Reklama

Reklama

The Gracefield Incident

Trailer 1

Po strate očakávaného bábätka sa Matthew s manželkou Jessicou a štyrmi kamarátmi vyberie na chatu svojho šéfa. Ten má v lesoch luxusné sídlo, ktoré si postavil preto, lebo je posadnutý lovom Bigfoota. To je pre partiu k smiechu, ale už počas prvej noci sa presvedčia, že s lesom, ktorý obklopuje Gracefield, niečo nie je v poriadku a ich životy sú v ohrození. (Marceloo)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (43)

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Po strate očakávaného bábätka sa Matthew (Mathieu Ratthe) so svojou ženou a štyrmi kamarátmi vyberie na chatu svojho šéfa. Ten má v lesoch luxusné sídlo, ktoré si postavil preto, lebo je posadnutý lovom Bigfoota. To je pre partiu k smiechu, ale už počas prvej noci sa presvedčia, že s lesom, ktorý obklopuje Gracefield, niečo nie je v poriadku a ich životy sú v ohrození. - Po viac ako dvoch rokoch som sa konečne dočkal a už dlho ma niečo nepotešilo tak ako tento horor. Found Footage forma tu funguje perfektne a tak kreatívne využitie ako na kukuričnom poli som už dlho nevidel. Umiestnenie na chatu u jazera bolo ako vždy funkčné. Efekty sú v rámci rozpočtu perfektne spracované, nepôsobia otravne a atmosféru to buduje ideálne. Postavy sú už od začiatku velmi sympatické a tvorcovia nestrácali čas a akciu rozbehli hneď v úvodných minútach. Všetko vyvrcholí parádnym a efektívnym záverom, v ktorom sa všetko vyjasní a naplní sa perfektne zvolená stopáž. Na režijný debut s viacmenej amatérskym hereckým obsadením sa to podarilo výborne, aj keď tu je samozrejme mnoho začiatočníckych chýb a vecí, ktoré sa dali vidieť v desiatkach iných hororov a na celkovom dojme tomu uberá aj obmedzenie PG-13 ratingom. A aj keď som velmi pokojný človek, tak by som hlúpych kritikov z Metacritic chytil za držku. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Tak to jsem docela rád, že tenhle film mi syn objevil. Pravda, začátek je skutečně otřesný a všechna ta jásání nad krásnou chatou a výhledem naprosto dětinská; často si říkám, že je otázka, který mobil/oko/kamera zrovna tu kterou danou věc filmují, jestli vůbec nějaké; pointa filmu je vykradená z jednoho animáku o dva roky mladšího než tento film; ne vždy se postavy chovají rozumně nebo ne vždy to dává logický smysl. Ale přesto v žánru found footage (a zvláště s Blair Witch prvky), od zhruba 30. minuty slušná podívaná s několika nečekanými scénami, asi třemi slušnými lekačkami SPOLER a pro mne velice příjemným a pozitivním závěrem. Jako kde je psáno, že podobné found footage survivaly musejí skončit tím, že zhebnou úplně všichni? Naopak, tohle ohrané schéma už mne otravuje, a tohle je pro mne zajímavé svým neotřelým pohledem na věc. Ne sice zcela dokonalým, ale minimálně povedeným. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Mám rád found footage. Je to (pod)žáner ako každý iný. Má svoje plusy aj mínusy, fanúšikov aj odporcov. Určite nie každý found footage je dobrý, ale niektoré sú. A veci, ktoré na found footage iným ľuďom vadia mne vyhovujú, lebo viem, že sú charakteristickou súčasťou tohto sub-žánru. Každopádne, keď je film zlý, tak je zlý – a je fuk, či ide o found footage alebo romantickú komédiu. A tento film zlý je. Strašne zlý. Jedna vec je kombinácia so sci-fi, čo moc nemám rád (radšej mám hororové found footage). To by sa však ešte dalo zniesť. Rovnako tak menej kvalitný obraz – ostatne, ide o bežnú súčasť každého správneho found footage filmu. Čo už sa zniesť nedá je otrasný scenár, útrpné CGI a extrémne nesympatické postavy – ženy sú hysterické mrkocinky a chlapi zúfalí blbci. Zaujme len koniec s bábätkom. ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Jakožto zdejší hororový expert jsem zhlédl desítky, možná i stovky found footage hororů, a Gracefield Incident rozhodně nepatří mezi ty, které si budu na svém novém 10TB Seagate disku, kam se mi vejdou tisíce, možná i desítky tisíc hororů, opakovaně přehrávat. Snímek do daného subžánru bohužel nevnáší žádné inovativní prvky a ona eye-cam, nad kterou se zde někteří hororově méně vzdělaní uživatelé nadšeně rozplývají, již byla k vidění například ve Wingardově segmentu Phase I Clinical Trials v rámci úspěšného hororu V/H/S 2. Zklamalo mě i použití jistých CGI elementů, které některým scénám mírně ubralo na realističnosti. Atmosfericky se však Gracefield Incident poměrně vydařil a nebýt přestřelené stopáže, nepochybně by si odnesl vyšší hodnocení. Závěrečná půlhodina naneštěstí vyústila v příběhovou repetitivnost a dílo zkázy pak dokonal zcela nepatřičný happy end. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Už samotné plakáty toho prozrazují až příliš, takže i těm pomalým musí být po pár minutách jasné, že tu nepůjde o žádného Yettiho. Snímek je další variací na téma partička lidí uprostřed lesa, kterým na záda dýchá návštěvník z kosmu. Tečka. Je sice fakt, že děj poměrně frčí, postavy občas přemýšlí (!) a nápad umístit kameru do oka jednoho z protagonistů je dokonce výborný, ale cukrkandlový závěr tohodle ražení je vážně na facku. Pokud vás tedy už dávno nebaví FF forma, pobíhání v lese (případně v kukuřičném poli) a dlouhé zírání do tmy s následující lekačkou, svou pozornost upřete jiným směrem. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama