Reklama

Reklama

Slečna Marplová - Série 2 (2006) (série)


Sittafordská záhada (S02E04)

(epizoda)
  • Velká Británie The Sittaford Mystery (více)

Obsahy(1)

Propukne sněhová vánice a slečna Marplová je nucena najít útočiště v Sittafordském sídle. Když je později majitel domu nalezen zavražděn ve svém pokoji, začne slečna Marplová případ vyšetřovat. (Viasat)

Recenze (41)

elizabeth_ba 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spolu s Mrtvolou v knihovně asi nejhorší z dosavadních dílů (jsem v jejich polovině), který jsem viděla. A to "Body in the library" aspoň mělo zajímavý závěr, i když jinak nudilo naprosto stejně, citelně znát byla absence nějakého hezkého a sympatického chlapa (ne, Timothy Dalton se mi opravdu nelíbí, už od doby, kdy si "střihnul" Caesara v Kleopatře) a cokoliv dalšího bych napsala by byl spoiler. Snad jen, že knihu jsem nečetla, a tak nemám s čím porovnávat, ale ani tak mě to vůbec nenadchlo... ()

dANo 

všechny recenze uživatele

Tipická Agatha Christie, kde sa v krátkom časovom horizonte, na uzavretom priestore (zlé počasie bráni nejakým presunom postáv) udeje vražda a takmer každý je podozrivý. Záver je samozrejme ťažko predvídateľný (ako to už u Agathy býva:), ale aj napriek tomu nie je film ničím extra zaujímavý (snáď len tým, že sa v ňom objaví aj Dempsey:)). ()

Reklama

akisha 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Před chvílí jsem se rozčilovala u Chimneys, že změnili úplně děj, což je i tenhle případ, ale přes to je Sittafordská záhada jedna z mých nejvíc oblíbených Marplových. Mám ráda takové ty zapadlé domky, uzavřenou skupinu lidí, tajemství z minulosti apod. Filmu hodně pomáhá opravdu hmatetelné jiskření a skvělá chemie mezi Emily a Charlesem, potom ještě "stará" představitelka Marplové Geraldine McEwan, kterou oceňuju čím dál víc ve srovnání s její nynější představitelkou, a v neposlední řadě velmi dobrá kamera i ucházející hudba. Po Bertramu můj nejoblíbenější díl. ()

necisty 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výtečný díl, dobře zpracovaný, dobrá zápletka, trochu mysterióznosti, dobří herci a pěkné zakončení. Po včerejším špatném Poirotovi zase návrat do normálu. Zde mi přijde trochu přehnané, že je Marplová v podstatě celou dobu mimo hru a nakonec vše odhalí, to je nesmyslné. ... Egyptská kletba, duch, zlatý škorpion, kandidát na předsedu. ... Rozhodl jsem se, že se změním. Začnu lidem odpouštět. :D ()

blackrain 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejsem znalec knižní předlohy a to je zřejmě v tomto případě velká chyba. Člověk není neomylný tvor. Přesto všechno se mi tu ta stará čmuchalka zdála jaksi do počtu. Jako by tu ani nemusela být. Nicméně, díky svému dokonalému úsudku všechno rozlouskne jako skořápku ořechu. Po shlédnutí dalších a dalších dílů o této staré dámě se stále více utvrzuju v přesvědčení, že Agatha Christie byla geniální spisovatelka a skutečná královna detektivek. Ještě mám menší výhradu k tomuhle dílu, ale třeba je to jen můj pocit. Zdálo se mi, že tu všechno bylo překombinované, ale je docela možné, že tvůrcům křivdím a on to byl záměr. ()

Galerie (111)

Reklama

Reklama