Reklama

Reklama

Prožít si své peklo

  • Francie À chacun son enfer (více)

André Cayatte natočil tento film s vědomím, že hlavní role, postava matky, které unesou dítě, je hratelná. Ale jen jednou herečkou. Nikdo, zdá se, neumí beze slov zahrát pohled plný poznání, žalu a hrůzy tak, jak to předvádí Annie Girardot ve své vrcholné formě. (moudnik)

Recenze (71)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Napínavé od začiatku do (geniálneho) konca. A to aj bez toho, aby spoza každého rohu na nás vykukoval stále nový a nový zvrat. Psychologická detektívka, v ktorej si každý prežíva to svoje vlastné peklo, čo pekne podčiarkne aj onen záver. Môj tip na únoscu bol trochu iný a aj som si ho želal, dočkal som sa predsa len iného rozuzlenia, ktoré sa ale aj tak príliš od mojej intuície neodlišovalo. A motivácia tu teda k zločinu bola skutočne veľmi silná. Neviem si momentálne spomenúť, v akej úlohe podala Girardot lepší výkon, až mal človek dojem, že si niečím podobne v živote prešla sama. Ale v tom tkvie skutočné herecké majstrovstvo, že. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Dynamické zrútenie sna o bezproblémovej rodine prostredníctvom krimi motívu unesenej dcérky. O hereckých výkonoch sa zvyčajne nejako nerozpisujem, ale Giradotka tu nemá chybu. A aj keď som zástanca pôvodného zvuku, myslím, že v tomto prípade jej výkonu a všeobecnej obľúbenosti filmu v česko-slovenských luhoch a hájoch značne napomohol Galatíkovej kinodabing :). ()

Reklama

borsalino 

všechny recenze uživatele

Madeleine Girard (Annie Girardot) mi ve strhujícím dramatu ukázala, co znamená prožít si své peklo. Jednoho dne je její dcerka unesena a únosce požaduje peníze za její vrácení. Manžel Madeleine Bernard zkontaktuje policii a k předání nedojde. Madeleine bere situaci do vlastních rukou a ve velmi emotivním vystoupení v televizi požádá únosce, aby jí dal ještě jednu šanci. Tu dostane, peníze předá, ale dcerku Lorance dostane zpět mrtvou, zabalenou v modrém pytli na odpadky. Musí pozřít krutou realitu, jenže pohár krutosti a bolesti není ani zdaleka prázdný, a odhalení pravdy ji donutí vypít ten kalich až do poslední kapky. Strhující a kruté zároveň a pokud peklo existuje, pak vypadá asi nějak takhle... ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Velmi strhující psychologické drama v téměř thrillerovém podání. Drama jedné pařížské rodiny, kde hlavní roli hraje nepochopení, rivalita a nesnášenlivost, které vyvrcholí úžasným dramatem a kriminálním činem. Pro tento vynikající film a bravurně profesionálně herecky zvládnutou roli Annie Girardotovou mám tuto herečku tak moc rád. Nemá smysl tento snímek ověnčovat superlativy, tohle se prostě musí vidět na vlastní oči, aby člověk pochopil, jaký filmový šperk se ukrývá pod názvem "Prožít si své peklo". Bohužel u nás nevyšlo prozatím na DVD, byť by si to v plné míře zasloužilo. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Na film jsem narazil úplně náhodou na youtube v dost hrozný kvalitě, ale zaujalo mě to natolik, že jsem film i přes ten mizernej zvuk a obraz dokoukal. Film stojí hlavně na výkonu Annie Girardot. Já jsem ji znal hlavně z komedií, takže pro mě docela překvapení. Jinak film má teda jednu docela podstatnou vadu na kráse. Pachatele poznáte už někdy v první polovině podle hlasu ve vysílačce, takže ta "šokující" pointa je vyzrazena dost předčasně. A trochu nelogický je, že postava Annie Girardot ten hlas nepozná... ()

Zajímavosti (1)

  • Ve svých pamětech Annie Girardot (Madeleine Girard) vzpomíná, že natáčení mělo těžký dopad na její osobní život. Rozešla se s tehdejším životním i hereckým partnerem Bernardem Fressonem (Bernard Girard) a i s režisérem Andrém Cayattem, s nímž se nepohodla kvůli závěru filmu, který jí připadal příliš drastický a depresivní. (vesper001)

Související novinky

Zemřel herec Hardy Krüger

Zemřel herec Hardy Krüger

20.01.2022

V americké Kalifornii včera v požehnaném věku 93 let opustil filmový svět německý herecký veterán a spisovatel, Hardy Krüger. Rodák z Berlína má k dnešnímu dni na svém kontě na 70 filmových a… (více)

Reklama

Reklama