Reklama

Reklama

Den matek

Trailer

Obsahy(1)

Slavná vyvražďovačka podle Tromy! Jak nejlépe potěšit svou matku? Každý má svůj způsob, někdo nosí květiny, někdo pomáhá při uklízení. Bratři Addley a Ike mají jasno. Jejich maminku nejvíce potěší, když znásilňují mladé dívky, mučí jejich bezbranná těla a nakonec je brutálním způsobem zabijí. To se stává osudným třem mladým kamarádkám, které si vyrazí na výlet do lesů, kde sídlí šílená rodinka... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (76)

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Den Matek je spíš komedie než horor a obsahuje spoustu nezapomenutelných vtípků, jako například prodavače, stříhajícího si nehty, nebo nevěrníka na stadiónu. Tohle je Kaufmanův Tromácký humor v krystalické podobě. To samé by se dalo říct o rozverných scénách v lese, kdy pak přesná hudba navodí pocit napětí a strachu, aby si z nás tvůrci několikrát po sobě vystřelili. Já si nemůžu pomoct, ale když se jedna z hrdinek za doprovodu hudby jako z nějakého moc milého stupidního filmu ladně procházela lesem, sledovala dalekohledem srnku a pak jí něco chytlo za nohu, tak jsem se neuvěřitelně bavil. Mimochodem přechody přes oranžovou barvu byly moc pěkné, originální a bylo jich tak akorát. ● Od přepadení děvčat se Kaufman snaží navodit děsivou atmosféru, což se mu docela i daří, a komedie se začíná prolínat s realistickým explotation hororem. Sice nevím proč Kaufman natočil něco tak normálního bez spousty násilí, krve, slizu, sexu a obnažených ženských těl, ale výsledek mě pobavil. Nečekanej zvrat po smrti jedné z trojice holek byl naprosto perfektní! Herecké výkony jsou na béčkovou hororovou komedii opravdu dobré a postava starostlivé matky, která se bojí zla venku a chce mít ze synáčků nejlepší a nejzvrhlejší herce akčních filmů pod sluncem, je úžasná. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Když se řekne TROMA, znalcům pokleslých snímků je jasno. V dnešní době této nezávislé filmové produkční společnosti konkuruje svými počiny např. Asylum. Nízkorozpočtové převážně hororové snímky na pomezí frašky, gore a hektolitrů krve ve své době nemající obdoby. Mnohé lze, obzvlášť při dnešním pohledu, doslova a dopísmene považovat až za úchylné. Málo se však ví, že většinou udávaly směr a mnozí filmaři se jimi inspirovali. Týká se to i snímku ´Den Matek´, z jehož námětu se čerpá dodnes. Třeba série ´Pach krve´ (2003 -). I když je fakt, že zrovna tento počin se od tvorby TROMY dosti vymyká. Dějově tu tedy máme dva mentálně postižené bratry, kteří pro potěšení své dementní matky unesou tři dívky a nemilosrdně je mučí a vůbec patřičně likvidují. Ale jo, dalo by se i říci, že se zakladatel společnosti TROMA, stojící i za scénářem a režií, Charles Kaufman mohl sám inspirovat snímkem ´Texaský masakr motorovou pilou´ (1974). Když se to však vezme kolem a kolem, Kaufman se tímto jen zařadil do éry teenagerovských slasherů, které zrovna v kinech slavily divácký úspěch. Co do kvality díla samozřejmě neměl šanci, ale svůj zářez si udělal a to mu stačilo. Počátek osmdesátých let z díla doslova září, takže i nemilosrdný zub času udělal své. Za shlédnutí však stojí a to už jen kvůli hororovému fanouškovství. V jádru věci své nostalgické kouzlo přeci jen zákeřně ukrývá. ()

Reklama

Master19 

všechny recenze uživatele

Obvykle mám pro podobné snímky pochopení, ale tady prostě není, čeho se chytnout. Jednu hvězdičku dávám za dobře naaranžovaný "dům smrti", za který by se nemusela stydět ani čarodějka z Blair. Ovšem celkově vzato (ačkoliv jsou mordýři extrémně nechutní), na vyvražďovačce, kde se skoro nevraždí, můsí být prostě něco špatně... ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tak jsem zase po čase dostal chuť na nějakou pořádnou Tromu, ale holt jsem si nevybral docela dobře. Člověk tak nějak očekává hromadu naprosto absurdních úchylných scén, často překračujících hranici diváckého vkusu a tady k tomu námět přímo vybízel, ale jaksi se tak nestalo. A i když tu je pár povedených scén a vůbec celý film má dostatečně natvrdlý děj, i tak je to prostě slabota a nuda. Za mě tedy docela zklamání a příště si od Tromy asi radši dám trojku Atomového gymnázia nebo jejich adaptaci slavného Shakespearova díla, které se jmenuje Tromeo a Julie... :D Lepší 2* ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo fakt tragicky, nevzpominam si na horsi film od Tromy. Problem je, ze clovek ceka spoustu prasaren a uchylnej humor, ale tady neni ani jedno. Za celej film tu umrou tusim tri lidi a to jeste ne nijak odporne a nejaky vtipy se tu taky moc nevyskytujou. Je sice fakt, ze maminka a dva synacci sou slusny posuci, ale zadnej extrem to neni a jelikoz hlavni hrdinky jsou nesympaticky, tak sem vic fandil spis tem zabijakum. Proste devadesatiminutova nevtipna, nestrasidelna desne levne vypadajici nuda. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (7)

  • Film stál jenom 150 000 US dolarů. (Halloween9)
  • V domě kde bydlela filmová maminka bylo doopravdy nalezeno mrtvé tělo. (Halloween9)

Reklama

Reklama