Reklama

Reklama

Rapl

(seriál)
Trailer
Česko, (2016–2019), 26 h 4 min (Minutáž: 58–70 min)

Režie:

Jan Pachl

Scénář:

Jan Pachl

Hrají:

Hynek Čermák, Lukáš Příkazký, Alexej Pyško, Lucie Žáčková, Tomáš Jeřábek, Jan Dolanský, Dana Černá, Jiří Vyorálek, Aneta Krejčíková, Stanislav Majer (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(26)

Detektiv Kuneš má zase jednou problém. Zmlátí přítele své bývalé ženy a hrozí mu odchod od policie. Vysoce postavená nadřízená má pro něj ale řešení – uklidí ho na stáž do zapadlého pohraničí. Má to jen jeden háček. Jeho skutečným posláním je objasnit dva roky starou vraždu policistky Wágnerové, jejíž vyšetřování uvázlo na mrtvém bodě. Kriminalita v pohraničí je však jedna z nejvyšších v republice – pašování, výroba drog, pytláctví, prostituce, vraždy. Kuneš musí řešit jeden obtížný případ za druhým a k tomu, proč do kraje přišel, se dostává až po čase a vlastně náhodou. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (289)

Eleanor05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ve srovnání se současnými českými kriminálními seriály (Kriminálka Anděl, Případy 1. oddělení, Mordparta) je tohle zřejmě nejlepší. Má to ucházející scénář, dobré herce (čímž ovšem nemyslím přímo Hynka Čermáka s jeho jedním výrazem v obličeji a neschopností intonovat) a depresivní, až severskou atmosféru. Slušně natočená kriminálka, která jde ale občas až příliš po povrchu a zločiny mají většinou ta nejjednodušší řešení. Postavy nejsou prokreslené, ačkoli jejich naznačené příběhy jsou daleko zajímavější, než kriminální případy, ale hodina stopáže na osobní příběhy a ještě nosný případ, prostě nestačí. Od Pachla jsem čekala větší pecku. Přesto všechno musím konstatovat, že se seriál každým dílem zlepšuje, ale na ten lepší průměr nakonec nemá. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Z posledne videných celkom úspešných českých seriálov ako Labyrint alebo Cirkus Bukowski je toto najlepšie. Aspoň to platilo zo začiatku. Zaujímavé prípady, zápletky a rozuzlenia. Výborná atmosféra a Hynek Čermák v hlavnej úlohe. Prvá časť trošku nenaladí, ale potom to ide od jednej k druhej, tretej, štvrtej kvalitou len hore. Lenže potom sa to zastaví a seriál začína strácať na dychu. V mnohých, ale naozaj mnohých situáciách sú rozhodnutia postáv nelogické, odhalenia prirýchle a vystupujú tú aj policajti, ktorí by boli vyhodený zo zboru na minútu. Slepičková by mohla žalovať celé oddelenie za neustále urážky a to nielen z jej mena. A ten tlustoprd, čo tam v kuse len žere, ten tam bol na čo dobrý? Ešte aj úvodná znelka je mimoriadne nevhodná. ()

Reklama

zette 

všechny recenze uživatele

Po nekolika prvnich dilech jsem byl trosku zklamany, nebot jsem cekal pokracovani Bukowskeho a me ocekavani se lisilo od skutecnosti. Postupem casu jsem se u Rapla bavil stejne dobre a vzdy se tesil na dalsi dil. Coz je u serialu vzdy to nejdulezitejsi! Propleteny pripad pasovani drog, ktery se line nekolika dily cely serial okorenil. Jasne, nekdy na hrane uveritelnosti, ale nesmirne zabavne, hlavne diky Kunesovi, vyborna postava. Ale i vedlejsi postavy jsou velice slusne vykreslene a zahrane. Dobre napsane dialogy a atmosfera se da misty krajet. ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Při letošní repríze jsem si uvědomil, že se na každý díl těším i když jsem ho už viděl a docela si ho pamatuju. To se mi u detektivního seriálu nestává. .... Skvělý seriál s výbornou atmosférou, nápaditou režií a hereckýma výkonama za který se u televize divák nestydí. Přidávám hvězdičku a těším se na druhou řadu. ()

panMartin 

všechny recenze uživatele

České krimi inspirované severskou tvorbou mě zaujalo od prvního okamžiku. Seriál je poctivě natočený, dobře zahraný, má zajímavé lokace (oblasti Krušných Hor) a solidně napsané detektivní zápletky a navíc i dějové propojení mezi jednotlivými díly. Výborná hudba, atmosféra, herecké obsazení, člověk se pomalu nedokáže odtrhnout od televize od počátečních titulků až po závěrečné. Doháníme zahraniční produkci a inspirace je znát. Čermák si postavu Kuneše neskutečně dává a jeho suché hlášky neměly chybu, žral jsem přítomnost Pyška i Příkazkého. Poslední díly jsou výborně vygradované a určitě se Rapl může považovat za jeden z nejlepších českých seriálů. Těším se na druhou sérii. ()

Galerie (433)

Zajímavosti (166)

  • Natáčelo se i v Klánovicích, Březové, Božím daru, Hotelu Budka v Úvalech, Abertamech, Dubenci, Drhovicích, Újezdu nad lesy, Merklíně, v kasárnách Hřebečná, elektrárně Mělník, na Kladně, Měděnci, v psychiatrické léčebně v Bohnicích, Pramenech- U Tří Křížů, v bývalé raketové základně v Dobříši, Máchově jezeře, Lokti, nemocnici Krč, na dálnici A 17 Drážďany, hotelu Radium Palace v Jáchymově, Přebuzi, Dolním Litvínově. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Ve druhé sérii Rapla se filmová postava Hynka Čermáka – major Kuneš věnuje ve volném čase fotografování nahých žen. To je i skutečné hobby Hynka Čermáka. Svoji první samostatnou výstavu aktů měl v květnu 2016 v Dejvickém divadle. (klukluka)

Reklama

Reklama