Reklama

Reklama

Mamon

(seriál)
Trailer 1
Česko, 2015, 5 h 25 min (Minutáž: 50–58 min)

Kamera:

Martin Štrba

Hrají:

Matěj Hádek, Eva Leimbergerová, Gabriela Míčová, Michal Dlouhý, Tereza Hof, Daniel Tůma, Igor Bareš, Ondřej Malý, Dušan Sitek, Pavlína Štorková, Pavel Gajdoš (více)
(další profese)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Hlavním hrdinou příběhu je novinář, který se zabývá kauzou kolem významného státem řízeného podniku. Při zajišťování podkladů ke vznikající reportáži narazí novinář na kontroverzní informace týkající se jeho vlastního bratra, který je do skandálního případu osobně zapleten. (HBO Europe)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (211)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když vezmu tento seriál jako celek, musím přiznat, že se mi velmi líbil, pokud jde o jeho závěr, to byla téměř úplná katastrofa. Kromě velkého množství výhrad k poslední epizodě jsem byl jinak velmi spokojeným divákem, který se po čase opět dočkal slušného domácího seriálového počinu. Překvapilo mě, že ani akční scény nevyznívaly hloupě, ty u nás bývají často velkým problémem, tentokrát ale vypadaly celkem důvěryhodně, takže ano, Mamon mě bavil, a kdyby tvůrci nevypustili závěr, možná by mě donutili přitlačit na hodnocení. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Těžko uvěřitelná hra na klukovský pakt s reálnými následky. A to je moje největší výtka. Menší subjektivní výtkou je, že mám obecně problém s herectvím bří Hádků, tady Matěje. Naopak mimořádně charismatický Michal Dlouhý, který si to mohl s Matějem vyměnit, dostal opět jen pár štěků na začátku. Rozmotávání klubka bylo tak akorát pomalé, napínavé, emočně chladné, ale bohužel se slabým závěrem. Měl jsem dojem, že někdo, kdo druhé nutí k sebevymazání by měl stát o mnoho stupínků společenské hierarchie výš. Být šéfem takové firmy, rozmáznu ho jako sopel. A zase jsem u těžko uvěřitelné hry. Velkým kladem byla Gabriela Míčová, snad jediná postava v tomto seriálu nabitá emocemi a uvěřitelností. A navíc je to fakt pěkná ženská. Z chlapských rolí se casting trefil do černého v případě Dušana Sitka. Dobré, vcelku dobré, ale safra nemůžu se ubránit dojmu, že Michálek vystřílel svůj talent na ne moc dobrém přespolním námětu, místo toho aby zkusil něco svého. ()

Reklama

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Mamon = bohatství. A to je na tomhle seriálu vidět. Nejen v podobě krásných interiérů, ve kterých žijí a pracují úspěšní lidé, ale hlavně na provedení celého díla. HBO peníze má a díky tomu vznikl mysteriózní thriller, který baví. Děj, hra s barvami, atmosféra... No a, že to je norská kopie. Herci jsou naši a skvělí. Hádek hraje uvěřitelně, Dlouhý se mi dlouho takhle nelíbil, Malý mě baví vždycky, i když ve většině rolí je slizkej jak klouzek po dešti. Zatím za 4. Uvidíme co bude dál... Edit po skončení: 5 * nedám. Za 1) 3. a 4. díl byly dost slabé 2) závěr pro mě byl zklamáním. Kdyby se ze 6-ti dílů udělaly 4, bylo by to dle mého názoru ku prospěchu věci. Ale ok, i tak to byl nadprůměrně dobrý seriál. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Když jsem Mamon poprvé viděl, byl jsem docela v šoku. Nebyl jsem schopnej pochopit, jak někdo dokázal natočit tak solidní politický thriller formou mini-seriálu v České republice. Musím říct, že mě to opravdu překvapilo a dost se mi to líbilo. Po asi čtyřech dílech jsem ale spozoroval, že celý ten příběh se váže na určité situace, které jsou poměrně šokující a zbytek si tak nějak plyne po svém. Pořád se mně to líbilo, hlavně kvůli hereckým výkonům, ale už jsem necítil to obrovské nadšení, jako na začátku. Vše pak dokonalo zjištění, že se jedná o remake norského originálu, což tvůrcům v žádném případě nemám za zlé. Příběh na české prostředí sedí jako prdel na hrnec. Jen mi v tu chvíli trošku chyběla originalita. Tu ale v tomto seriálu silně vynahrazuje fakt, že i takový námět se dá i u nás natočit. Kvalitně, akčně a poutavě. A pak, že to nejde... ()

yakoob 

všechny recenze uživatele

Nebýt to přejatý koncept, dal bych plný počet za tento seriál..Severský nádech tam jde cítit na všechny hony - od chladného počasí, deště, ponurých zákoutí až po krásný, čistý design..Dali si také záležet na výběru lokací a vůbec, obsazení méně známých herců taky nebylo na škodu...Zatím jeden z top krimi seriálů, co jsem u nás viděl, ale zřejmě za to může z části HBO, která má v tom velké prsty a peníze...Jsem rád i za délku (pouze 6 dílů) a jsem zvědav jak si s tím poradí polští kolegové..Snad se někdy dočkám zcela originální realizace v naších končinách a nebude to muset zastřešovat HBO... ()

Galerie (77)

Zajímavosti (9)

  • Realizaci tohoto mysteriozního thrilleru - vycházejícího z úspěšného norského formátu Mammon a naplánovaného na 73 natáčecích dnů - zaštítila produkční společnost Bionaut. (Zdroj: HBO)
  • Pátý díl "Kořeny" se natáčel v Praze a Nymburce. (M.B)
  • Když Stella Němečková (Eva Leimbergerová) zjišťuje v registru vozidel majitele automobilu registrační značky 3AF 6364, vypíše systém i VIN kód vozidla začínající písmeny WF5, což znamená automobilku Ford v Německu. Hledaný vůz je ale Škoda Superb Combi, jejíž VIN musí začínat písmeny TMB. U vozu vyrobeného v roce 2012 by na 10. pozici VIN mělo být písmeno C, nikoliv O, které se nikdy nepoužívá. Ve výpisu je také v položce tovární značka chybně uvedeno slovo „kombi“ s malým písmenem „k“ namísto správného velkého „C“. (Martin_L)

Související novinky

Detektivní příběh z Noir Film Festivalu 2016

Detektivní příběh z Noir Film Festivalu 2016

14.08.2016

Tam, kde ulice končí, tam, mezi náhrobními kameny, se v noci, ve které přišel ďábel, ve víru scházejí králové ulice. Tam, ve středověkém hradě, sídlí posedlá královna Alžběta, jejíž rozdvojená duše… (více)

23. Český lev - výsledky

23. Český lev - výsledky

05.03.2016

Filmovým králem Českých lvů za rok 2015 se stává film Kobry a užovky. Film si přímo z vyhlašování ocenění odnesl šest sošek Českých lvů. Za nejlepší film si cenu převzali producenti Jan Prušinovský a… (více)

Reklama

Reklama