Reklama

Reklama

The Last of Us - Season 1

(série)
Trailer 1
USA, 2023, 8 h 37 min (Minutáž: 43–80 min)

Epizody(9)

V roce 2003 pustoší planetu parazitická houba, která mění lidi v násilné predátory známé jako tzv. nakažené. O dvacet let později je ostřílený přeživší Joel (Pedro Pascal) najat skupinou rebelujících bojovníků za svobodu, aby propašoval čtrnáctiletou Ellie (Bella Ramsey) pryč z represivní karanténní zóny. Z původně rychlé a jednoduché práce, se brzy stane brutální a temná cesta napříč postapokalyptickými Spojenými státy, kde se Joel a Ellie budou muset spolehnout jen jeden na druhého. (Magic Box)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (198)

Alementina 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vlastně mě to už na konci vůbec nebavilo... kdyby okolo celého seriálu nebylo takové haló, tak si nad nim chrochraji jen priznivci herni serie. Za me serial drzi nad vodou hlavne Pedro Pascal. Celý je takové nedomyšlené, ty logické kiksy v postapokalyptikém světě přesně reprezentují ty žirafy v posledním díle, po 20 letech, kdy lidí se živí 20 let starými konzervy mě překvapuje, že je dávno někdo nesnědl .... což je to nejlogičtější :) ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Jako jo a ne. Last Of Us od HBO je víc psychologické drama, než akční nálož. Rozumím rozhodnutí použít clickery spíš sporadicky, jenže některá místa si o ně přímo říkala. Takhle divák dostává epičtější Cestu od Cormaca McCarthyho. Protože to je přesně ten dojem, který po sobě těch devět epizod zanechává. Scenérie, masky, triky, herci výborní. Jen to není taková šleha, jako byla hra. ()

Reklama

Algernons 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Adaptace nemusí být přesné, stačí aby byly dobré a nesly v sobě tu samou identitu jako původní materiál, což první série The Last of Us splňuje a vlastně je nejlepší v té první polovině, kde má největší svobodu a nejvíc mění věci, experimentuje a pokaždé krásně vypointuje jednotlivé díly a tak převádí ten příběh pro seriálové médium dobře, jak jen to jde. Druhá půlka na druhou stranu jen ubírá věci z předlohy a nenahrazuje je ničím stejně úderným a to je škoda. Zakomponování Left Behind přímo do děje také trochu kazí celkové tempo a narušuje to silně ten vztah ústřední dvojice, který pořádně 2 díly nevidíme před koncem a to prostě podráží trochu seriálu nohy... věřím že při zkouknutí na jednou bez týdenních pauz to tolik vadit nebude, ale i tak je to lehký problém. Nakonec to ale není tak věrný jak by mělo být a ani tak unikátní a nový, jak by mělo být a některý bonusy jsou prostě zbytečný, než co jiného. Produkce je neuvěřitelná a některá místa působí, jako by je vystřihly přímo ze hry, bohužel tomu zase podkopává lehce nohy necinematická kamera. Nakonec v čem tato adaptace selhala, bylo vyobrazení nebezpečného a nehostinného světa... jak nám má záležet na tvorbě léku proti nakaženým, když všehovšudy žádného nevidíme poslední 4 díly? Seriál zachycuje to podstatný, vztah Joela a Ellie a příběh jako takový, ale že by šlo o ultimátní adaptaci hry, to určitě ne... je to slabší odvar, který nenabízí dost nového na to, abych se k tomu kdykoli vrátil, přesto fajn alternativa pro nehráče. Ostatním doporučuji radši hru. ()

Motinski 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvá séria adaptuje hru najpresnejšie jak sa len dá. Miestami až tak že hráči ani nemajú byť moc čím prekvapení. Identické lokality a situácie, no niekedy až moc veľká absencia nakazených. Celý svet kvôli tomu pôsobí menej nebezpečne a putovanie Joela a Ellie je síce atmosférické ale boj o život som si predstavoval trochu inak. Uvidíme čo predvedú v ďalšej sérii. Inak ale veľká spokojnosť. Pedro Pascal je Joel a ajkeď mi Bella Ramsey nesadla hneď, tak dramatické scény zahrala parádne. Niektoré časti boli citeľne slabšie (4,7) a niekedy mi vadilo keď sa pasáže skratili ajkeď to podľa mňa nemalo veľký zmysel, no našiel momenty kedy som nedýchal. Last of Us ma silný príbeh. Vie chytiť za srdce, rozplakať aj vytvoriť pocity úzkosti a smútku. Finále bolo super a technicky nie je moc čo vytknúť. Možno pár odflaknutych kamerových záberov. Veľmi sa mi ale páčilo rozšírenie niektorých liniek čo v hre prebehli inak. Kontroverzná 3. epizodá je skvelý príklad, tá bola podľa mňa bezchybná. Cameo úlohy pôvodných hercov z hry tiež potešili a najdôležitešie je že sa týmto asi definitívne zlomila kliatba herných adaptácií. 1. séria je krátka a označenie zombie trip nie je mimo, vedľajšie postavy prichádzajú a odchádzajú a naozaj veľké veci predviedlo až Last of Us part 2.  Kebyže nehrám hru asi som viac odpálený a možno by dám aj plne hodnotenie, zatiaľ čakám čo predvedú ďalej, potenciál je obrovský.  8/10 ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Nejlepší filmová/seriálová adaptace videohry všech dob! Ano, tímhle titulem se Last of Us pyšnit může. Prosadit se v tomhle segmentu ale není zrovna těžký, když konkurence v podstatě neexistuje. Nejsem fanoušek hry, protože jsem jí nikdy nehrál. Upřímně je mi proto fuck, jak moc je seriál předloze věrnej. Zajímají mě inteligentní postavy, hutná atmosféra, funkční dramaturgie, slušná výprava a dynamická akce. Jenomže Last of Us dělá všechno napůl a často nudí. Takže honit nad tim, jak je to boží a úžasný a nejlepší asi není úplně namístě. Kdyby to byla třetí řada Black Summer (dost nedoceněný), většina místních pětkařů by bez rozmyslu sypala dvě hvězdy (název automaticky nedělá dobrou show)! Nakonec nejlepší epizodou je ta nejnenáviděnější, kde si dva chlápci našli útočiště plný naděje a životního smyslu, zatímco za jeho hranicemi se svět zmítá v nenávisti, šílenství a v totálním společenském úpadku (tahle epizoda alespoň nechává pracovat divákovy mozkový buňky)! SE1: 5/10 ()

Galerie (323)

Zajímavosti (115)

  • Po prezlečení do nového oblečenia má teraz Ellie (Bella Ramsey) presne svoj outfit z letnej kapitoly prvej hry. (molcan2)
  • V úvodu epizody má divák možnost vidět ve scéně z Jakarty ceduly „Baťa“. (Punisher)
  • Merle Dandridge stvárňuje Marlene, postavu, ktorú stvárnila aj vo videohrách. Je tak jedinou herečkou, ktorá hrá tú istú postavu v seriáli, prvej hre aj jej pokračovaní. (molcan2)

Reklama

Reklama