Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sexy černoška Foxy Brownová se bude nekompromisně mstít za svého přítele, kterého má na svědomí nebezpečný zločinecký gang... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (39)

HAL 

všechny recenze uživatele

Asi nejčistší a nejzábavnější blaxploitation jaký jsem viděl. Samozřejmě až na to, že tady je místo macho chlapa ženská. Pam Grier je prostě hvězda - střídá jeden extravagantnější (a vyzývavější) kostýmek za druhým, je zábavně nasraná a zároveň sexy (na to že je to řádně vyvinutá černoška), bílý svině drtí břitkou mluvou i žhavým olovem s upřímným nadšením, a nesklouzává přitom do nudné trapnosti... protože Jack Hill ji dokáže udržet v "žánrové trapnosti" tak akorát vyvážené, aby diváka neotravovala, ale naopak si ji mohl naplno užít. Zkrátka bezva brak, a pro ty co mají rádi Jackie Brown od Tarantina přímo povinnost... velmi příjemně zábavná povinnost. 8/10 ()

Cimr 

všechny recenze uživatele

,,Smrt by pro tebe byla příliš snadná, děvko!" Tento blaxploitation hodnotím nadprůměrně, protože jsem se bavil filmem samotným a nikoli na účet tvůrců. Je to vážně jak koukat na Tarantina - násilí, silácké cool hlášky, ňadra, retro oblečky a funk. Nadupaná zábava, co nenudí ani vteřinu. Jak řekl na LFŠ 2012 senzační Olaf Möller: ,,Co chcete od filmu víc?" ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Pam Grier likviduje padouchy jak na běžícim pásu, vymlátí nějakej bar pro lezby a občas ukáže kozy. Kromě toho se stihne během filmu snad 50× převlíknout a dokonce i několikrát změní účes. V jednu chvíli má afro, pak krátký rovný vlasy, najednou dlouhý rovný vlasy a pak zase afro. Jak to všechno stíhala, to je pro mě záhadou. Blaxploitation je asi jen pro černochy. Mě to teda moc nezaujalo. Hrozný účesy, hrozný hadry, krev, brutalita, sex, drogy, kozy a naprosto debilní a nelogickej příběh - tak nějak bych stručně popsal Foxy Brown. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Doposud jsem nedokázal rozeznat zlého drogového dealera od hodného drogového dealera, ale nyní je mi to jasné. Čím je tmavší, tím je serióznější. Nejsem si jist, zda se tato nosná myšlenka dá aplikovat i na české prostředí, ale jelikož nenarušuji své žíly jehlou a nos užívám pouze k dýchání, tak mi to může být celkem jedno. A co se týká tohoto snímku, tak je úžasně naivní, disponuje dostatkem nahoty i brutality a já se při něm bavil určitě líp, než kdybych se musel poflakovat v černošském ghettu nahý s cedulí I Hate Niggers. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Rovnaký tím a téma ako Coffy a predsa násobne menej zábavný výsledok. Problémom je, že kým Coffy sa mstí od prvej scény do konca filmu, Foxy Brown to trvá aj vyše hodiny a aj tak nepríde k tak intenzívnej akcii. Pravdaže Pam Grier je spektakulárna a má to výborné momenty, ale ako celok je to dosť priemer. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (7)

  • Natáčení trvalo celkem 17 dnů. (ČSFD)

Reklama

Reklama