Reklama

Reklama

Slavná rocková hvězda Marianne (Tilda Swinton) tráví poklidnou dovolenou na slunečném ostrově v Itálii se svým partnerem Paulem (Matthias Schoenaerts). Idyla je narušena nečekaným příjezdem jejího starého přítele Harryho (Ralph Fiennes) a jeho okouzlující dcery Penelope (Dakota Johnson). Radost z příjemného setkání se pomalu mění v atmosféru plnou skrytých vášní, nedůvěry, podezírání a žárlivosti... (Bioscop)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (89)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

S Guadagninem mám celkem komplikovaný vztah, takže sem krotil očekávání, nicméně faktem je, že Oslněni sluncem mě z jeho filmů bavilo nejvíce. Je tu každopádně spoustu ale díky kterým zatím nepůjdu v hodnocení výše. Přestřelená stopáž je u Guadagnina celkem běžná, ovšem tady docela slušně brání tomu aby vztahy nabraly na intenzitě a podprahový napnelismus na síle. Často se tak tempo drolí tím že někdo někam jen kouká a to je škoda. Úplně šťastné mi nepřišlo ani obsazení. To je sice dobré na jména, ale Tildu Swinton (ač jí mám rád) sem tady nedokázal vnímat jako rockovou femme fatale, stejně jako sem měl Dakotě Johnson celkem problém věřit že hraje puberťačku (i když u ní se to dá lehce omluvit tím že se vydává za starší). Kdo mi naopak sednul byl Ralph Fiennes, který tu byl obsazen proti typu co hraje běžně a evidentně si tu roli dost užíval...65% ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Dospělácký milostní trojůhelník, opepřený zvědavou nedospělou čučoriedkou. Guadagnino labužnicky ujíždí na erotičnu obnažených ženských těl, skrývaných vášních a horkém jihoitalském podnebí. Dramatická linka jeho příběhu ale funguje na půl plynu. Film o dialozích s jediným otevřeným rozhovorem (hádka chlapů) - to by prošlo, být emocionální podpovrchové bublání mezi postavami silnější. Pořád ale alespoň autorsky originální, což mám rád. ()

Reklama

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Z Tildinho mlčania sa dalo vyťažiť viac. Z migrantov sa dalo vyťažiť viac. Túto nerozvinutú vrstevnatosť vnímam len ako pokusy o pridanú hodnotu v remaku, ktoré si tvorcovia zároveň sami zakazujú dotiahnuť do konca z úcty k predlohe. V podstate záblesky geniality s vopred prichystaným hromozvodom. Viac sa to podarilo naplniť až v Suspirii. ()

zigíš 

všechny recenze uživatele

tu se tajní, tam se lže -nepřekvapivě- a nešokantně příběh plyne a nijak zvlášť by mne tahle vztahovka nevtahovala, nebýt brilantní režie, kde Gaudagnino vytěží prostředí až na dřeň (!) vytvoří TAK vtahující atmosféru, že by se dala krájet (a i pak by mne fascinovala) inu, tady by byl každý herec, jen do počtu ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Nic zlého netuše jsem si celou dobu říkala: "Ale oni tam řeší to samé, co před lety Romy Schneiderová!" A nemýlila jsem se. Nicméně to nevadí, tento nový Bazén plní ideálně všechny potřeby letní návštěvy kina, kdy je vhodné si dožít vlastní oslnění sluncem. Nadto je velmi fajn se tu a tam zase pokochat Tildou Swinton. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (22)

  • Všechna tetování Penelope jsou skutečným tetováním Dakoty Johnson. Režisér se rozhodl je nepřekrývat makeupem, protože se Penelope, stejně jako Dakota, nebojí litovat věcí, které jsou na pořád. (Hal_Moore)
  • Tilda Swinton původně nechtěla účinkovat v tomto filmu ani v žádném jiném kvůli umrtí její matky. Nakonec však změnila názor a nápad, že její postava nebude moci mluvit, přišel z její strany. (Jigvell)
  • Ralph Fiennes natočil svou taneční scénu za jeden den. Píseň měl na svém iPodu a tančil na ni ve svém volném čase. (Hal_Moore)

Reklama

Reklama