Reklama

Reklama

Slečna Marplová - Série 2 (2006) (série)


Sittafordská záhada (S02E04)

(epizoda)
  • Velká Británie The Sittaford Mystery (více)

Obsahy(1)

Propukne sněhová vánice a slečna Marplová je nucena najít útočiště v Sittafordském sídle. Když je později majitel domu nalezen zavražděn ve svém pokoji, začne slečna Marplová případ vyšetřovat. (Viasat)

Recenze (41)

evulienka3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Samotnej slečny Marplovej síce v tomto diele nebolo veľa, iba keď na záver, len tak mimochodom, odhalila kto je vrah. Hneď od začiatku ma fascinovalo fantastické herecké obsadenie počínajúc skvelým Timothy Daltonom, cez môjho obľúbenca Jamesa Wilbyho až po Michaela Brandona a Jamesa Murraya. Príbeh veľmi zaujímavý, podtrhnutý výbornými hereckými výkonmi, v ktorom som sa ani chvíľočku nenudila a s napätím som čakala kto bude tým obávaným vrahom :-) V tomto prípade nemôžem inak ako dať 5 hviezd, bol to skutočne skvostný diel :-) !! ()

dANo 

všechny recenze uživatele

Tipická Agatha Christie, kde sa v krátkom časovom horizonte, na uzavretom priestore (zlé počasie bráni nejakým presunom postáv) udeje vražda a takmer každý je podozrivý. Záver je samozrejme ťažko predvídateľný (ako to už u Agathy býva:), ale aj napriek tomu nie je film ničím extra zaujímavý (snáď len tým, že sa v ňom objaví aj Dempsey:)). ()

Reklama

akisha 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Před chvílí jsem se rozčilovala u Chimneys, že změnili úplně děj, což je i tenhle případ, ale přes to je Sittafordská záhada jedna z mých nejvíc oblíbených Marplových. Mám ráda takové ty zapadlé domky, uzavřenou skupinu lidí, tajemství z minulosti apod. Filmu hodně pomáhá opravdu hmatetelné jiskření a skvělá chemie mezi Emily a Charlesem, potom ještě "stará" představitelka Marplové Geraldine McEwan, kterou oceňuju čím dál víc ve srovnání s její nynější představitelkou, a v neposlední řadě velmi dobrá kamera i ucházející hudba. Po Bertramu můj nejoblíbenější díl. ()

elizabeth_ba 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spolu s Mrtvolou v knihovně asi nejhorší z dosavadních dílů (jsem v jejich polovině), který jsem viděla. A to "Body in the library" aspoň mělo zajímavý závěr, i když jinak nudilo naprosto stejně, citelně znát byla absence nějakého hezkého a sympatického chlapa (ne, Timothy Dalton se mi opravdu nelíbí, už od doby, kdy si "střihnul" Caesara v Kleopatře) a cokoliv dalšího bych napsala by byl spoiler. Snad jen, že knihu jsem nečetla, a tak nemám s čím porovnávat, ale ani tak mě to vůbec nenadchlo... ()

Šandík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zcela překroucený příběh, kamera tak afektovaná a plná bezúčelných hrátek, které mají asi vypadat děsně umělecky, že to většinu filmu spíš rozptyluje, taky zbytečně mnoho digitálních efektů, celkově poměrné zklamání. Jediný důvod pro shlédnutí jsou tradičně slušné herecké výkony, ale to je asi tak všechno. Celkový dojem: 65% ()

Galerie (111)

Reklama

Reklama