Reklama

Reklama

Daredevil - Season 1

(série)
Akční / Krimi / Mysteriózní / Fantasy / Sci-Fi / Thriller
USA, 2015, 11 h 53 min (Minutáž: 49–60 min)

Tvůrci:

Drew Goddard

Předloha:

Stan Lee (komiks)

Hudba:

John Paesano

Hrají:

Charlie Cox, Deborah Ann Woll, Elden Henson, Toby Leonard Moore, Bob Gunton, Vincent D'Onofrio, Peter McRobbie, Nikolai Nikolaeff, Gideon Emery (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Matt Murdock přišel jako malý kluk o zrak. Nyní bojuje s nespravedlností za dne coby právník a v noci jako superhrdina Daredevil v newyorské čtvrti Hell's Kitchen. (Netflix)

Recenze (94)

MartinezZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Komentář píšu jako člověk v podstatě nijak zasažený Daredevilovským komiksem a do této chvíle jsem se s ním poprvé a naposled setkal jen díky Affleckovi. Od té doby jsem jen věděl, že je Daredevil slepý právník, jehož smysly jsou velmi vytříbené a kope do zadku zlouny. O tom, že tady skvělý Vincent D'Onofrio vlastně ztvárňuje Kingpina, o nějž jsem jen také věděl, že je zloun, ale ani jsem netušil, že patří do světa Daredevila, jsem se dozvěděl až od kolegy v práci :) Teprve od té chvíle mi totiž začal seriál dávat smysl - nikde jsem totiž nepochytil tu poměrně důležitou informaci, že jde o jakýsi origin, tedy zobrazení zrodu Daredevila a Kingpina. Asi bych pak vnímal seriál trochu jinak. Bohužel do 10. dílu jsem tohle netušil a značně se tedy nudil a říkal si, co je tohle zase za televizní pitomost. Hrdina má nějaký laciný černý obleček, permanentně dostává na držku (začínalo mi to spíše připomínat Kick-Ass v amatérštině Daredevilova konání), hrabe se ve své minulosti a prožívá vnitřní boj "jsem dobrý x jsem zlý" - tyhle psychologický žvásty a rozpolcenost mi prostě do komiksových filmů nepasují a značně mě serou (štvaní je příliš mírné označení). Teprve tak od 10. nebo 11. dílu začíná mít seriál grády, něco se začíná dít. V celém seriálu je ale i tak nejlepší právě Fisk/Kingpin D'Onofrio, jednoznačně nejlepší herec a postava seriálu. Malé bezvýznamné plus také patří Netflixu, který vypustil první sérii najednou celou a velké díky patří všem, co se podíleli na titulcích. Muset na každý díl čekat vždy minimálně týden, sérii bych jednoznačně nedokoukal. Uvidíme, co pokračování. Dvě hvězdy na celou sérii, poslední díly byly značně lepší, ale tu většinu nudy a nezajímavosti převážit na *** nedokáží. ()

DragonnCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

8-9/10. - 1. série Daredevila je úžasný úvod a rozjezd Defenders ságy a nový pohled na Daredevila obecně. To jakým stylem se tvůrci vydali a rozhodli se uchopit Daredevila je úžasný. Temnota, akce, strach, detektivní prvky, právnické drama a to se vše kombinuje se superhrdinským žánrem. 1. série hezky končí jednotně uzavřeně a má vše co potřebuje. Skvělý záporák Wilson Fisk nesmí chybět. Opravdu se mi ten násilný chlapík vryl pod kůži. Seriál je téže výborně podkládán flashbacky z minulosti. Vykresluje Daredevila obecně a tohle přesně si tento superhrdina zasloužil! Herecké výkonby ne třeba komentovat. Každý tu hraje na jedničku! ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Detailně propracovaný origin jednoho z nejzajímavějších marvelovských hrdinů vnesl svěží vánek do rozrůstající se rodiny komiksových adaptací: semknutou "realističnost", ohraničené prostředí, právnickou civilnost, lidské problémy, špinavou bolestivost. Ovšem s vykreslením situace a charakterů si dával tolik na čas, že se dopředu zrovna hbitým tempem neposouval. Jinak řečeno, půda pro konflikt (a kostým) se připravovala opravdu až do poslední epizody. Což bylo sice super (a vynikajícně zahrané, napsané, natočené i (post)produkčně ošéfované), na vyšší rychlost se však přeřadilo příliš náhle a na krátko. Plus zatímco plány Kingpina se zdály jasné (téměř chvályhodné), umanutá snaha Matta a spol. mu v nich za každou cenu zabránit mi už tak pevně ukotvená nepřišla - já bych se na to v jejich situaci při první příležitosti vykvajz. :-) ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prakticky každá epizoda má stejnou kostru. 3/4 stopáže žvanění (naštěstí smysluplné - žádná vata - a k věci) a 1/4 akce (neskutečně dobře a poutavě natočené). Není to tedy primárně o slepci-mlátičce. Jak by jeden čekal. Snaha popsat charaktery postav je opravdu znát. Navíc, seriál se neštítí trochy té krve (a otevřených zlomenin) a to včetně ústřední postavy. To je celkem příjemné. Seriál tak působí více dospělé a znatelně méně směšně nežli jiné seriálové MARVELovky. ()

radecacek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série nasadila laťku vysoko. Temná komiksárna, kde se krví nešetří, souboje mají šmrnc a ženské jsou charismatické a krásné. Ke konci se dost brečí, a to snad každá postava. Vadily mi i některé zbytečně zdlouhavé flashbacky a dialogy. Nicméně se jedná o top seriál od Marvelu a uvidíme, co provede Elektra a Punisher ve druhé sérii. ()

Galerie (204)

Zajímavosti (20)

  • Postava pojmenovaná Prohazka je poctou Janosovi Prohašovi, který pracoval na pořadech sci-fi na počátku 60. let, jako byli The Outer Limits (od r. 1963) a Star Trek (od r. 1966). (Epistemolog)
  • Postava Claire Temple je volná adaptace postavy z krátkotrvajícího komiksu Marvel z roku 1970 „Night Nurse“. V současné době je tento titul také neoficiálním přezdívkou marvelovské lékařské praktikantky z New Yorku, která poskytuje lékařskou péči superhrdinům s vědomím, že bude respektovat jejich tajné identity. (Epistemolog)
  • Pistole, která se zasekne v úvodní scéně, je Heckler a Koch P30L. (Epistemolog)

Reklama

Reklama