Reklama

Reklama

Dominion

(seriál)
  • USA Dominion
USA, (2014–2015), 15 h 33 min (Minutáž: 41–67 min)

Tvůrci:

Vaun Wilmott

Hrají:

Christopher Egan, Tom Wisdom, Roxanne McKee, Luke Allen-Gale, Anthony Head, Kim Engelbrecht, Shivani Ghai, Carl Beukes, Alan Dale, Rosalind Halstead (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(21)

Když se před pětadvaceti lety znenadání ztratil Bůh a nikdo mu nemohl přijít na stopu, andělé usoudili, že za zmizení Stvořitele mohou lidé. A tak pod vedením archanděla Gabriela zahájili proti lidstvu válečné tažení. Část archandělů sice s válkou proti lidem nesouhlasila, ale většina podpořila Gabriela, tudíž se zdálo, že osud lidského rodu je zpečetěn. Naštěstí se Gabrielův bratr Michael, nejsilnější z archandělů, rozhodl pro záchranu lidstva, a tak se s jeho pomocí mohla část lidí stáhnout do pevností vybudovaných z větších měst a odtamtud klást andělům odpor. Brzy začaly mezi lidmi kolovat legendy o jakémsi chlapci, kterého archanděl Michael zachránil a který se podle věštby stane pro lidstvo jedinou nadějí. "Vyvolený" má na svém těle tajné znamení, poslední Boží vzkaz. (AMC Czech)

(více)

Recenze (73)

Vojťas 

všechny recenze uživatele

Samotná Legie (filmová předloha) mě nezaujala a zde to bohužel není o nic lepší. První díl byl sice celkem akční a poměrně přehledně uvedl do děje "hledání vyvoleného, který spasí lidstvo nad nevraživými anděli" ... 2. díl už byl bohužel pouze nudnou konverzačkou. Andělé mě prostě a jednoduše netáhnou. 50% [skončil jsem po 2. epizodě] ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Takový pokus o Řím mixnutý nějakou tou politickou sérií, jen s tím rozdílem, že zde běhají andělé, sem tam se někdo porve v aréně a holky se snaží vypadat sexy. Kdyby to mělo nějakou myšlenku za celým tím světem, ale nemá, je to jen laciné kupení různých klišé bez napětí, atmosféry, sympatických hrdinů, vlastně čehokoliv, proč bych chtěl ten seriál dál sledovat. ()

Reklama

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Pilot - Christopher Egan hraje to samé, co v The Kings, což vůbec není na škodu, a pochválit lze i zbytek castingu (až na Gabriela)...Téma je neohrané, výprava slušná, zápletka neurážející a příjemně rozehraná, postavy výživné...Stewart zatím na prostoru televizní obrazovky válčí lépe než na filmovém plátně...70% ()

virus10 

všechny recenze uživatele

Téma andělů mě celkem zajímá, tedy přesněji andělé chtějící zničit lidstvo, a tak dávám seriálu Dominion šanci. Obavy jsou, né že ne, už Legie mě celkem dost zklamala, přitom jsem se na ní tak těšil. Komentář začínam psát po pilotu a bohužel mě to tak moc nechytlo. Uzavřené město před okolním světem, pár zápasů, ale jinak nuda. Každopádně potencionál to určitě má a uvidíme, jak si s tim tvůrci poradí. Šance, že se to rozjede tu stále je.*** Tak první série za mnou. Sice to neni vyloženě špatný, ale na další sérii, jestli bude, se pravděpodobně dívat nebudu. ()

Efik_CZme 

všechny recenze uživatele

Pilot. High budget triky jsou pěkné. Svět vypadá propracovaně. Příběhové linie... jedno cliche za druhým. Zatím lehký nadprůměr...70%. Z čeho mám strach, že se seriál utopí ve vztahové rovině a stane se z něj soap-opera pro superširoké publikum. A utopilo. Je to slabé slabé. Přestal jsem sledovat v polovině třetího dílu. Bylo to prostě už moc hloupé. ()

Galerie (256)

Zajímavosti (2)

  • Seriál byl vytvořen na základě jednotlivých charakterů z filmu Legie (2010). (Nathanielmon)

Reklama

Reklama