Reklama

Reklama

Vlak do Pusanu

  • Jižní Korea Boosanhaeng (více)
Trailer 2

Rozvedený Seok Woo (Yoo Gong) je workoholikem tělem i duší. Své malé dcery Soo-an (Soo-an Kim) si tak příliš neužije. Nyní má Soo-an narozeniny a za každou cenu si přeje navštívit maminku. Seok Woo souhlasí a společně se tak vydávají rychlovlakem ze Soulu do Busanu. Vlak je téměř připraven k odjezdu, jenže na poslední chvíli do něho naskočí nezdravě vypadající dívka. Stačí jedno kousnutí a následkem domino efektu během pár minut většina pasažérů zmutuje v krvežíznivé zombies. Pro ty zbývající právě začíná holý boj o přežití. (Psychor)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (426)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Dokonale vysoustružená a funkční filmová šablona. Kladný hrdina, který se v kladného změní pod tíhou okolností, moralizující dítě, obětující se dobrák od kosti alá Rambo, těhotná žena (neporodila) a plejáda dalších rozličně dojemných a vyprofilovaných postav proti stádně se chovajícím "těm zlým", odsouzencům k popravě, s vůdcem, nejodpornějším z odporných, jak jinak. Zombie pozadí moc fajn, kvitoval jsem několik žánrových lahůdek, např. nemrtvá srna, bohužel nikoho nekousla, či lidské deště z vrtulníků či oken nádraží. Filmové řemeslo na jedničku, akce a napětí kopec, dvě hodinky uběhly jako voda. Dal bych čtyři, ovšem dětská hrdinka hrála jako o život a strach o ni a její vztah s otcem mě zkrátka a jednoduše odzbrojil. Byl to účel, bylo to klišé, ale proč si hrát na cynika. Za pět. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $8,5miliónaTržby USA $2,013,352Tržby Celosvetovo $87,547,518▐ strašne naivné ale fakt strašné a hlavne keď herci úplne prehrávajú vo svojich úlohách ale na plnej čiare, zas sa potvrdilo buď aziati dokážu dobre hrať až nechápete ale na plnej čiare zle, ďalší zombii priestrel ako hrom, zombii fenomén posledných rokov začína pokrivkávať /35%/ ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Jako kombinace World War Z a Snowpiercera se to opravdu dá popsat nejlíp - s tím že úplné pitomosti prvého to naštěstí nedosahuje, a na nápaditost, originalitu a hlavně inteligentní přesah druhého se to nechytá samozřejmě už vůbec. Prostě slušně zpracovaná žánrovka o sprintujících ohnilácích v méně okoukaném prostředí, které ji vytahuje nad průměr. 7/10 ()

castor 

všechny recenze uživatele

Nakonec fajn. I Korejci si chtějí zařádit s hladovými zombíky, kteří prorážejí hlavou sklo, lezou přes sebe jako po žebříku a koušou všechno, co se nepohybuje jako hladové klepající se oživlé mrtvoly. Šíleného výrazu v očích se dočkají pasažéři luxusního vlaku, mezi kterými nám tvůrci jasně představí ty dobré, ty zlé i ty, kteří se v průběhu děje „napraví“. Scénář není tak nejapný jako v případě podobných kousků, hlavně si cením toho, že neobsahuje tolik oslích můstků a logických děr. Samozřejmě nechybí typicky přepálené asijské emoce, občas je to křeč, ale vesměs se divák nenudí (ač se bleskurychle útočící potvory v tomhle subžánru většinou velmi rychle okoukají). Digitální triky fajn, něco bych prostříhal, ale vesměs spokojenost. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Napínák to byl teda ukrutnej, takhle dobrá zombárna už se pár let neurodila. Recenze film často správně připodobňují k Snowpiercerovi a World War Z. Train to Busan je opravdu takový jejich prvotřídní kříženec, což bohužel platí především v jeho první půli, k níž v podstatě nelze mít výhrady, do cíle se ale dojede v třídě druhé. Pro zombie filmy typická sociální kritika je zde totiž místy až moc očividně vychtěná, objeví se nějaká ta nadbytečná odhalení a melodramatické momenty, které do té doby výtečně rozjetý katastrofický vál trochu zbrzdí (a natáhnou na mírně přepísklé dvě hodiny stopáže). Pozitivní dojem ale rozhodně zůstává. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (10)

  • Natáčanie sa začalo 26. apríla 2015 a skončilo 19. augusta 2015. (mivr)
  • Snímek se stal nejvýdělečnějším filmem roku 2016 v Jižní Koreji. (Zdroj: Filmasia)

Související novinky

Tvůrce Vlaku do Pusanu bude točit pro Netflix

Tvůrce Vlaku do Pusanu bude točit pro Netflix

27.04.2020

Režisér korejského zombie hitu Vlak do Pusanu z roku 2016 Sang-ho Yeon chystá pro Netflix novou animovaní sérii. Ještě letos by měl režisér přivést do kin pokračování svého zombie hororu pod názvem… (více)

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Reklama

Reklama