Reklama

Reklama

Vlak do Pusanu

  • Jižní Korea Boosanhaeng (více)
Trailer 2

Rozvedený Seok Woo (Yoo Gong) je workoholikem tělem i duší. Své malé dcery Soo-an (Soo-an Kim) si tak příliš neužije. Nyní má Soo-an narozeniny a za každou cenu si přeje navštívit maminku. Seok Woo souhlasí a společně se tak vydávají rychlovlakem ze Soulu do Busanu. Vlak je téměř připraven k odjezdu, jenže na poslední chvíli do něho naskočí nezdravě vypadající dívka. Stačí jedno kousnutí a následkem domino efektu během pár minut většina pasažérů zmutuje v krvežíznivé zombies. Pro ty zbývající právě začíná holý boj o přežití. (Psychor)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (427)

lamps 

všechny recenze uživatele

Nechybělo zase tolik a nechal jsem se strhnout k hodnocení nejvyššímu. Vlak do Pusanu má všechno, čím by se měl kvalitní zombie survival pochlubit, a díky vynalézavé režii plné neokoukaných nápadů a scénáři, který se umí i k těm skrz na skrz kladným hrdinům zachovat zcela nekompromisně a překvapivě, má chvílemi i něco navíc. Natočit to v Hollywoodu filmař typu Antoina Fuqui, je z toho obrovský divácký hit. Posledních dvacet minut jsem skoro nedýchal. 85% ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Jako kombinace World War Z a Snowpiercera se to opravdu dá popsat nejlíp - s tím že úplné pitomosti prvého to naštěstí nedosahuje, a na nápaditost, originalitu a hlavně inteligentní přesah druhého se to nechytá samozřejmě už vůbec. Prostě slušně zpracovaná žánrovka o sprintujících ohnilácích v méně okoukaném prostředí, které ji vytahuje nad průměr. 7/10 ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Kurva jo! Tuhle Koreu si dám líbit. Ťamani se tentokrát vytáhli, když se na plný čáře vysrali na to svoje čaro a tu svou typickou poetiku kterou jsem nikdy nechápal a v duchu nejlepších tradic převzali všechny dějové postupy a typická klišé obvyklá pro zombie filmy. Výsledkem je snímek kterej po všech stránkách působí jako by vylezl z holýho údu a nebyl točenej kdesi v Ťamanistánu. Pravda cgi efekty při srážce vlaků jsou z trochu slabšího soudku, ale tak chápu, že tohle nestálo miliardy. Každopádně se z toho vyklubala nečekaně zábavná nonstop akční popkulturní zombárna z minimem hluchých míst a maximem zlikvidovaných hlavních postav. Kdyby ještě na konci sejmuli tu těhotnou blbku a tu afektovanou malou píču, tak bych uvažoval i o plný palbě, takhle zůstanu u velmi pěkných 4* Svižná a nekompromisní záležitost. Určitě doporučuju! 85% ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

První polovina jede jak splašenej kadávr expres – budování napětí / realizace "povinných" žánrový scén v maximálním souladu, k tomu i zajímavé charaktery vykreslené na malé ploše. Levelové rozložení vagónů a práce s klaustrofobickým prostorem tomu ještě dodávají grády. Škoda, že Yeoon neodolá a první srdceryvnou scénu vytáhne už v polovině – se správnou postavou, na nesprávném místě a se zbytečně vybičovanými emocemi. Když to pak zopakuje v závěru, funguje to podstatně lépe. Sociální kritika sobeckého estabišmentu a naopak vyzdvihování prostých lidí je akorát tak správně přímočaré a Soo-an Kim jako hlavní dětská hrdinka skvělá... Výsledek je čistý nailbiter, který mi třeba v Hollywoodu už hodně dlouho chybí. Na Koreu vlastně nezvykle čistá žánrovka, která mi hodně chutnala. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Nakonec fajn. I Korejci si chtějí zařádit s hladovými zombíky, kteří prorážejí hlavou sklo, lezou přes sebe jako po žebříku a koušou všechno, co se nepohybuje jako hladové klepající se oživlé mrtvoly. Šíleného výrazu v očích se dočkají pasažéři luxusního vlaku, mezi kterými nám tvůrci jasně představí ty dobré, ty zlé i ty, kteří se v průběhu děje „napraví“. Scénář není tak nejapný jako v případě podobných kousků, hlavně si cením toho, že neobsahuje tolik oslích můstků a logických děr. Samozřejmě nechybí typicky přepálené asijské emoce, občas je to křeč, ale vesměs se divák nenudí (ač se bleskurychle útočící potvory v tomhle subžánru většinou velmi rychle okoukají). Digitální triky fajn, něco bych prostříhal, ale vesměs spokojenost. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (10)

  • Natáčanie sa začalo 26. apríla 2015 a skončilo 19. augusta 2015. (mivr)

Související novinky

Tvůrce Vlaku do Pusanu bude točit pro Netflix

Tvůrce Vlaku do Pusanu bude točit pro Netflix

27.04.2020

Režisér korejského zombie hitu Vlak do Pusanu z roku 2016 Sang-ho Yeon chystá pro Netflix novou animovaní sérii. Ještě letos by měl režisér přivést do kin pokračování svého zombie hororu pod názvem… (více)

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Reklama

Reklama