Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Legendární závoďák Blesk McQueen z ničeho nic zjistí, že ho nová generace závodních aut poslala mimo závodní dráhu, kterou nade vše miluje. Zpátky do hry mu může pomoci pouze mladá automechanička Cruz Ramirezová, která však sama pomýšlí na vítězství a inspirace od Doktora Hudsona Horneta. Slavný závoďák s číslem 95 musí ve Zlatém pístu všem dokázat, že nepatří do starého železa. (Falcon)

(více)

Videa (37)

Trailer 3

Recenze (262)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Najväčším plusom Áut s poradovým číslo tri nie je príbeh, ale to, ako úžasne vyzerajú. Čo by sa mohlo dezinterpretovať ako niečo v tom zmysle, že príbeh je slabší, ale všetko zachraňuje vizuál. Nie je to pravda, skôr len dôkazom toho, že Autá 3 skutočne vyzerajú dokonale. Dokonca aj ten predvídateľný príbeh má v sebe originálne momenty a záverečný zvrat ma celkom slušne prekvapil, on totiž posúva celú sériu do akejsi ďalšej fázy a je jasné, že už neexistuje cesta späť, asi ako v Rockym, z ktorého sa stal Creed a podobne to bude zrejme pri štvorke, ak niekedy vznikne. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Pixar se snažil vymezit k druhému dílu a snaží se zamaskovat vůbec jeho existenci. Takže zde máme znovu hlavně závodění, žádný animovaný a okolečkovaný James Bond se nekoná. Co napsat k zápletce? Spousta velkoprodukcí v čele s Myšákem ve znaku absolutně rezignuje na scéniristickou stránku a tak příběh vykrádá Rockyho kde to jen jde. Zhruba o nějakých 10 minut dříve mě došlo i samotné "šokující" odhalení na závěr. Nedokážu si moc vysvětlit, proč zrovna Auta, které považuju za jednu z nejméně atraktivních Pixarovek mají na svém kontě už třetí díl. Už ten první za moc nestál. Naštěstí diváci v kinech tohle pochopili a tak Jednička vydělala při rozpočtku 120/462, u Dvojky 200/562 a Trojka 175/380. Další díl by tedy snad hrozit neměl. A z těchto čísel kdy tahle série zase tolik ani v minulosti nevydělávala musí být absolutně zřejmé že důvod vzniku dalších pokračování je jen a pouze prodej hraček a předmětů spojených s touhle značkou. Komentovat to, že se Pixar tímhle propadá do bahna stále hloub už snad ani není potřeba. 50% ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

Skvělé završení trilogie Bleska McQueena, které předává symbolické otěže mladším závodníkům. Celý koncept třetích Cars se nese v tomto duchu. Je zde znatelný vývoj všech postav v Bleskem v čele, což mi v některých scénách velmi silně evokovalo Sylvestera Stallonea z filmu "Creed". Cars 3 však oproti trenérovi Rockymu místy ztrácí dech, přičemž na tento detail trpí zejména rozvláčná první polovina. Naštěstí pak přijde polovina druhá, v níž se všechny rozehrané katarze vyřeší a nastoupí ono závodění, které v ozvěně času nostalgicky připomene první "Cars". Rovněž musím pochválit animaci, která si místy vážně nezadá s realitou. Právě na této stránce je vidět ten největší pokrok animátorů z Pixaru. Co tedy dodat za závěr? Cars 3 je filmem, u nějž se hodně hraje na nostalgickou strunu. Rovněž je i dialogově zhuštěnější, což se občas negativně odrazí na dynamice celého příběhu. Ale vzhledem k výborné animaci a skvěle nasnímaným závodům to snímku rádi odpustíte a budete si užívat poslední velkou jízdu Bleska McQueena. Skvělá práce! „Get ready for what's comin'. More speed, more horsepower. More of everything.“ ()

Laxik 

všechny recenze uživatele

Rocky 3 napumpovanej benzínem aneb je to sice zajímavej film o comebacku, ale je to "jen další film o comebacku". Dvojka jako by nikdy nevznika, VÍC ZÁVODĚNÍ NEŽ V JEDNIČCE A DVOJCE DOHROMADY. Ale taky dost repetitivních replik o srdci závodníka, rychlosti a generační výměně. Místy to nudí, místy to otravuje. Všehovšuy je to ale zajímavej film a Pixar zase jednou ukázal, že kvalitě jejich serverů se vyrovná maximálně NASA. Tomu říkám vizuální pošušňání. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Bavil som. Prvý diel bola fajn zábava, dvojka o chlp zaostala za kvalitami prvého dielu, no a trojka sa vracia znova späť na vrchol. Príbeh sa pekne posúva dopredu, nové a lepšie autá sa už doťahujú na bleskového McQueena a to je na tom to najzaujímavejšie. McQueen sa s touto výzvou musí nejako vysporiadať a je to natočene celkom zaujímavo, pohodovo a vtipne a aj závody majú čo ponúknuť. Bavil som. 80% - 4* ()

Galerie (73)

Zajímavosti (19)

  • Autá 3 sú posledný film, ktorý napísal Daniel Gerson. Tento scenárista podľahol rakovine mozgu 6. február 2016 vo svojich nedožitých 50tich rokoch. (LuiCJ)
  • Film bol po prvýkrát uvedený už 23. mája 2017 v americkom Kannapolise. (LuiCJ)
  • Po titulkách nasleduje ešte krátka scénka. (ČSFD)

Související novinky

Pixar se vydá cestou originality

Pixar se vydá cestou originality

16.05.2019

Pouze jeden z pěti posledních filmů od studia Pixar nebyl pokračováním zajeté značky. Tím snímkem byl Coco, zbylé tvořily Hledá se Dory, Auta 3, Úžasňákovi 2 a letošní Toy Story 4: Příběh hraček. To… (více)

Toy Story 4 dorazí v létě 2017

Toy Story 4 dorazí v létě 2017

07.11.2014

Pixar nám příští rok nabídne hned dva originální filmy. V hlavě bude příběhem pěti emocí malé holčičky a The Good Dinosaur nám představí apatosaura s dobrým srdcem. Od roku 2016 se ale Disneym… (více)

Reklama

Reklama