Reklama

Reklama

Muž z Vysokého zámku

(seriál)
  • USA The Man in the High Castle
Trailer
USA, (2015–2019), 36 h 6 min (Minutáž: 45–70 min)

Tvůrci:

Frank Spotnitz

Předloha:

Philip K. Dick (kniha)

Hrají:

Alexa Davalos, Rupert Evans, Luke Kleintank, DJ Qualls, Rufus Sewell, Michael Rispoli, Carsten Nørgaard, Conor Leslie, Rick Worthy, Hank Harris, Ron Roggé (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(40)

Obsahy(1)

Představte si, že druhá světová válka dopadla tak, že Spojené státy ovládli nacističtí Němci s japonskými spojenci. Je rok 1962 a USA jsou nyní rozdělené na tři části. Východní ovládá nacistická vláda, západní Japonci a mezi nimi je pak neutrální území. Mezi těmito částmi však nepanují úplně ideální vztahy. A navíc se napříč sociálními skupinami začne šířit video, které detaily a průběh války vykresluje jinak, než se píše v učebnicích. Pravý čas na revoluci.
Pilotní epizoda, která vznikla na motivy románu P. K. Dicka, vybojovala celou řadu na Amazon originals. (geklon)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (250)

Jigy 

všechny recenze uživatele

V polovině první série mohu říct, že tento seriál rozhodně nepostrádá atmosféru a především nápad. Svět dvou rozdílných totalit nemůže být vykreslen lépe. Na jedné straně stále expandující nacistická moc a na straně druhé tradiční japonské císařství, které ve svém úspěchu zakrnělo. Co je však spojuje jsou nejen Norinberské zákony, ale především neustálá kontrola, terorizace a útlak společnosti. Význam filmů mi stále trochu uniká, ale věřím, že velmi brzo mi autoři přiblíží v čem spočívá jejich tajemství. Už se nemohu dočkat. ()

Reanimated 

všechny recenze uživatele

Od 1. sezony TD v "telce" nebylo nic lepšího a napínavějšího... Svělá adaptace podpořená výbornými herci - Sewell, Hiroyuki "Shang Tsung" Tagawa a Joel de la Fuente. Ne že by ústřední duo (vlastně spíš trio Juliana - Joe - Frank) nebylo fajn, ale daleko zajímavější bylo sledovat, jak se se svými povinnostmi vypořádají brilantně napsané a zcela nečernobílé postavy. Aneb můžete fandit někomu, kdo posílá nevinné do plynu? Je tu několik opravdu silných momentů, která vám ukážou lidskou stránku "monster". Menší varování - je to míň sci-fi mystery a víc meditace o smyslu "vyššího dobra" než by se mohlo zdát. Seriál ale perfekně ukazuje Dickovu schopnost chirurgicky přesně pitvat nadčasová témata, která jsou právě ted o to aktuálnější. Kéž se vždy najde pár správných chlapů (a dam), kteří najdou odvahu... ()

Reklama

r_t_fish 

všechny recenze uživatele

Krásná výprava a několik charismatických postav (Alexa Davalos, Rufus Sewell). Natočené je to řemeslně výborně, jen občas trochu zkratkovitě a také děj hodně volně skáče napříč lokacemi, takže chvílema divák dumá, kde se zrovna nachází. S předlohou seriál pracuje dost volně a typické Dickovy zvraty scénář dost "znormalizoval", nejen v tom mohla adaptace mnohem víc tlačit na pilu. Za vidění určitě stojí, ale bravury současné quality TV produkce nedosahuje. Do druhé série doufejme ve stejně precizní vizuální stránku a posedlost detaily, ale dotaženější vyprávění. *** (Ad synopse od geklon - "začne šířit video"? V roce 1962? To by některým postavám zjednodušilo práci:) ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Čakal som niečo iné a popravde aj lepšie. Nápad je neskutočný. Nacisti vyhrali 2.svetovú vojnu a Ameriku si rozdelili nacisti a Japonci. Američania neexistujú, existujú iba Americkí nacisti. Idylka 60.rokov minulého storočia. Na každom dome veje hákový kríž. Rufus Sewell ako nácek úplne úžasný. Človek nevie čo od neho čakať. Raz máte pocit, že je dobrý, potom zase ukáže, že je sviňa. Jeho manželka úplná sexica v podaní Chelah Horsdal. Miloval som ju. Nečakané úmrtia postáv, u ktorých by ste to nečakali. Celý seriál ale pôsobí veľmi lacne a nudne. Akoby bol anglický. Japonské linky a príbeh sú neskutočne nudné. Starý Hitler si veľmi nevrzol, nahradil ho Himmler. Nečakal som taký koniec so Smithom. Bolo to dosť rýchle a veľmi sa na scenári nenatrápili. Úplný koniec veľmi trápny. To si mohli odpustiť. Pre mňa by to skončilo najlepšie 9.časťou 4.série. Ten koniec bol neskutočný. Vtedy by som možno strelil seriálu aj 5 hviezd. Aj keď je deravý. A druhý krát ho nemám chuť pozrieť. Ale na manželov Smithových nezabudnem, skvelé postavy, naopak Julianna ma už posledné 2 série otravovala. Potenciál nevyužitý. Mám pocit, že aj ja by som vymyslel lepší scenár k tak pop*či nápadu, aký má tento seriál. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

první série zklamání...hodně věcí je tam super,celá ta znepokojivá alternativní realita je zajímavá a potenciál je ohromný,ale bohužel je tu i dost věcí které to zbytečně sráží...za mě úplně nejhorší je hlavní "hrdinka",která je naivní a svým způsobem hloupá až běda a dost často vypadá a chová se jako kdyby sem utekla z nějaké telenovely.Poslední díl sice naznačil,že by druhá řada mohla nabrat na řádných obrátkách,ale nebudu předbíhat...první řada 60% ()

Galerie (115)

Zajímavosti (20)

  • Helen (Chelah Horsdal) a viacero nacistických žien používajú červené rúže. Tie však boli pre nacistov spájané s ľahkými ženami a tak boli tabu. Nacisti propagovali prirodzený vzhľad ženy s minimálnym líčením. (Jumar)
  • V prvej sérii sa objaví niekoľko historických postáv: napr. Adolf Hitler a Reinhard Heydrich. Rovnako princ a princezná Japonska sú v skutočnosti považovaní – hoci ich nikto neoslovuje menom – za "alternatívnu verziu" princa Akihito a princeznej Michiko. (Avathar)

Související novinky

Amazon zachránil The Expanse

Amazon zachránil The Expanse

28.05.2018

Nejspíš vám neuniklo, že zažíváme válku kabelovek a streamovacích služeb. Všichni se totiž snaží mít co nejlepší a nejatraktivnější obsah a předehnat tak konkurenci. V čele pelotonu se momentálně… (více)

Reklama

Reklama