologickým nádechem, nedůvěřivým příběhem a znepokojivou atmosférou. Jediné, co mě znepokojovalo byla neubíhající stopáž. Musím přiznat, že příběh byl alespoň pro mě dost nepředvídatelný a sama jsem měla vcelku chybné odhady, jak se děj bude vyvíjet. Super byly taky brutálně vtipné lekačky. Mark Duplass zahrál roli poměrně obstojně, ale to jsou asi jediné klady tohoto filmu. Jinými slovy bych tento výtvor popsala asi jako nevyslovitelnou nudu absolutně bez elánu. Leccos bych Creep odpustila, ale ta nezajímavost je silnější. ()

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Ten konec je podle mě pěkně debilní, že si to uvědomovali i sami tvůrci, ale vem to čert, takhle creepy věc jsem už dlouho neviděl. Velice účelně natočené, děsivě autentické (k vyvolání strachu nejsou zapotřebí žádné nadpřirozené síly, stačí jedna reálná situace, ve které by se mohl ocitnout prakticky každý). Jeden z prozatimních hororů roku, tagům "komedie" a "romantický" vůbec nevěnujte pozornost. Propotil jsem nejedno triko a fakt to nebylo venkovníma třicítkama. Americký nezávislý horor jede! ()

Galerie (6)

Zajímavosti (4)

  • Film nemá úvodní titulky a název filmu se objeví až na konci. (pornogrind)
  • Většina filmu je pouze improvizace. Herci měli ve scénáři napsáno například jen: „Jízda autem, zatímco se natáčí na kameru. (MeanWhile)
  • Pracovný názov filmu bol Peachfuzz. (BoredKid)

Reklama

Reklama