Reklama

Reklama

Mahóka kókó no rettósei

(seriál)
  • Japonsko 魔法科高校の劣等生 (více)
Trailer 1
Animovaný / Akční / Drama / Fantasy / Sci-Fi / Sportovní
Japonsko, (2014–2024), 20 h 48 min (Minutáž: 23–25 min)

Předloha:

Cutomu Sató (kniha)

Hudba:

Taku Iwasaki

Hrají:

Júiči Nakamura, Saori Hajami, Džun'iči Suwabe, Jošicugu Macuoka, Kana Hanazawa, Kódži Jusa, Takuma Terašima, Tomokazu Sugita, Iššin Čiba, Susumu Čiba (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(52)

Obsahy(1)

Seriál je zasazen do světa, kde existuje magie a je využívána ve spojení s technologií po celá staletí. Příběh se odehrává v roce 2095, kdy Tatsuya Shiba a jeho sestra Miyuki Shiba vstupují jako noví studenti na Soukromou magickou univerzitu. Studenti jsou zařazeni do kurzů podle výsledků vstupních testů: Studenti s nejlepšími výsledky jsou zařazeni do kurzu 1, zatímco ti s nižším skóre jsou zařazeni do kurzu 2. Tyto kurzy jsou hovorově známé jako "Bloom" a "Weed". Miyuki dosáhla nejvyššího celkového skóre u přijímací zkoušky a je tedy v kurzu 1, zatímco Tatsuya je umístěn v kurzu 2 kvůli jeho nízkým výsledkům praktických testů, i když získal nejvíce bodů ze všech v písemné / teoretické části zkoušky. Seriál sleduje osudy této zvláštní sourozenecké dvojice během jejich studia a jejich vliv na některé události jak školního, tak i národního významu v tomto zvláštním magickém světě. (Jeoffrey)

(více)

Zajímavosti (9)

  • Shiba Miyuki se objevila v seriálu Durarara!! (od r. 2010) jako obraz v dodávce Kyouhei Kadota. (spacemaster)
  • Postava Miyuki je založena na bohyni Parvati. Parvati byla obdivována jeko nejkrásnější ze všech božstev a také nejmocnější. Byla oddána svému manželu, Shivovi. Jeden ze způsobů zapsání jména bohyně Parvati v japonštině také používá kanji znak pro sníh. (spacemaster)
  • Přestože na veřejnosti Tatsuya a Miyuki používájí příjmení Shiba, jejich skutečné přijmení je Yotsuba. Yotsuba je jedna z deseti magických vládnoucích rodin v Japonsku a Yotsuba Miyuki je budoucí hlava této rodiny. Yotsuba Tatsuya, přestože je její bratr, byl pověřen službou jako její bodyguard. (spacemaster)
  • Příjmení, pod kterým Tatsuya v anime vystupuje na veřejnosti, Shiba, je odvozeno od jména Shiva, což je bůh všeho mimo běžný pořádek, vzbuzující obavy ve svých nepřátelích, stejně jako Tatsuya. Jména Tatsuyových schopností jsou všechna odvozena od tohoto božstva. I ultimátní zbraň, kterou Tatsuya používá pro ničení nepřátel na velké vzdálenosti, se nazývá Trojzubec, podle zbraně, kterou podle pověstí používá Shiva. (spacemaster)
  • Kanji, kterými se v japonštině píše Miyuki, znamenají také „hluboký sníh“. Jde pravděpodobně o narážku na její inklinaci k mrazící magii. (spacemaster)
  • První série anime odpovídá příběhově prvním šesti novelám, které napsal Sato Tsutomu. Druhá série anime odpovídá příběhově třem novelám, které napsal Sato Tsutomu. Konkrétně jde o díly 9, 10 a 11. (spacemaster)
  • Anime je natočeno podle mangy, která je zase založena na sérii novel, které napsal Sato Tsutomu. Začátkem roku 2022 bylo vydáno 33 novel popisující život Tatsuyi a Miyuki na střední škole a 3 novely popisující jejich život po založení Magické společnosti. Krom toho existuje 7 novel sledujících příběhy vedlejších postav. (spacemaster)
  • Kdykoli Tatsuya něco vyhledává na počítači, formát stránky vypadá jako Wikipedie. (spacemaster)

Reklama

Reklama