Reklama

Reklama

American Crime Story - Lid versus O. J. Simpson

(série)
  • USA The People v. O.J. Simpson
Trailer 1
USA, 2016, 7 h 22 min (Minutáž: 42–60 min)

Kamera:

Nelson Cragg

Hudba:

Mac Quayle

Hrají:

Sterling K. Brown, Kenneth Choi, Christian Clemenson, Cuba Gooding Jr., Bruce Greenwood, Nathan Lane, Sarah Paulson, David Schwimmer, John Travolta (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Policie našla zavražděnou bývalou manželku O. J. Simpsona a jejího přítele. Důkazy svědčí proti němu a státní zástupkyně se rozhodne Simpsona zatknout. Ten si najme nového právníka, Shapira. Když policie přijde Simpsona zatknout, zjistí, že utekl... (TV Prima)

Zajímavosti (16)

  • V roce 1997 uznal civilní soud O.J. Simpsona vinného z neúmyslného zabití Rona Goldmana a Nicole Brown a nařídil mu zaplatit odškodné 33 500 000 amerických dolarů. V roce 2006 rodina Rona Goldmana opět Simpsona zažalovala a později získala „právo na publicitu“. Soud zakázal Simpsonovi profitovat z publikace případu a nařídil mu omezit finanční výdaje. (kenny.h)
  • O.J. Simpson a Robert Kardashian byli přáteli od půlky šedesátých let a Simpson byl v roce 1978 svědkem na svatbě Roba s Kris Jenner, tehdy Hougton. Kvůli procesu si Robert obnovil právnickou licenci a byl asistentem jeho právního týmu. Kvůli tomu nemohl být předvolán ani svědčit ve Simpsonově případu. Během soudu však začal pochybovat o vině O.J., po procesu se přestali stýkat a v roce 1996 v rozhovoru s Barbarou Walters začal zpochybňovat Simpsonovu nevinu. Kardashian zemřel na rakovinu jícnu v roce 2003. (kenny.h)
  • Marcia Clark i Chris Darden byli po uvedení seriálu v několika rozhovorech tázáni ohledně toho, zda spolu měli romantický vztah. I přes Marciinu očividnou nervozitu vždy odpověděla, že byli pouze přátelé a dobří kolegové. Chris Darden se však vyjádřil takto: „Počkám, dokud se vedle mě neposadí Marcia a sama neřekne více detailů. Víte, lidé tohle chtějí, chtějí šťastné konce, ale podívejte se na to z mojí pozice advokáta. Lidé se podívají zpět na soudní proces a pokud bych řekl, že jsem měl s Marciou Clark vztah, řeknou, že jsme prohráli případ, protože jsme byli více zaujatí v našich intimnostech než v zákonech a faktech. A to by bylo mnohem horší.“ (LucasAbelle)
  • Zatímco Marcia Clark byla seriálem a obzvlášť výkonem její představitelky Sarah Paulson uchvácena, Chris Darden se později vyjádřil, že není ani v pokušení seriál zhlédnout, protože ví, že nebude přesný, a proto nevidí jediný důvod se na něj podívat. (LucasAbelle)
  • Podle výkonné producentky seriálu Niny Jacobson byla nejtěžší role na obsazení Christophera Dardena (Sterling K. Brown). Většina potenciálních herců, kteří se účastnili konkurzu, ho nechtěla ztvárnit, protože se jim nelíbila jeho osobnost. (gavosh)
  • Premiéra seriálu byla 2. února (2016), ve stejný den, kdy měli v roce 1985 svatbu O.J. Simpson a Nicole Brown Simpson. (gavosh)
  • Cuba Gooding Jr. prohlásil, že ztvárnění postavy O.J. Simpsona mu nebylo příjemné a po skončení natáčení trvalo zhruba měsíc, než se oprostil od role. (gavosh)
  • Sarah Paulson se ze začátku zajímala o roli Nicole Brown Simpson (Kelly Dowdle), nakonec si ale zahrála žalobkyni Marcii Clark. (gavosh)
  • Sarah Paulson počas nakrúcania tejto série zároveň nakrúcala aj piatu sériu seriálu American Horror Story (od r. 2011), často obe v ten istý deň. Scény zo súdnej siene totiž bývali natáčané zvyčajne o druhej nadránom. Nebolo raritou vidieť ju opakovať si texty seriálu na pľaci iného seriálu. (Astonko)

Související novinky

Pacino, Mortensen a Travolta v jednom filmu

Pacino, Mortensen a Travolta v jednom filmu

16.05.2023

Oznamování velkých projektů těsně před začátkem festivalu v Cannes pokračuje a po novince Rona Howarda tak dostáváme zprávy také o chystaném a poměrně unikátním filmu amerického režiséra a dramatika… (více)

O čem bude nová serie American Crime Story?

O čem bude nová serie American Crime Story?

09.08.2019

Kabelovka FX oznámila nový přírustek do série American Crime Story. Po Lid versus O. J. Simpson a Versace se antologický seriál tentokrát zaměří na politicko-sexuální skandál z roku 1998, který se… (více)

Reklama

Reklama