Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sexy černoška Foxy Brownová se bude nekompromisně mstít za svého přítele, kterého má na svědomí nebezpečný zločinecký gang... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (39)

HAL 

všechny recenze uživatele

Asi nejčistší a nejzábavnější blaxploitation jaký jsem viděl. Samozřejmě až na to, že tady je místo macho chlapa ženská. Pam Grier je prostě hvězda - střídá jeden extravagantnější (a vyzývavější) kostýmek za druhým, je zábavně nasraná a zároveň sexy (na to že je to řádně vyvinutá černoška), bílý svině drtí břitkou mluvou i žhavým olovem s upřímným nadšením, a nesklouzává přitom do nudné trapnosti... protože Jack Hill ji dokáže udržet v "žánrové trapnosti" tak akorát vyvážené, aby diváka neotravovala, ale naopak si ji mohl naplno užít. Zkrátka bezva brak, a pro ty co mají rádi Jackie Brown od Tarantina přímo povinnost... velmi příjemně zábavná povinnost. 8/10 ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Klasický příklad „blaxploitation“ 70.let, kdy vedle Shafta řádila na plátnech i Pam Grierová, zde coby oddaná milenka Foxy Brownová, které ani zdrogování heroinem, ani znásilnění odporným vidlákem nezabrání dokončit plán pomsty za vraždu přítele- plastikou předělaného tajného agenta. Krvavé, nechutné, zábavné, nezapomenutelné, podobně jako Itova japonská série Female Prisoner. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Doposud jsem nedokázal rozeznat zlého drogového dealera od hodného drogového dealera, ale nyní je mi to jasné. Čím je tmavší, tím je serióznější. Nejsem si jist, zda se tato nosná myšlenka dá aplikovat i na české prostředí, ale jelikož nenarušuji své žíly jehlou a nos užívám pouze k dýchání, tak mi to může být celkem jedno. A co se týká tohoto snímku, tak je úžasně naivní, disponuje dostatkem nahoty i brutality a já se při něm bavil určitě líp, než kdybych se musel poflakovat v černošském ghettu nahý s cedulí I Hate Niggers. ()

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Foxy Brown ako jeden zo známejších predstaviteľov blaxploitu sa náramne podobá na trošku staršiu Coffy. V podstate si Jack Hill chcel len rýchlo zarobiť a prekopíroval svoj starší scenár s niekoľkými obmenami. Každopádne sa mi Foxy pozdávala o málinko viac. Zručnejšie natočené, v násilnostiach nápaditejšie avšak v krvi i obnažených hrudníkov o niečo striedmejšie. Ale musím uznať, že pomaly ale isto začínam rozumieť tomu hypeu okolo Pam Grier, ktorý kedysi bol. ()

Cimr 

všechny recenze uživatele

,,Smrt by pro tebe byla příliš snadná, děvko!" Tento blaxploitation hodnotím nadprůměrně, protože jsem se bavil filmem samotným a nikoli na účet tvůrců. Je to vážně jak koukat na Tarantina - násilí, silácké cool hlášky, ňadra, retro oblečky a funk. Nadupaná zábava, co nenudí ani vteřinu. Jak řekl na LFŠ 2012 senzační Olaf Möller: ,,Co chcete od filmu víc?" ()

Galerie (56)

Zajímavosti (7)

  • Natáčení trvalo celkem 17 dnů. (ČSFD)

Reklama

Reklama