Reklama

Reklama

Cyberbully

(TV film)
  • Česko Teror na síti (více)
Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, 2015, 62 min

VOD (1)

Jak daleko jste ochotni zajít pro záchranu vlastního života? Casey čelí nejhorší noční můře každého teenagera. Anonymní hacker hodlá zveřejnit její soukromé fotografie na internetu a ona svádí boj s časem, aby mu jeho plány překazila. Šedesát devět procent mladých lidí ve Velké Británii má zkušenost s určitou formou kyberšikany. V těch nejzávažnějších případech mohou oběti čelit nástrahám v podobě napadení jejich webových kamer, zneužívání a "sebevražedného trollování". Kampaně proti šikaně vybízejí mladé lidi, aby se k nepřátelskému chování na internetu "obrátili zády". Pro ty, kteří už se stali jeho terčem, ale není snadné uniknout ze spárů svých trýznitelů. V britském thrilleru hraje Maisie Williamsová (Hra o trůny) dospívající dívku Casey Jacobsovou, která svádí boj se svým anonymním kyberstalkerem. Casey je teenager, který má zkušenosti s tím nejhorším, co může internet nabídnout - od nižší formy šikany, kde jsou aktéři na stejné úrovni (tzv. peer-to-peer), až po pokročilé postupy násilného vniknutí do počítače - a ze všech sil se snaží učinit svému utrpení přítrž. Film Cyberbully je inspirován řadou skutečných případů. Přestože je Caseyin příběh extrémní a zformovaný do poutavé a dramatické podoby, všechny líčené události jsou reálné a jednotlivým obětem se opravdu staly. (Cinemax)

(více)

Recenze (142)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Celkem zklamání. Námět je poměrně zajímavý, ale zpracování bolestivě drhne. Celý konflikt, který je samozřejmě protkaný několika zásadními twisty (ačkoliv je normálně uvažující divák uhádne dlouho předem) je poměrně zručně natočený film a díky hodinové stopáži setsakra rychle uteče. Přesto jsem se ale místy děsivě nudil a hrozně mi vadilo, jak je to celé na první signální a neskutečně ploché a vlastně hrozně hloupé. Krom teda otřepaného problému ve filmech s hackováním, lépe řečeno crackováním. Ale celé to táhne Maisie, tak to takové zlo není, jen jsem čekal silnější zážitek. PS : Koukal jsem na Filmboxu a ten český dabing je vážně opravdové zlo, které si vyloženě s teenagerskou mluvou neví rady a já jenom zíral. ()

Wyrdas 

všechny recenze uživatele

Tento film mi poslední scénou náramně připomněl Ptáky. Také skončil tak, že vlastně nevíme to nejdůležitější... Zveřejnil hacker všechny fotky? Včetně obsahu počítače jejího otce? Zřejmě tam je tolik materiálu, že by mohl jít sedět. Ale na rozdíl od Ptáků, zde byl skutečně dramatický příběh, žádné slepé a naprosto nudné scény a v poslední řadě, dával smysl. I díky krátké stopáži je film snadno stravitelný, přesto je v něm myšlenka obsažena bez šidítek. Ústřední super herečka nezklamala, Maisie Williams opět dokázala, že emotivní scény jsou její doménou a jen pro ten nedokončený konec (vážně mě to vynucené ustřižení doslova zklamalo) nehodnotím plným počtem. Nicméně čtyři hvězdy zasloužené! ()

Reklama

Marqta 

všechny recenze uživatele

Maisie je skvělá. Film je poměrně drsný, nejen kvůli kyberšikaně kterou ukazuje, ale vůbec jen kvůli tomu, že ukazuje tu moc, kterou dáváme všem těmhle virtuálním "spojením" a "výmyslům." Podle mě to plní svůj účel, má to vhodně zvolenou stopáž a odsýpá to- takže jsem se nenudila. Některé konkrétní motivy je nutné asi brát s trochou nadsázky a spíš je chápat jen symbolicky, ale to co chtěl film říct podle mě i řekl. ()

johnywalker 

všechny recenze uživatele

Takhle si nějak představuju Maisie i v reálném životě... tedy, ne jako někoho, kdo by šikanoval, ale z toho pohledu, jak byla její postava odhalena na začátku, prostě pohodová a svá holka, která oslovuje svojí BBF "bitch" nebo "hoe" :) Film jako takový má docela grády už od začátku a je vidět, že člověk nepotřebuje bůh ví co, aby natočil něco kvalitního. 62 minut je akorát a není třeba dalšího rozvoje děje, film řekl, co potřeboval a zanechal zprávu světu, jak si s ní ostatní poradí, je na nich. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Konečne som mal možnosť vidieť Maisie hrať aj v niečom inom ako Game of Thrones a musím povedať, že dievča naozaj umí. Čo sa filmu týka, dokázal vo mne miestami vyvolať skutočne mrazivé pocity a vzhľadom na to, že v ňom prakticky vystupovala len jedna postava a príbeh sa odohrával v jednej izbe, dávam veľký palec hore. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (5)

  • Film si zakladá na skutočných udalostiach. (mivr)
  • Maisie Williams (Casey) bola na fotografiách skutočne polonahá. (mivr)
  • Tweet, který Casey (Maisie Williams) napsala, má více než 140 znaků, tudíž by v podobě, jak je napsán, nemohl být na twitter poslán. (Scelleton)

Reklama

Reklama