Reklama

Reklama

Terminus

(festivalový název)
  • Austrálie Terminus
Trailer

Částečně sci-fi, částečně thriller a částečně postavami vytvářené drama Terminus, film režiséra Marca Furmie, vypráví příběh o událostech odehrávajících se v malém americkém městečku kolem hlavního hrdiny filmu David Chamberlaina (Jai Koutrae). Po téměř fatální nehodě odhalí ohromující, nebývalý objev, který bude určovat nejen osud Davidovy rodiny, ale celého lidstva. (hajdano)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (39)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Fantastický snímek bez velkolepých efektů v do určité míry až artové rovině. Ač se to možná nezdá, film sází kromě příběhu na výraznou vizuální stránku, tedy na vyprávění pomocí obrazů. Ty jsou často doprovázeny meditativní až uhrančivou hudbou. V jednoduchosti je síla - muž s nově narostlou nohou se pomalu, nevěřícně a přitom radostně prochází bos po trávě, David usedne mlčky do křesla, pozoruje neklidné slunce pableskující mezi rychle letícími mraky a vzpomíná na svoji ženu a kolem modrého meteoritu víří neklidný hmyz.... Prohnilý svět přeplněný válkami je třeba vyměnit za nový, zbývá jen najít nového Adama a Evu - potopa? Ragnarok? Armagedon? ...jiná slova pro stejnou věc, pro změnu. Film, který zřejmě osloví menšinovou diváckou obec. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Komorní sci-fi, které potěší fandy komorních béčkových filmů stojících na postavách. Bez výraznějších efektů, bez akce, "pouze" film se zajímavou, byť neoriginální myšlenkou. Divák, který má žánr alespoň trochu nakoukaný, pointu velice lehko odhadne. Na druhou stranu má film supr atmosféru a připoutal mě k obrazovce až do konce. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Zklamání. Zajímavý nápad je tu naprosto blbě podán, protože je to podané celé strašně zdlouhavě. Díky tomu ten film postrádá nějaké napětí a atmosféra je tady tak slaboulinká, že to moc nezachrání. A to je právě to nejhorší na tomhle filmu, protože jinak příběh je zajímavý, herecky to taky špatné není, kamerou taky ne, ale celé je to prostě natočené tak strašně zdlouhavě, že mě to ve finále ani moc nezaujalo. Když už to bylo nudné, tak jsem čekal ještě nějaký velký konec a ono... zase nic. Potenciál tu byl, ale bohužel to nevyšlo. 2* ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Příběh je sice trochu naivní a spíše "-fi" nežli "sci-", ale já osobně to nepovažuju za mínus. Naopak mám takovéhle levné, ale zajímavé scifárny rád. A když jsou okořeněny ještě trochou esoterična, tím lépe. Není to sice tak atraktivní podívaná jako jiné australácké preapo These Final Hours (2013), ale zato podívaná klidnější, rozjímavější. A to se mi líbí. K tomu navíc dobrá hudba a docela realistické televizní vsuvky z válečné alternativní budoucnosti. ()

sethi 

všechny recenze uživatele

Já osobně mám radši filmy v pomalém a naléhavém tempu, méně akce a efektů a více příběhu a postav. Což Terminus jakž takž splňuje. Herce, krom jednoho, sem v životě v ničem neviděla, nehrají zas tak špatně....nó... neruší film :D Pro mě je tohle sakra víc než nějaký Batman vs Superman (kde se to hemží digitálními potvorami a výbuchy a postavy mají debilní motivaci) Zde je motivace postav uvěřitelná, stejně jako vize naší budoucnosti. Civilní sci-fi, o kterém budete chvíli přemýšlet. Ne však s moc povedeným koncem. ()

Galerie (11)

Související novinky

Future Gate Sci-fi Film Festival

Future Gate Sci-fi Film Festival

25.02.2016

Festival sci-fi filmů Future Gate vstupuje letos do třetího ročníku, v průběhu března navštíví postupně Prahu (3. – 6. března 2016, Kino Bio Oko) i Brno (17. – 20. března 2016, Kino Art). Na obou… (více)

Reklama

Reklama