Reklama

Reklama

Slečna Marplová - Série 2 (2006) (série)


Sittafordská záhada (S02E04)

(epizoda)
  • Velká Británie The Sittaford Mystery (více)

Obsahy(1)

Propukne sněhová vánice a slečna Marplová je nucena najít útočiště v Sittafordském sídle. Když je později majitel domu nalezen zavražděn ve svém pokoji, začne slečna Marplová případ vyšetřovat. (Viasat)

Recenze (41)

Agatha 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento díl sice nemá s předlohou od Agathy Christie mnoho společného, ale kdo to neví nebo kdo předlohu nečetl, tak nepozná nic, protože zápletka je zamotaná stejně tak, jako od Agathy. Začátek je sice trochu pomalejší, ale atmosféra zapadlého hotýlku a Sittafordkého sídla spolu se sněhovou bouří mě pohltila a dá se říct, že na konci jsem byl i nadšený. Na tomto dílu je patřičně znát rukopis režiséra Paula Unwina, jehož předností je vynikající kamera. Diváka tedy čeká podobné kouzlo kamery, které nabízela již epizoda s Herculem Poirotem: Pět malých prasátek. Scénář nabízí napětí, mnoho postav a jmen, i několik kouzelných dialogů (např. mezi Emily Trefusisovou ležící ve vaně a Charlesem Burnabym) a také několik vtipných míst. S upravováním knižních předloh mám většinou problém, ale v tomto případě to filmu neuškodilo a celkový výsledek hodnotím pozitivně. Také je na místě pochválit povedené české znění. ()

maoc 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slabší než obvykle: překombinovaná zápletka, moc náhod naráz, nelogické chování lidí. A to, zda to má nebo nemá s předlohou něco společného je mi jedno. Přesto nadprůměrná televizní zábava. Tohle by totiž u nás nikdo nezvládl natočit. Není to trochu ostuda? EDIT: Po druhém shlédnutí už mnohem lepší dojem. Celé to mělo šmrnc, překombinovanost mi přestala vadit, cítil jsem z toho, jakoby si vlastně tvůrci dělali trochu šprťouchlata sami ze sebe, postup vyprávění byl modernější než mnohé jiné Marplové, ale nebyl špatný. Velmi dobře jsem se bavil a odpočinul si. EDIT2: Po třetím shlédnutí opět ubírám. Kdyby v tomto dílu byly jinde obvyklé krásné exteriéry a interiéry, asi bych u 4 hvězd zůstal, ale Sittafordská záhada byla situována (díky předloze) převážně v ulepeném venkovském hotýlku a ponurém a studeném Sittaford House. Takže sorry, ale tentokrát jen za 3. ()

Reklama

liberita 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento diel oproti mnohým ďalším výrazne pokrivkáva, nielen preto, že je na hony vzdialený svojej predlohe , ale aj pre svoje postavy, z ktorých žiadna príliš neoslňuje sympatiami. Dej je pomerne jednotvárny a nepríliš zaujímavý a dostáva snímku do situácie, z ktorej ju nezachráni ani Timothy "Bond" Dalton. Je to naozaj dosť slabé spracovanie a celé vám vyfučí z hlavy skôr, než sa začnú záverečné titulky. ()

elizabeth_ba 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spolu s Mrtvolou v knihovně asi nejhorší z dosavadních dílů (jsem v jejich polovině), který jsem viděla. A to "Body in the library" aspoň mělo zajímavý závěr, i když jinak nudilo naprosto stejně, citelně znát byla absence nějakého hezkého a sympatického chlapa (ne, Timothy Dalton se mi opravdu nelíbí, už od doby, kdy si "střihnul" Caesara v Kleopatře) a cokoliv dalšího bych napsala by byl spoiler. Snad jen, že knihu jsem nečetla, a tak nemám s čím porovnávat, ale ani tak mě to vůbec nenadchlo... ()

necisty 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výtečný díl, dobře zpracovaný, dobrá zápletka, trochu mysterióznosti, dobří herci a pěkné zakončení. Po včerejším špatném Poirotovi zase návrat do normálu. Zde mi přijde trochu přehnané, že je Marplová v podstatě celou dobu mimo hru a nakonec vše odhalí, to je nesmyslné. ... Egyptská kletba, duch, zlatý škorpion, kandidát na předsedu. ... Rozhodl jsem se, že se změním. Začnu lidem odpouštět. :D ()

Galerie (111)

Reklama

Reklama