Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sedmnáctiletý flákač Anton (Devon Sawa), který by mohl být vyhlášen nejlínějším a nezbytečnějším Američanem, se vydá navštívit své stejně hloupé, líné a neužitečné kamarády Micka (Seth Green) a Pnuba (Elden Henson). U nich se při sledování televize dozví o několika záhadných vraždách, ke kterým došlo v jejich městečku Bolan. Přestože jim to zrovna příliš dobře nemyslí, uvědomí si, že za vraždy by mohl být zodpovědný Anton. Nebo lépe řečeno, jeho pravá ruka, která se rozhodla žít vlastním životem a projevily se u ní značně morbidní sklony. Zatímco se Anton pustí do boje se svou vraždící končetinou, která hodlá v zabíjení pokračovat, Debi (Vivica A. Foxová) se vydává napříč celou zemí po stopách podezřelých událostí, které ji zavedou až do severní Kalifornie a městečka Bolan. Síly dobra a zla stanou tváří v tvář v našlápnuté komedii Ruka zabiják. (HBO GO)

(více)

Recenze (184)

Boudyy 

všechny recenze uživatele

Pro některé kultovní film, který paroduje slashery a různá velká díla světového hororu (Evil Dead 2, Halloween a další). Tehdy ještě prosazující se Devon Sawa (později hrdina prvního Nezvratného osudu či klipu rapera Eminema) vzal hlavní roli v tomhle filmu a udělal rozhodně dobře. Druh humoru obsažený v tomto filmu, ač může někomu kazit dojem, dokáže být někdy velmi věcný, jak se ukáže v mnoha zručně natočených scénách (zakročující policisté v domě, větrák na konci). Duo těch, kteří Devonovi sekundují (Green-Henson) se taky povedlo a Jessica Alba vypadala tehdy taky lépe. Vedlejší zápletka s jeptiškou taktéž ujde. Celkově můžu být spokojen. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Komediální teen horor čistě pro zábavu mající obvyklé klišé a šmrnc 80. let. Představa, že si najednou vlastní ruka bude dělat co chce, je víc než děsivá a zvlášť, když se rozhodne zabíjet. Tak proč na tom nepostavit příběh? Devon Sawa to po herecké stránce zvládl velice dobře a dá se říci, že se v této roli doslova vyřádil. I tvůrci speciálních efektů na oné ruce udělali kus poctivé práce. Originalitou to sice neoplývá, neboť snímků o vraždící ruce je více než dost, ale proč si tím kazit zábavu. ()

Reklama

Renfield 

všechny recenze uživatele

Ruka, která ví kam a pro co šáhnout a zlaté devadesátky, ve kterých bylo nemožné možné, například i ve vrcholné scéně odpravit Dextera Hollanda z The Offspring. A také důkaz, že i teenegerská komedie nemusí být vždy jen trapná, naopak může mít hlavu a patu... pokud se tyto části dříve nepotkají s onou rukou. Takže, příběh samozřejmě jednoduchý, za to se solidní dávkou černého humoru, hororové atmosféry a velmi povedeným soundtrackem. Na páteční večer prostě dostačující. 65% ()

wipeout 

všechny recenze uživatele

Tak toto mi [plne vyrazilo dych. Perfektná komédia len s málo zaváhaniami sa len tak ľahko nevidí a stáva sa druhom ohrozeným. No a v tomto momente prichádza na scénu Idle hands, ktorý znovu oživuje ducha Braindeadu síce v omnoho decentnejšom kabáte ale podstata zostala. Výborná zábava pri ktorej človek veľmi ľahko pozabudne a dokáže sa povzniesť nad absurditou a triviálnosťou ba až stupiditou príbehu. Potreťom vzhliadnutí to je za 3,5* slabých to predchádzajúce hodnotenie bolo možno ovplzvnene množstvom promile v rkvi. ()

Lukkyn 

všechny recenze uživatele

Naprosto perfektní kombinace hororu a komedie. Filmek jak vystřižený z dílny největšího magora a přesto funguje výborně!!!Tvůrci při tvorbě scénáři vyhulili jedno malé políčko travičky,protože jinak nevím, kde na ty gagy přišli :-) !!!Jasně spousty lidí bude zase proti , že je to brutální přehnaný a trapný!!Takový ať se jdou bodnout je přece příjemný v sobotu večer vypnou mozek, udělat si havanu s colou a pustit si tuhle oddychovku!!! ()

Galerie (27)

Zajímavosti (20)

  • Poté co Anton porazí autem Debi, již má pravou ruku useknutou. Když ale odjíždí pryč, můžeme si všimnout, že Anton používá k otáčení volantu obě ruce a pravá je v pořádku (Stocki)
  • V okamžiku, když Anton plete, v televizi zrovna běží písnička „Dragula“ od Roba Zombie. (ČSFD)
  • Natáčení probíhalo od 20. dubna do 7. července roku 1998. (Stocki)

Reklama

Reklama