Reklama

Reklama

Muž z Vysokého zámku

(seriál)
  • USA The Man in the High Castle
Trailer
USA, (2015–2019), 36 h 6 min (Minutáž: 45–70 min)

Tvůrci:

Frank Spotnitz

Předloha:

Philip K. Dick (kniha)

Hrají:

Alexa Davalos, Rupert Evans, Luke Kleintank, DJ Qualls, Rufus Sewell, Michael Rispoli, Carsten Nørgaard, Conor Leslie, Rick Worthy, Hank Harris, Ron Roggé (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(40)

Obsahy(1)

Představte si, že druhá světová válka dopadla tak, že Spojené státy ovládli nacističtí Němci s japonskými spojenci. Je rok 1962 a USA jsou nyní rozdělené na tři části. Východní ovládá nacistická vláda, západní Japonci a mezi nimi je pak neutrální území. Mezi těmito částmi však nepanují úplně ideální vztahy. A navíc se napříč sociálními skupinami začne šířit video, které detaily a průběh války vykresluje jinak, než se píše v učebnicích. Pravý čas na revoluci.
Pilotní epizoda, která vznikla na motivy románu P. K. Dicka, vybojovala celou řadu na Amazon originals. (geklon)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (251)

Helo 

všechny recenze uživatele

Realistickej a neujetej Wolfenstein: The New Order? Tak to si nechám líbit! První díl ještě tolik nenadchnul, ač atmosféru měl dobrou, ale s druhým dílem už se to rozjelo parádně, kdy to nešetří napětím a ani přednášením otázek do budoucna. Jsem zvědav, jak to bude pokračovat. Postavy (hlavně náckové a japonci) naprosto super. A závěr poslední dílu snad jako by se inspiroval u Nolana a Hanse Zimmera. ()

r_t_fish 

všechny recenze uživatele

Krásná výprava a několik charismatických postav (Alexa Davalos, Rufus Sewell). Natočené je to řemeslně výborně, jen občas trochu zkratkovitě a také děj hodně volně skáče napříč lokacemi, takže chvílema divák dumá, kde se zrovna nachází. S předlohou seriál pracuje dost volně a typické Dickovy zvraty scénář dost "znormalizoval", nejen v tom mohla adaptace mnohem víc tlačit na pilu. Za vidění určitě stojí, ale bravury současné quality TV produkce nedosahuje. Do druhé série doufejme ve stejně precizní vizuální stránku a posedlost detaily, ale dotaženější vyprávění. *** (Ad synopse od geklon - "začne šířit video"? V roce 1962? To by některým postavám zjednodušilo práci:) ()

Reklama

Darth_AK 

všechny recenze uživatele

The Man in the High Castle je pozoruhodný seriál. Jeho tempo je relativně pomalé, ale příjemně se to sleduje. Kulisa světa, kde Nacisté vyhráli válku, je skvělá, a flashbacky do té doby vždy "okoření každý díl" - co se průběhu týče, nejlepší jsou první dvě série, vyvrcholení seriál dosáhne v druhé sérii, v epizodách 8 - 10. Čím víc sci-fi prvků se pak do seriálů probíjí, tím víc začíná ztrácet na kvalitě. Možná, kdyby se jednalo pouze o politické drama ve světě ovládaném Němci a Japonci, bez odbojové linky, hodnotil bych ještě výš. Takhle s přimhouřením 4*, protože v poslední sérii kvalita hodně zeslábne, a zachraňuje ji jen povedený 9. díl, který následně dementuje příšerné finále, kterého je velká škoda. Ale Rufus Sewell si zde za roli nácka Smitha zaslouží mnoho, mnoho ocenění, jeho charisma je odzbrojující a to že se seriál postupem času čím dál více věnuje jeho postavě jen ukazuje, jak si svým hereckým projevem doslova vybojoval točení děje kolem svojí postavy. 4* a doporučení, minimálně první 2 série jsou krásný výlet do alternativní reality, která mohla nastat, kdyby Spojenci nevybombardovali jednu "neškodně vypadající" továrnu na těžkou vodu v Norsku. "A man is only ever strong as the people around him. The community he serves and the family he is sworn to protect. Whatever strength he has, he draws from them. And for them, he must be prepared to give everything. His life for his blood, or else everything he has done, hase been for nothing. He is nothing." ()

Laerry 

všechny recenze uživatele

Skvělá myšlenka na alternativní minulost, ve které náckové vyhráli a společně se svými spojenci japončíky ovládli svět. Je více než jisté, že tenhle pilot se dočká plné série (na což se nesmírně těším), takže se dozajista dočkáme temnějších důsledků vítězné ideologie – a doufám, že se scénáristé nebudou držet při zemi (když se nejedná o komerční televizi) a ukážou všem těm idiotům s Buddhistickou svastikou, kteří se nacházejí v současné době všude po USA (a množí se s farmářským dobytkem) – a vlastně i po Evropě, jak by se asi měli, kdyby se jejich zbožňovaný židovský rakušan, co nedočetl Nietzscheho až do konce, dostal až za Atlantik. Avšak lidi mají tu neblahou tendenci se z minulosti nepoučit... tak mi nezbude nic jiného, než si užívat hereckého působení mých oblíbenců Alexi Davalos a Rufuse Sewella. ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Děj mi tak zajímavý nepřišel, jako spíš to, jak by běžný život vypadal, kdyby OSA vyhrála válku. Abych pravdu řek, ději mi přijde takovej trochu zvláštní, je tam jakoby mystično. Další, co je na tomto seriálu zajímavé, je otázku, kterou si dokola kladu. Kde je bod, od které se to všechno vyvíjelo jinak? Přijde mi, že není jeden. Každopádně uvidíme, co přinese druhá série, třeba mě přesvědčí o tom, že děj je zajímavější.... ()

Galerie (115)

Zajímavosti (24)

  • Postavy to síce nikdy nahlas nevyslovia, ale séria zakázaných filmových kotúčov, ktoré zobrazujú víťazstvo Spojencov v Druhej svetovej vojne, sa volajú „The Grasshopper Lies Heavy“, v preklade: „Kobylka zaľahla sťažka“, čo je odkaz na biblickú knihu Kazateľ. (Avathar)
  • Zbraně používané v seriálu na německé straně byly samopaly MP5, pistole Luger a puška Mauser. Na japonské stráně byly používány pistole Nambu a kulomet M2 Browning. (K98)
  • Všechny svastiky vytvořené pro seriál byly po dokončení finální série zničeny. (maxmen)

Související novinky

Amazon zachránil The Expanse

Amazon zachránil The Expanse

28.05.2018

Nejspíš vám neuniklo, že zažíváme válku kabelovek a streamovacích služeb. Všichni se totiž snaží mít co nejlepší a nejatraktivnější obsah a předehnat tak konkurenci. V čele pelotonu se momentálně… (více)

Reklama

Reklama