Reklama

Reklama

Jessica Jones

(seriál)
  • USA Jessica Jones (více)
Trailer 3
USA, (2015–2019), 33 h 35 min (Minutáž: 44–56 min)

Hrají:

Krysten Ritter, Rachael Taylor, Eka Darville, David Tennant, Carrie-Anne Moss, Mike Colter, Wil Traval, Erin Moriarty, Michael Siberry, Rosario Dawson (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(39)

Jessica Jones, pronásledovaná traumatickou minulostí, využívá své nadání jako soukromé očko, aby našla svého mučitele dřív, než v Hell's Kitchen ublíží ještě někomu. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (244)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Po pilotním díle Daredevila jsem byl odvařen a bez váhání střelil 5*, za to Jessica Jones mě zatím nechala velmi chladným. Hodně Krimi, málo Thriller, žádná akce, žádná krev a vtipné ani inteligentní dialogy zde bohužel nejsou, navíc se to nese ve velmi vlažném tempu a Jessica zatím nepředvedla nic, čímž by vykazovala znaky superhrdiny, takže za mě prozatimní zklamání, ale třeba se to rozjede (Doufám). Zatím však není důvod k radosti. Po třetím díle končím se sledováním !! Nezáživná nuda, vůbec nic se neděje, žádná akce, pouze spousta sexu bez NAHOTY! Fuck it. 40% ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Proč to jen tolik natahovali? Zkrácením o půlku by série získala na svižnosti a z děje by se nic podstatného nevytratilo. Jessica je temná komiksová hrdinka (dle současné módy, že všichni komiksoví hrdinové musí být v depresi a pochybnostech - už je to dost klišé, ne?), která se snaží dostihnout supepadoucha s démonickou supeschopností, která téměř znemožňuje jeho polapení. ____ Jako fajn, ale proč se tam spousta postav chová jako ukázkoví tuponi a to včetně Jessicy? Při x možnostech, jak zlouna zlikvidovat, vždycky zaváhá. Její výmluva o záchraně nevinně nařčené dívky je chatrná, protože by se našly jiné důkazy, jak její nevinu prokázat. Tupý je i superpadouch, který znovu a znovu věří, že by se snad Jessica dala zlákat ke spojenectví, přestože všechny předešlé jeho pokusy v tomhle směru skončily fiaskem. I údajně právnické eso, brilantní mozek téhle profese, se zachová tak pitomě, že by ji měli nejenom vyloučit z advokátní komory, ale její střední škola by měla žádat okamžité vrácení maturitního vysvědčení. ___ Tyhle nelogičnosti a přehnaná délka dělají ze seriálu jen průměrnou podívanou. ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Ajajajajaj.. Tak tohle bylo nečekané překvápko... I když mě Daredevil bavil víceméně královsky, nečekal jsem od Jessicy vlastně nic moc. A ona je nakonec snad lepší než zmíněný kolega z pekelné kuchyně. Pravda Daredevil je mnohem lepší ve rvačkách (a akci vůbec), ale Jessica v temných koutech a zaplivaných uličkách New Yorku rozehrává syrové, špinavé, psychologické drama o kontrole, nadvládě, závislosti, chorobné posedlosti a břemenech traumat na zádech každého z nás.. Tohle fakt není komiksová zábavička na odlehčenou a narážky upozorňující, že jsme ve stejném univerzu jako paňáci z Avengers působí až absurdně. Kdepák Hi-Tech Stark- Jessica má mobil co má baterku v hajzlu a případy googlí přes noťas od Aceru. A když se umírá tak je to hnusný, šinavý a nejspíš i smradlavý. Žádná hvězdopruhová, hrdinská pompa se nekoná. Dveře kanclu jsou pořád vysklené (no dobře-po defenderech už snad ne), flaška chlastu je stále v pohotovosti a osobní démoni stále v patách... Postavy jsou funkční. Chemie mezi nimi probíhá na několika úrovních v několika směrech...Ritterová je tak divná až je vlastně sexy. Tenant je parádní záporák. Civilní a právě proto děsivý. Colter je sympaťák...atd...... Jedinou výtku bych měl k poslední třetině série, kdy se děj jakoby lehce zacyklil.. ale to je víceméně malá a možná subjektivní muška na jinak kulervoucím a silném seriálu... Fakt respekt a přeju Jessice ať si udrží tuhle laťku i v další sérii. Edit: Druhá série si laťku s přehledem udržela a Jessica Jones se tak v mých očích stává asi nejsmysluplnějším Marveláckým projektem vůbec. Je to dospělé, nečernobílé, uvažující v několika rovinách, dojemné i vtipné..lidské....... Teď jsem zvědavý s čím se vytasí druhá řada Luka Cage. EDIT 2: Třetí série už působí poněkud vyčerpaně.. Některé stálé postavy mě už vyloženě vytáčely. Velký zlom v ději se snaží pracovat s emočním poutem diváka k postavě kterou ale celé tři série vnímá jen jako protivný, rušivý element. Celé se to zakončí tak nějak do ztracena.. Přitom zajímavé motivy tam určitě jsou.. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

už s daredevilem netflix ukázal,že nám Marvelovky naservíruje trošku jinak a půjde mu hlavně o postavy,než o nějakou bombastickou akci.Jessica je na tom hodně podobně a minimálně polovinu řady to celkem funguje.Bohužel potom začně hodně přešlapovat na místě a ani zdaleka nedokže tolik vtáhnout jako Daredevil.Bohužel se díl co díl opakuje stejné schéma okolo Killgravea a to je ke konci už celkem únavné.Potenciál tu je,ale pokud by se druhá řada měla opakovat,asi bych neviděl důvod sledovat dál...60% ()

Hwaelos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Líbí se mi, že Jessica Jones nedá divákovi na začátku nic zadarmo. První díl je nepřehledný, se spoustou informací, které začnou dávát smysl až později. Zároveň jde o změnu paradigmatu v pojetí superhrdiny - Jessica Jones a Luke Cage se neschovávají za barevné pláště a rádoby-cool aliasy, naopak se na celé to komiksové paradigma dívají s nadhledem ("Kdo kruci pojmenuje sám sebe Killgrave? Proč ne třeba Zdechlá mršina?"). Je příznačné, že revize superhrdinského žánru přichází zespodu - ze seriálového média a od hrdinů, kteří nejsou polobohy. Koneckonců hlavní padouch není ve výsledku ničím, než zvláštní schopností obdarovaným sociopatem, který netouží kontrolovat svět, ale ovládat jen jednu konkrétní ženu, na kterou je fixovaný. Jenom dvě věci mi na seriálu vadily - jednak zaměření na Kilgravea (Tennant je v roli brilantní, ale děj byl díky němu až moc natahovaný) a jednak ta hrozná generická "jakože-jazzová" hudba, která se vynořila ze stejně generických televizních produkcí devadesátých let. ()

Galerie (334)

Zajímavosti (44)

  • Keď detektív Clemons vytiahne mobil, na zamknutej obrazovke sa chybne zobrazuje odosielateľ správy - Unkown, správne je to Unknown. V nasledujúcej scéne, keď je už mobil odomknutý, je odosielateľ napísaný správne. (sami_svk)
  • Soukromá detektivní kancelář „Alias Investigations“ je pojmenována po klubu „Alias“, který chtěl otevřít Jessicy bývalý přítel Stirling, jak je odhaleno v této epizodě. „Alias“ je také název komiksové řady, kterou se druhá série inspirovala. (NiWi)

Související novinky

Netflixovské seriály od Marvelu dorazí na Disney+

Netflixovské seriály od Marvelu dorazí na Disney+

24.02.2022

Před pár týdny přišla zpráva, že Netflix stahuje své marvelovské seriály jako Daredevil nebo Punisher ze svých serveru. To samozřejmě rozjelo spekulace o tom, kde asi seriály, jež se teprve nedávno… (více)

Dostane Daredevil novou řadu na Disney+?

Dostane Daredevil novou řadu na Disney+?

05.10.2021

Pár dní zpátky sociální sítě obletěla spekulace, že by se Charlie Cox mohl vrátit do role Daredevila v nové řadě stejnojmenného seriálu na streamovací službě Disney+. Ještě předtím nás ale údajně… (více)

Punisher oficiálně zrušen

Punisher oficiálně zrušen

19.02.2019

A je to oficiální. Měsíc po premiéře druhé řady Punishera s Jonem Bernthalem v hlavní roli se streamovací gigant Netflix rozhodl definitivně zavřít dveře za marvelovskými seriály a oficiálně tak… (více)

Netflix ruší Iron Fista

Netflix ruší Iron Fista

13.10.2018

Iron Fist je prvním hrdinou od Marvelu, kterého se Netflix rozhodnul samostatně zrušit po dvou řadách. Zpráva přichází trochu jako šok, jelikož druhá řada byla vnímána jako podstatné zlepšení oproti… (více)

Reklama

Reklama