Reklama

Reklama

Šílenství Debory Loganové

  • Česko Šílenství Debory Logan (více)
Trailer

Studentka medicíny Mia (Michelle Ang) konečně našla zajímavé téma pro svou práci. Rozhodla se s pomocí několika přátel natočit dokument o projevech Alzheimerovy choroby. Několik následujících měsíců budou sledovat každodenní boj s touto nemocí v rodině Loganových. Deborah Logan (Jill Larson), která je v péči své dcery Sarah (Anne Ramsay) a nedávno jí byla tato choroba diagnostikována, je více než vhodným studijním materiálem. Je tu však háček, nad Deborou postupně přebírá kontrolu i něco jiného než tato choroba. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (132)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Nakoľko mladej študentke Mii pred pár rokmi zomrela matka na Alzhaimerovú chorobu, rozhodla sa, že ako študentka medicíny, za pomoci pár kolegov navštívi rodinu Loganovcov, kde natočí dokument o prejavoch tejto zákernej choroby, ktorá postihla aj domácu pani Deborah Logan. Odstupom času si však všetci uvedomia, že nie všetkému sú na príčine samotné symptómy. Musím povedať, že som veľmi milo prekvapený z tohoto F.F., ktorý ma zaujal najmä svojou originálnou myšlienkou. Nepamätám sa totiž, že by som doposiaľ videl niečo podobné. Veľkým plusom je pomerne rýchly spád, asi dve slušné lakačky, no najmä (!) atmosféra, ktorá mi miestami celkom slušne zvýšila tep. V závere sa objaví jedna parádna, humusácka scéna, z ktorej ma fakt striaslo (fúúúúj!), takže ja nemôžem inak, len prejaviť spokojnosť - 55%. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch lepších FF, což u této kategorie znamená průměrný film. V tomto případě mě ani tolik neštvala poskakující kamera, ale spíš herci, kteří byli takřka do jednoho mizerní. Ale to tady ani tolik nevadilo, protože všechno se, víceméně, točilo kolem madam, která trpí hadím Alzhaimerem a je děsivá i když jí zrovna nepřepadávají hadí záchvaty. Oproti ostatním podprůměrným FF to má jeden výjev na konci, ze kterého jsem si sednul na zadek. Ti, co tvrdí, že když už nic, tak za tuhle scénu film vidět stojí, mají naprostou pravdu. 50% ()

Reklama

Genero 

všechny recenze uživatele

Přiznejte, že většina z vás celý život čeká na chvíli, kdy kohout zakokrhá a vy již nebudete muset vylézt z pelíšku, protože vás stát zaopatřil starobním důchodem. A je jedno, jestli se živíte jako topič nebo key account manager v továrně na prcgumy. Mám ale jednu smutnou zprávu, přátelé! Ještě předtím zjistíte, že se pochcáváte už i před obědem, cestou od špajzu k bidetu bloudíte a manželku oslovujete Václave. Obvoďák ani nezvedne oči od chorobopisu, aby vyslovil nemilosrdný verdikt: dar přítele Alzheimera. Něco podobného se stalo i paní Deboře. Jenže když se přidají i takové symptomy jako levitace, telekineze a zvracení žížal, stane se průběh choroby oříškem pro nejednoho ostříleného diagnostika a s léčbou by si věděl rady snad jen doktor Kevorkian. Tady bude asi na vině nějaký démon, no nebo co. The Taking by byl jen dalším průměrným filmem, kde se posedá, leká a blábolí o indiánské mytologii. Jenže herecký výron Jill Larson, o které jsem nikdy neslyšel, ho povyšuje na jeden z nejlepších hororů za poslední roky a v subžánru hororů o jeblých důchodcích dokonce na jednoznačně nejlepší. Ta paní mě vylekala pokaždé, když se mihla v záběru a spodky jsem si musel vyměnit, i když si jenom vařila v kuchyni kafe. ()

Immortal17 

všechny recenze uživatele

Sakra, sakra, sakra...nevěřila bych, že to někdy řeknu, ale sakra jsem se bála. :D Vydržím toho hodně, ale trošku silný šálek i na mě. Další parádní snímek z řady found footage, žánru, který se stává čím dál tím víc populárnějším. Přemýšlím zda svoje noční pozorování found footage neposunu raději na odpolední hodiny, ale pravda je taková, že pak takové filmy ztrácí své kouzlo. Fanoušci mi dají určitě za pravdu. Finální scéna mě naprosto přimrzla a nedokázala jsem se pohnout, ani jednou jsem neodtrhla oči od obrazovky. Tak to má být. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Celkem zajímavý počin a překvapivě solidní film co se v Found Footage žánru objevil. První co bych chtěl pochválit je příběh který ukazuje trochu jiný způsob Alzhaimerovy choroby, tvůrci tuto chorobu vzaly solidně originálně. Druhým plusem je naprosto luxusní vizuální stránka ty efekty a pár celkem nechuťáren se tvůrcům dokonale povedlo a díky tomu film není jen dalším nudným FF se třepající kamerou.a největší plus padne herečce Larson. Ta předvedla parádní výkon a poměrně složitou postavu zahrála rozhodně lépe než polovina herců co hrají v áčkových filmech. I přes to jak to vychvaluji si ale nemůžu pomoc a musím říct že jsem se sem tam nudil a některé scény byly celkem zbytečné. 3* za film celkově a jeden bodík navíc za svěží oživená FF žánru. ()

Galerie (107)

Zajímavosti (5)

  • Film nebol premietaný kritikom. (BoredKid)
  • Film sa natáčal v Severnej Karolíne v USA. (EvilMatus)

Reklama

Reklama