Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek Bleed For This vypráví neuvěřitelný skutečný příběh o jednom z nejinspirativnějších a nejpřekvapivějších návratů na výsluní v dějinách sportu. Miles Teller exceluje v roli Vinnyho Pazienzy, boxera z Providence přezdívaného "Pazmánský čert," který se katapultoval ke slávě dvojnásobným vítězstvím v soubojích o světový titul. Při téměř smrtelné autonehodě si však Vinny přerazil páteř a bylo mu řečeno, že už možná nikdy nebude znovu chodit. Navzdory všem očekáváním a nařízením lékařů přistoupil proslulý trenér Kevin Rooney (Aaron Eckhart) na to, že Vinnymu pomůže vrátit se pouhý rok po nehodě zpátky do ringu na možná poslední zápas v životě. (Cinemax)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (81)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Skutečnost někdy předčí scénáristovu fantasii aneb Jak se uzdravit navzdory lékařům. 1) Nízkorozpočtový (za 6 miliónů dolarů natáčeli 24 dní) film sám o sobě není nic moc. Naštěstí se režisér a scénárista 44letý Ben Younger nezaměřil primárně na boxování, ale spíš na psychologický profil hlavních postav a jako takový má snímek co říci i člověku, kterému je jinak boxování šumafuk._____Od podobných výtvorů se film liší ve dvou aspektech._____ 2) Především je natočen podle fascinující skutečnosti. Pazienza po nehodě nosil tři měsíce nákrčník přišroubovaný do lebky na čtyřech místech a podpořený čtyřmi kovovými tyčemi, jak je ukázáno ve filmu. Během té doby intenzivně posiloval a po 13 měsících od nehody se vrátil vítězně do ringu. Historické nepřesnosti nebrání poselství snímku i skutečného Pazienzy: ...if you just do the thing that they tell you, you can't, then it's done. And you realise it is that simple... And that it always was._____ 3) Dále je tu 29letý vynikající Miles Teller (boxer Vinny), který tentokrát tvrdě zapracoval i na svém sportovním vzhledu, což potvrdí každý, kdo jeho bývalou lehce oplácanou postavu viděl v dřívějších filmech._____ 4) Dojemně výstižný koment: kazatelSVK*****._____ 5) I mean, you just don't know how to give up, říká trenér. Vinnyho odpověď si zaslouží vytesat do kamene: No, I do. Trust me, I do. I know exactly how to give up. You know what scares the shit out of me, Kev? Is that it's easy._____ ()

Redi 

všechny recenze uživatele

Bleed for This je nejbolestivější boxerský film, aniž by musel být boxer v ringu. Stačí, když vysedá z auta. Škoda, že samotné zápasy jsou NUDA. To ale tolik nevadí, výsledek je jasný "True story" a jde především o tu omáčku kolem. Nefalšovaný box si můžu pustit na youtube kdykoliv. Překvapil Eckhart, kterého jinak nemusím, a chvíli mi trvalo, než jsem ho poznal (o obsazení vedlejších rolí jsem neměl šajn). Nejen kvůli umělé pleši a panďeru, ale i ten výkon byl jinde, než od něj znám a dost mě kupodivu bavil. Příběh opravdu neuvěřitelný, jak párkrát zazní v samotném filmu. ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

Strhující životní příběh, jež je naroubován na fenomenální herecký výkon Milese Tellera a skvěle zvolený soundtrack. Bleed for This ale nějak zvlášť nevybočuje z dlouhé řady filmů oplývající podobnou tématikou, avšak přiznejme si - omrzí se nám to někdy? Mě tedy rozhodně ne! „I know exactly how to give up. You know what scares me Kev? Is that is easy.“ ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Boxerská dráma, kde je box len pozadím príbehu? Nie je to originálne, ale je to podľa skutočných udalostí a hrá v tom skvelý Miles Teller, takže prečo nie? Zápasy boli síce pod úrovňou aj starého Rockyho, to však nič nemení na myšlienke a odkaze, ktorý film v sebe nesie. Hranica medzi rizikom a hazardom je veľmi malá. ()

-Dawe- 

všechny recenze uživatele

Možná je nakonec dobře, že je snímek víc drama. Ty scény z ringu nevypadají moc dobře a nedokážou pořádně vtáhnout do dění. Miles Teller tradičně super a tentokrát se k němu přidává i skvělej Aaron Eckhart. Mít v ruce o trochu lepší scénář a kvalitnější režijní vedení, tak to mohla být pecka. Ten příběh už tam totiž byl, škoda. 70% ()

Galerie (49)

Zajímavosti (4)

  • Mezi závěrečnými titulky je možné vidět záběry se skutečným Vincenzem Edwardem Pazienzou. (MATADOR)
  • Natáčanie filmu prebiehalo na viacerých miestach v amer. štáte Rhode Island. (MikaelSVK)
  • Zápas proti Rogerovi Mayweatherovi sa v skutočnosti odohral 7. 11. 1988. Zápas proti Gilbert Dele bol 1. 10. 1991. Po ňom mal hlavný hrdina autonehodu. Zápas proti Roberto Duranovi sa odohral až 25. 6. 1994 s verdiktom rozhodcov 117-113, 117-112, 117-112. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama