Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Serge Buren (Jean Reno) je legendární polda, noční můra všech kriminálníků. On a jeho policejní tým mladých kolegů vyznávají trochu nevšední vyšetřovací postupy. Mezi jejich osvědčené a oblíbené metody patří přepadovky a výslechy zadržených s použitím baseballových pálek. S oblibou ignorují pravidla v průběhu velkolepých zatčení. Jejich práce je více než efektivní a výsledky jsou brilantní. Jenže jejich nadřízení začínají mít dojem, že kovbojové nemají u policie co dělat a jako supi čekají na jakoukoli chybu. Na pařížské scéně se objevuje gang lupičů, kteří neuvěřitelnou rychlostí vykrádají banky a klenotnictví. Bohužel jsou po zuby ozbrojeni automatickými zbraněmi a na jejich konto během loupeží přibývá brutálních vražd. Buren a jeho jednotka musejí použít veškerou vynalézavost a všechny své metody, aby se pokusili šílené zločince zastavit... (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 5

Recenze (198)

Litvicek 

všechny recenze uživatele

Neskutečná slabota. Pouze dvě akční scény stojí za vidění v 90 minutové stopáži. To je hodně slabé na filmeček s Jeanem Renem. Místy vyloženě hloupé a nedomyšlené, táhnoucí herci, kteří jsou nám u prdele a u kterých nevidíme ani jejich osud ve filmu. Člen týmu, zřejmě důležitá postava, byl postřelen a vyznal lásku kolegyni ale jestli to přežil nebo kolegyni oprcal, to už se nedozvíme. Čistě jeden BadGuy si dá bůh ví proč souboj s BadAss policistou. Fuck this shit! Dvě hvězdy a už nikdy více! ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Jean Reno je jistota. A i když už je to pán v letech, srážka s autem pro něj nic není a je schopen ještě ohýbat i vitální manželky svých šéfů. Film je to místy opravdu idiotský, působí předvídatelně, tudíž nepřekvapivě, umí ale náhle nabrat tempo i akční obrátky, rozhodně to není vyložená píčovina. Odbourat se dal slabší rozjezd, na akci došlo až postupem času. Děj je takový nenáročný. Reno a spol. tvoří policejní jednotku, která honí lupiče, náhle narazí na těžký kalibr, kterým je gang lupičů, kterému nedělá nejmenší potíž šupem vykrást banky a klenotnictví. A tak na ten gang vletí, nemine je nějaká ta ztráta z vlastních řad, přičemž bych zapomněl na zásadní zlomový okamžik filmu, kdy nový policejní šéf usiluje o rozpuštění jejich jednotky. Vše má poměrně předvídatelný háv, což nevadilo, neb Reno a spol. se snažil, akce byla z technického hlediska zvládnuta dobře, film má nemálo silných a i přiblblých momentů. Docela jsem rád, že se film nezvrhl v komedii, hlášky se vyskytly, ale nebyl na ně kladen důraz. Nebývá moc časté, abych se konfrontoval s francouzskou současnou kinematografií. Tenhle akční kus se odvíjí v "emerickém" stylu, lokace jsou ale pořád hodně evropské, technické aspekty spolu s vizuálem tvoří příjemný divácký komfort. Do kina bych na to určitě nešel, domácí projekce v ničem škodlivá není. 7/10 ()

Reklama

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

A kde je ten zbytek filmu? Ne, vážně, tohle působí jak část prostředku a konec nějakého filmu, kterého jsem ale svědkem nebyl. Najednou se začne něco dít, místo budování nějakého vztahu nebo vůbec smyslu nad tím, jak urputně se po zlounově partě jde, je tu důvod odvyprávěn několika větami, do toho pár zvratů, které mají asi být pro děj filmu esenciální, ale pro mě za mě, kdyby se z filmu vystřihly, nic by se nezměnilo. Není to jen díl nějakého seriálu? S01E15 Antigang Revenge, part 2. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Nevtipný, debilní a zbytečný film, který by mi skoro dokázal na čas otrávit kriminální žánr jako takový. Pokud mi něco na tomto filmu skutečně vadilo, byla to neuvěřitelná zahlcenost žánrovými klišé - v tom filmu není jediný moment, který by jen trochu zběhlejší divák neviděl v záplavě jiných filmů tohoto ražení (sám režisér se nechal slyšet, že chtěl natočit snímek v duchu amerických filmů z osmdesátých let, typu Smrtonosná zbraň, 48 hodin nebo Smrtonosná past). Nebavil mě jeho humor ani obsazení - sledovat zestárlého a ztloustlého Jeana Reno v roli, na kterou mu evidentně už nestačí dech, mě vyloženě otravovalo, a zbytek herců je tak bezvýrazný, že se z paměti vykouří během chvíle. (Celý film navíc působí divným dojmem, jako by se jednalo o pilotní díl nějakého chystaného seriálu, nebo jako by naopak už měl člověk všechny postavy ve filmu znát odněkud z dřívějška - možná je to tím, že film volně vychází z britského seriálu Inspektor Regan). Publikum na předpremiérové projekci v Lucerně 1. 10. přijalo tento film po mém soudu až překvapivě kladně, ale já jsem z něj odcházel skoro až otrávený - za mě naprosto ztracených 90 minut. Jsou mraky lepších evropských kriminálek, z poslední doby třeba vynikající Zabijáci. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Skoro hodinu sledujeme mlácení prázdné slámy, pokukování postaršího donjuana po mladé manželce šéfa, mezitím přepadnou jedno klenotnictví (když nepočítám naprosto zmatenou úvodní akci, kdy netušíte, kdo, co, kdo je kdo, co se děje, takže těžko si tu akci vychutnat). Když se člověk jakž takž zorientuje, pořád se nic neděje - jedna sledovačka, jedna menší rvačka, vykradení banky a konečně zhruba desetiminutová přestřelka v ulicích Paříže, kde kulky létají o sto sedm, ale nikoho netrefí. Vzhledem k vypálené munici, již budou sbírat ještě na Vánoce, solidní výkon. A následuje zas pár minut tlachání, rozpuštění jednotky, získání důkazů způsobem, jaký by soudní zástupce hned odmítl, znovuzaložení jednotky a jedna akce v tunelu, kdy Jean Reno statečně vstoupí do deště střel z obou stran, a nic ho netrefí, neb on je naštvaný a jde se mstít. Dřív měly francouzské kriminálky alespoň nějaký reálný základ, ale tohle je čistá utopie a fantasy. Paralelní svět. Zklamání. Pár dobrých záběrů kamery na film nestačí. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (4)

  • Při přepadení banky jsou tři lupiči vyzbrojeni puškami FN Scar a čtvrtý HK MP5K. Policie má většinou pistole Sig Sauer SP2022. Serge Buren (Jean Reno) většinou používá pušku HK 416 a v rukou jedné z policistek se objeví i puška SG 550. (JohnSmith)
  • Alternatívnym názvom snímky je aj názov The Squad. (MikaelSVK)
  • Zásahová jednotka má na zádech nápis GIPN, což znamená Groupes d´intervention de la Police Nationale. Jedná se o regionální zásahovou jednotku. První GIPN byla založena v roce 1972 v Marseille a to po atentátu na Olympijských hrách v Mnichově 1972. (JohnSmith)

Reklama

Reklama