Reklama

Reklama

Zajatci času

  • USA Time Trap (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Skupina studentů archeologie se rozhodne prozkoumat hluboké jeskyně v Texasu, aby našli svého oblíbeného profesora. Muž se ztratil při expedici za nejasných okolností. Cílem profesora bylo najít "fontánu mládí". Když studenti vstoupí do škvíry v meziprostoru, ukazuje se, že podzemní čas běží mnohem pomaleji než na povrchu. Zbaveni jakékoliv pomoci zvenčí, musí jít hlouběji do jeskyně, což vede k objevu jednoho z nejzajímavějších tajemství minulosti. (LIVINGDEAD)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (128)

kingik 

všechny recenze uživatele

Vynalézavý námět se potýká s často až absurdními rozmary režie. Ta si je dobře vědoma nízkého rozpočtu, tudíž diváka čeká nanejvýš jen jedna úchvatná scéna nad rámec financí, nalézá se před koncem filmu a prim v ní hraje dobře nasnímaný vodní živel. Milovníci mysteriozních fláků mají pré především v první polovině, která je hodně dobře vystavěná, pak nastoupí skřítci absurdníčci, kteří vezmou filmu pel a vrhnou jej jinam, než bych předpokládal. O horor a scifi jde opravdu jen okrajově, úmrtí se obejdou bez hnusu a krve a na tomhle příběh opravdu nestojí, rozhodně ani na vědeckých hypotézách, ačkoliv prostor pro přemýšlení je sympaticky zachován. Je dán i prostor originalitě. Časová diferenciace je využita neotřele, v drobných náznacích s ní přišel už seriál Létající Čestmír (Mázl). A studenti v ohrožení života vždycky zaberou. Oproti tomu vměstnat do toho objev Fontány mládí působilo nefunkčně až rušivě, ke všemu v souvislosti s nesmrtelností zde zůstalo mnoho dějových aspektů nedotažených. Ben Foster (ne, nejedná se o akvizici Jana Žižky) a Mark Dennis nahnali do mysteriozní jeskyně odpovídající ansámbl talentovaných mladých herců, co musejí rozlousknout záhadu, se kterou by perlil i záhadolog Motl. Nicméně zajímavý nápad si vybral svoji daň na následné realizaci, která je poměrně nevyrovnané úrovně. 7/10 ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Asi takhle - kdybych Time Trap viděl za časů mýho dětství, budu z ní asi nadšenej, protože proti retardovanejm srajdám, kterýma nás tehdy krmili komouši, by tohle byl biják pro mládež podle mýho gusta. Scifárna říznutá dobrodružákem, tajemná jeskyně, cesty časem, pralidi z minulosti, postlidi z budoucnosti, jako bonus dvě pěkný blondsky... Ale dneska si na nějaký filmy pro děti už připadám kapánek starej, zvlášť když je děj pro dospělce tak nanervylezoucně polopatickej, look zoufale televizní a týnejdžři přehrávají a afektovaně deklamují hůř, než pionýři v nějaký komoušský ptákovině (hlavně teda ty dvě pěkný blondsky). ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Priznám sa, nečakal som také príjemné prekvapenie. Originalita nápadu a zaujímavá hlavná myšlienka sa tomuto snímku uprieť veru nedajú. Možno keby to ešte bolo celé rozvinutejšie a zápletka trocha prepracovanejšia. Ani technická stránka nebola najhoršia, samozrejme, keby sa do toho nalialo ešte trocha peňazí, výsledok mohol byť lepší. Ale aj takto som spokojný, lepší priemer. 65/100 ()

LordMysti 

všechny recenze uživatele

Přesně žánr dle mého gusta. Začíná to jakoby velice obyčejně, ale je tam vidět příjemná kamera a střih. Příběh se trošku rozjíždí a drží si stále tu tajemnou notu a postupně graduje a nabírá na tempu. Výsledek graduje zajímavým finále, které jsem až tak moc nečekal a dle úvodu filmu jsem ani nedoufal, že by se scénáristé dokázali až takhle odvázat. Za mě jednoznačně obrovské příjemné překvapení! ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Dobře, já chápu, že si tvůrci nízkorozpočtového scifi filmu nemůžou dovolit žádná známá herecká jména, ale copak se v Hollywoodu, mezi všemi těmi zástupy číšníků a servírek hladově lačnících po filmové kariéře, nenajde pár alespoň průměrně talentovaných herců? Vážně je nutné pořádat konkurs zrovna v modelingové agentuře? Pak se totiž, jako v tomto případě, může stát, že vám ta přehlídka sličných prkenných tvářiček s vybělenými zuby, zabije celkem dobrý nápad. Ne, že by byl snímek úplný průšvih, jak jsem psala, námět měl něco do sebe a docela rychle to uteklo, ale když se propagonistům nepodařilo ve mně vyvolat ani malý náznak sympatie a účasti, to je potom těžké. Nehledě na občas krapet zmatené přeskakování v ději a fakt, že ačkoliv mi nevadí šťastné konce, nic by se nemělo přehánět. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (3)

  • Film byl původně koncipován jako found footage. (PamPero 1)
  • Natáčelo se v Texasu a Kalifornii. (BMW12)
  • Celosvětová premiéra proběhla 19. května 2017 na Mezinárodním filmovém festivalu v Seattlu. (BMW12)

Reklama

Reklama