Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý nemecký počítačový mág Benjamin (Tom Schilling) je tak trochu outsider. Vo virtuálnom svete sa zoznámi s charizmatickým Maxom (Elyas M'Barek) a jeho priateľmi Stephanom (Wotan Wilke Möhring) a paranoidným Paulom Makesom (Antoine Monot Jr.). Tí Benjamina pozvú, aby sa pripojil k  hackerskej skupine, ktorá sa chce zviditeľniť na svetovej scéne. Pôvodne malo ísť o neškodnú zábavu, ktorá im všetkým vylepší profily. Chvíľu to vyzerá, že všetko je v poriadku, dokonca sa Benjaminovi darí zoznamovať sa s atraktívnou Marie (Hannah Herzsprung). Potom sa však čosi pokazí, skupina sa dostane do hľadáčiku polície, na čele s detektívkou Hanne Lindberg (Trine Dyrholm). Z Benjamina sa z noci na deň stane jeden z najhľadanejších hackerov na svete... (Martyska)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (133)

Anderton 

všechny recenze uživatele

WHOMAI je každou minútou o niečo lepší, to jest prvých cca desať minút som ani neveril, že toto má na svedomí tvorca Dark, i keď ešte pred Dark-om a na čo to vôbec pozerám. Deju výrazne pomôže zvrat v polovici a záverečný double schock, o ktorého existencii som nevedel, pretože som si dokopy nič vopred nečítal. A dobre som urobil. Že sa dá v pohode dostať do ústredne nemeckej tajnej služby je dosť málo uveriteľné, rovnako ako napríklad schovávačka v jednej budove, ale keď zistíte, ako to vlastne všetko bolo plánované od začiatku, tak filmu a Odarovi niekoľko prešľapov bez problémov odpustíte. 70% ()

TomStrom 

všechny recenze uživatele

To se zas jednou projevil německý cit pro film v plné kráse, jen co je pravda. Nevím, co je na tom horší, jestli celé to totálně umělé působení, účinkem se totálně míjející snaha být cool nebo snad překombinovaný scénář. Ale ne, už asi vím - vysoká míra realističnosti - jako například, že Berlín je taková jedna větší vesnice, kde hlavní hrdina tu samou holku potká kdekoli, kam vyrazí zachlastat, setkání dvou hackerských es na veřejně prospěšných pracích, nebo totální žánrová chuťovka, kdy první hackingová akce toho pablba v hlavní roli obnáší odpojit se u cílového počítače z jedné wifi sítě a připojit se manuálně na jinou - to jsem málem spadl z křesla. Zřejmě do Německa nedávno dorazili i nějací přičmoudlí scénáristé a odborníci na hacking. No, jen tak dál, soudruzi, příště bych poprosil třeba nějaké ambiciózní scifi. ()

Reklama

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Tohle je naprosto skvělé, ohromné, impulsivní, akční, zamotané, nepředvídatelné a epické dílo! Celý film má hrozně super atmosféru a je nabitý akcí. Jedna bomba střídá druhou a člověk se ani chvilku nenudí. Dokonce vás to donutí i přemýšlet, jak to teda všechno je a "kdo teda je?" Navíc ta skvělá hudba, která to všechno naprosto božsky umocňuje. A nejlepší hláška? "Chlapům trochu trvá, než se rozjedou. Jsou jako windows." Tleskám a klaním se. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Who Am I…někdo se na tuhle otázku musí ptát sám sebe po nepříjemném ranním probuzení (s opicí či věkem i bez ní), jiný tuhle anglickou větu využije pro svůj nick, za kterým se skrývá sebejistý a drzý hacker. Ačkoliv hlavní hrdina vypadá všelijak, jen ne suverénně…anebo jen klame zjevem? Who Am I je hodně „cool“ podívaná. Efektní, dynamická, sebejistá, uhánějící si svým tempem nezadržitelně vpřed, takže snad i takový divák, kterému je nějaké hackerství úplně volné, se nestihne začít nudit (a třeba si i přestane myslet, že počítačoví mágové vše vykouzlí z pohodlí svého domova). Najednou je tu konec a člověk zjistí, že si s ním tvůrci celou dobu jen zlomyslně hráli. Což mám většinou docela rád, ale v tomhle případě to není nadšení bez výhrad. Těch twistů bylo směrem k závěru možná až příliš a nemůžu s klidným pocitem uznat, že jsem to tvůrcům zbaštil i s navijákem (takové „slzy“ už byly příliš), zvlášť, když mi pár detailů tak úplně nesedí. Ale film mě celkem dost bavil a závěr nebyl zase tak moc neuspokojivý, takže to vidím na slušné 4*. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Paráda! Po dlhšej dobe fakt vydarený film, ktorý si u mňa vyslúžil aj plný počet hviezdičiek. Aj keď o tom 5* hodnotení som si nebol až taký istý, ale vďaka tomu koncu sa prikláňam k maximu. Fajnový námet z čoraz rafinovanejšieho prostredia kyberkriminality, hoci ja osobne vôbec nechápem o čo tým všetkým hackerom vlastne ide. Asi len tá vzájomná rivalita a predvádzanie, kto si dovolí viacej (tak ako to bolo vykreslené aj v tomto filmu). No mňa predovšetkým očarila tá výborná dejová línia s úžasnou zápletkou doplnenou viacerými zvratmi. Veľmi dobré! Občas sa aj Nemcom zadarí... ()

Galerie (35)

Zajímavosti (4)

  • Filmovanie snímky prebiehalo vo viacerých miestach v Nemecku, predovšetkým v mestách Berlín a Rostock. (MikaelSVK)
  • Název filmu Who am I odkazuje také na UN*Xový program (whoami), který je ve filmu několikrát použit. Tento program slouží pro zjištění identifikace právě probíhající session (zjednodušeně: vypíše jméno uživatele). (maxXxic)
  • Písnička, která hraje v 11. minutě, je „Love Me Hate Kiss Me Kill Me“ od Fukkk Offf. Ve 40. minutě hraje „Rave Is King“ od Fukkk Offf. V 51. minutě pak hraje „XTC“ od Boys Noize. (Duoscop)

Reklama

Reklama