Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jak málo stačí ke kontaminaci neznámým virem z vesmíru. To zakusí záchranná skupina, která má za úkol najít a přivést zpět jednoho ze svých členů Whita Carmichaela z nejvzdálenějšího konce galaxie, planety Infini. Jakmile se ocitne záchranný tým na planetě, začíná se ukazovat pravá podstata viru, pouhá kapka krve nakaženého a ztrácíte kontrolu, převládá agrese a hněv a zdá se, že už není cesty zpět... nebo ano? (Standic1)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (102)

maddy 

všechny recenze uživatele

Pandorum meets Event Horizon v austrálskom podaní. Okatá inšpirácia v iných sci-fi hororoch a neoriginalita by mi pri Infini vadili najmenej. Pokiaľ je film efektný, tak nemám problém s tým pokiaľ si berie inšpiráciu v iných snímkoch. Problém je ten, že Infini nie je nijako efektný film, on to je neskutočne nudný film s absolútne nevyužitým potenciálom, ktorý začne nudiť skôr, než sa v ňom začne diať vôbec niečo zaujímavé. Skutočne, po prvých 20 minútach som bol taký otupený, že mi bolo úplne ukradnuté čo sa tam deje, o čom to vlastne je a ako to skončí. Uťahané finále som už následne dopozeral namiesto sledovania obrazovky sledovaním steny, ktorá ma bavila viac ako samotný film. Nech som sa akokoľvek snažil, pri Infini som nedokázal udržať súvislú pozornosť dlhšie ako pár minút, film ani raz nedokázal vtiahnuť do deja a po celý čas nijako nebavil. Na austrálske pomery má síce veľmi slušný vizuál a pútavé prostredie vesmírnej lode, dokonca občas sa nájde aj nejaký ten nápad, ale ani to ho bohužiaľ neudrží nad priemerom. Čo z toho, keď do filmu niekto vrazil dosť peňazí a evidentne aj snahu, keď ho nakoniec dal natočiť režisérovi rovnako spackaného Gabriela. Shane Abbessovi už nech prosím nikto nedáva nič točiť, ten skazí akokoľvek sľubný námet. Infini mal totiž pripravený podklad byť slušným sci-fi Béčkom, vo výsledku je však len neskutočne nudným, nezáživným a nekompaktným filmom. CELKOVO: 1* (2/10) ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Thriller / Sci-Fi / Horor ("Drama / Sci-Fi / Thriller" je špatně) ~~~ Překvapivě neblbé, australské, koukatelné a vypadající. Jak uvádí níže MrHlad, napadlo mě to stejné, tedy že se zde autoři inspirovali dost snímky Event Horizon, Pandorum, Thing, Doom, nicméně na tom není nic špatné, pokud se to podaří a tady se to celkem podařilo, obzvlášť, když hororové vyvražďovačky moc nemusím. Lidstvo si zase zahrává s něčím, čemu prd rozumí, daleko ve vesmíru, a parta vojclů se musí na onu vzdálenou těžební stanici vydat a zjistit, co se to sakra stalo a zabránit blížící se pohromě. A jak to tak na opuštěných vesmírných stanicích, postižených neznámým masakrózním exodem obyvatel, bývá, shit happens. Docela dobře to vypadá, ksichty hrají celkem dobře a nejsou příliš okoukané, ale rozjíždí se to dost pomalu a když se začíná něco dít, tak pak mi to přišlo docela krátké a zhuštěné, mohlo to déle gradovat a rychleji se rozjíždět, pak to mohlo na těch cca 120 minutách i zůstat a nevadilo by mi to. Stejně tak zbytečně lehce mimózní byl sociální žvást na začátku o tom, jak lidi musí při chudobě brát i nebezpečnou práci, přičemž všichni aktéři rozhodně nebyli civilové, takže úvod postrádal logiku. (Spoiler!) Závěrečný proslov a pochopení onou entitou byl taky poněkud WTF .) (/Spoiler) Čekal jsem od toho něco mnohem horšího, celkem překvapivá výjimka pravidla, že film, kdy je autor scénáře i režisérem = srágora řečená totální. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Vzhladom na rozpocet to ma solidny vizual, slusnu atmosferu a celkom sympatickych hercov. Lenze to je prd platne, ked sa tam skoro nic nedeje. Cely cas tam skupinka ludi pobehuje po chodbach a popritom nudne diskutuje. Ach jaj. A ked uz konecne dôjde k nejakej bitke alebo prestrelke, tak uz je neskoro. Vysledkom je vizualne pekne vyzerajuca nuda. 4/10. ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Infini je přesně ten typ béčka, na který se vyplatí kouknout, i když se vám to nakonec nebude pozdávat. Už jen za odvahu jít do škatulek /Drama/Sci-Fi/Thriller/ se staromilským přístupem je sympatické. Našlápnuto to mělo od začátku, až nečekaně dobře. Znepokojivá atmosféra, hudební podkres, solidní hlavní hrdina..., že v polovině došly nápady a závěr je snad céčkový není nepřekvapivé. Přes různé nedostatky nabízí Infini něco, co už se v dnešním mainstreamovém filmovém průmyslu (asi principiálně) skoro netočí, nenosí a to je nesmírně imponující. Za celkovou snahu a svižný přístup dávám 57%. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Věděl jsem, že Australáci umí slashery a postapa, no a teď už vím i to, že umí i koukatelné scifárny. Tedy aspoň mně tohle nenápadné béčkové scífko zaujalo víc, než spousta namachrovaného hollywoodského žánrově příbuzného sajrajtu. Klidně se přiznám, že začátek jsem si musel pustit dvakrát protože jsem se v něm malinko ztratil, no ale to už je v mým věku normální a o kvalitě scénáře to nejspíš mnoho nevypovídá. Jistě, žádná velká originalita se nekoná (já si parkrát vzpomněl třeba na The Thing, Soljaris, Abyss, nebo na všelijaký zombiárny), ale jinak naprosto vyhovující relaxačka. Hlavní "hrdina" není žádný hrdina, je to spíš takový ufňukaný srábek typu Tarkovského Stalkera ("já mám doma ženušku těhulku a nechci tady umřít, bééé...") a k srdci vám asi moc nepřilne... no ale zase tím je možná vlastně docela sympatický, že je takový... lidský... do jisté míry (nebudu radši moc napovídat). Nejvíc mi asi sedla vizuální stránka filmu, protože planetární základna natočená v nějaké podzemní kotelně nějakého paneláku se myslím docela povedla, byla taková hezky syrová, omšelá, nízkorozpočtová... Měl jsem připraveny čtyři hvězdy jakožto výraz sympatií pro nekomerční kinematografii, ale znechutil mě trochu konec 1) s moralizujícími a patetickými žvásty ve smyčce 2) s želatinovými emzáky s dopisem typu "ajlavjú" v jejich rukách 3) no a taky mě trochu zklamal fádní happyend, doufal jsem v poněkud jiné (i když taktéž fádní) vyvrcholení. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama