Reklama

Reklama

Mahóka kókó no rettósei

(seriál)
  • Japonsko 魔法科高校の劣等生 (více)
Trailer 2
Animovaný / Akční / Drama / Fantasy / Sci-Fi / Sportovní
Japonsko, (2014–2024), 20 h 48 min (Minutáž: 23–25 min)

Předloha:

Cutomu Sató (kniha)

Hudba:

Taku Iwasaki

Hrají:

Júiči Nakamura, Saori Hajami, Džun'iči Suwabe, Jošicugu Macuoka, Kana Hanazawa, Kódži Jusa, Takuma Terašima, Tomokazu Sugita, Iššin Čiba, Susumu Čiba (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(52)

Obsahy(1)

Seriál je zasazen do světa, kde existuje magie a je využívána ve spojení s technologií po celá staletí. Příběh se odehrává v roce 2095, kdy Tatsuya Shiba a jeho sestra Miyuki Shiba vstupují jako noví studenti na Soukromou magickou univerzitu. Studenti jsou zařazeni do kurzů podle výsledků vstupních testů: Studenti s nejlepšími výsledky jsou zařazeni do kurzu 1, zatímco ti s nižším skóre jsou zařazeni do kurzu 2. Tyto kurzy jsou hovorově známé jako "Bloom" a "Weed". Miyuki dosáhla nejvyššího celkového skóre u přijímací zkoušky a je tedy v kurzu 1, zatímco Tatsuya je umístěn v kurzu 2 kvůli jeho nízkým výsledkům praktických testů, i když získal nejvíce bodů ze všech v písemné / teoretické části zkoušky. Seriál sleduje osudy této zvláštní sourozenecké dvojice během jejich studia a jejich vliv na některé události jak školního, tak i národního významu v tomto zvláštním magickém světě. (Jeoffrey)

(více)

Recenze uživatele DaweForeman k tomuto seriálu (2)

Mahóka kókó no rettósei (2014) 

Po dlouhý době anime, z kterýho jsem doslova žasl. Konečně nějaký dílo o magii, které dává smysl a je správně zasazené do prostředí. Nejedná se tak ani o typický fantasy žánr s různými rasami a nadpřirozenými příšerami, ale o sci-fi, kdy magie je vlastně produktem vědy a je to zasazené do skutečného světa. I když je tu opět ono ohrané téma školy, tak zde to ani nevadí - naopak divák sám se učí pomocí různých technických vysvětlení (i když bych řekl, že je to trochu i na škodu u tohohle anime, protože je to zbytečně přehnané), takže není vynechán z dění. Obecně je to vedeno v akčním stylu, kdy se nebojej i některých neetických či krvavých scén. Sem tam je to odlehčeno správným humorem, najde tu člověk nějakou tu romantiku a jsou tu i nějaké ty "politické" machinace. Příběh je obsáhlý a pestrý a já jen očekávám, že udělaj pokračování, aby se vyřešilo těch několik rozvázaných konců. Hudba je hodně dobrá, i když sem tam se najdou takové doslova zvláštní kousky, a animace je taková zpochybnitelná - obecně by se dalo říct, že je dobrá, ale sem tam, když člověk vidí ty kostrbaté počítačové prvky, tak je to bolest pro oči na tak dobrým anime. ()

Raihóša-hen (2020) (S02) 

Tak máme další pokračování Mahouky, za což jsem velice rád, že to autoři po první sérii a filmu neukončili. Co mi ale trochu na tomhle vadí je to, že autoři anime mají trochu popletené priority, co se týče jednotlivých příběhů. Zaprvé příběh Raihoushy je v návaznosti na první sérii, kdy příběhově se to odehrává mezi první sérií a filmem, takže posun číslo jedna. Zadruhé místo Raihousha-hen měli sáhnout po Tsuioku-hen, kdy si teďkon budu protiřečit, protože je tento arch událostmi před první sérií, ale vyšel hnedka po příbězích zmíněných v první sérii. Tento příběh je celkem důležitý neboť odhaluje mnohé o rodině Miyuki a Tatsuyi. Navíc také pak události z tohoto archu dávají konci v Raihoushe trochu jiný rozměr. Proto lidi co neznají novelu nebo mangu, ale jen anime, tak mohou být zmateni a nepochopit mnohé, co se tu odehrává. Vzhledem k tomu, že je tohle trochu srdcovka, tak to hodnotím trochu lépe o jednu hvězdu, ale jinak pokud pominu tu posloupnost, tak příběhově je to zajímavé, napínavé a dramatické. Jenže je to po jiné stránce než by divák čekal, protože akce je tu tentokrát trochu vedlejší, kdy důležitější jsou spíše širší události a zaměření na postavy. Animace jako obvykle překrásná (tentokrát bez zbytečného používání okatých 3D modelů) a hudba jako obvykle úžasná. *** Naštěstí příští série bude Yuutousei arch, který se zaměřuje na události první série z trochu jiného pohledu. ()

Reklama

Reklama