Reklama

Reklama

Kocour Bob

  • Velká Británie A Street Cat Named Bob (více)
Trailer 1

Kocour Bob, dojemný a povznášející film, který vznikl podle skutečného příběhu popsaného v mezinárodním knižním bestselleru, vezme za srdce každého. Když londýnský pouliční umělec a bývalý narkoman James Bowen (Luke Treadaway) najde zraněnou toulavou kočku, vůbec netuší, jaká velká změna ho v životě právě potkala. (Bontonfilm)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (149)

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Při každý scéně s kocourem jsem se rozplýval nad jeho roztomilostí. Ten celej film skutečně táhne, né že by herci byli špatný, ale celkově mi dialogy nepřijdou moc dobrý, postavy tam probíraj divný věci, spíš mi přišlo, jako kdyby to byla pouhá kulisa pro kocoura, aby se mohl vyřádit. Hlavní herec to však zvládl dost dobře, chybí zde však pořádná drama, protože to nejhorší období je interpretováno stylem několika scén, které jsou za sebou rychle prostříhané, takže se do toho nejde tolik dostat. Prostě mi to přišlo prostříhaný, aby se film dal charakterizovat jako rodinný. Cenim však skutečného Jamese, kterej po úspěchu v životě, se začal starat o zvířátka na ulici a o lidi bez domova a přeju mu ať se mu daří. ()

kartacek 

všechny recenze uživatele

No jasněžejo, existuje přece Felinoterapie: Léčba kočkou. No a takový Jiří Kulhánek by mohl vyprávět... No co mohl, on vypráví - v jeho Nočním klubu, tam se setkáte s kočkou... No a pak třeba taky Kocour v botách, že jo, Bulgakovův kocour z Mistra a Markétky, kocour Mikeš, kocour Tom z pohádky Tom a Jerry, kocour Garfield, kočička z Povídání o pejskovi a kočičce od Josefa Lady, no a další a další kočky a kocouři. A kromě kocoura Boba Jamese v Kocourovi Bobovi léčila ještě jedna kočka - no jasněžejo - Ruta Gedmintas. No ale protože existuje taky třeba hipoterapie, canisterapie, rybičkoterapie, želvoterapie a podobně, mohlo by ve filmu vystupovat jiné zvířátko a Jamesovi by k uzdravení taky pomohlo, film by měl pak název třeba: Hnědák Emil, Fena Běta, Plné akvárium, Želva Elsa. No ale kočka by tam pořád byla -no jasněžejo - Ruta Gedmintas. ()

Reklama

laik_60 

všechny recenze uživatele

Mačky vraj vedia "súcitiť" so samotármi. Skrátka sú empatickejšie často krát viac ako ľudia. Film "rozpráva" skutočný príbeh o mladom narkomanovi Jamesovi Bowenovi, o ktorého sa star8 sociálna pracovníčka / dokonca až tak že mu poskytne sociálny byt (je to možné ? predstavte si, že by sa do bratislavského "Napoleona" nasťahovali abstinujúci bezdomovci .. hehehe) . Chalan je na na od odvykacej kúre živí sa pouličným spevom a predajom bezdomoveckého časopisu a stará sa o kocúra Boba (niekedy máte dojem, že Bob sa "stará" o neho). Prichádzajú aj krízy aj radosti .. napokon sa všetko dobre skončí, chalan napíše o sebe knihu, ktorá sa stane v Británii hitom. Skrátka životný príbeh s dobrým koncom. Je o skôr dráma ako komédia. Ale je to pozerateľné. Hlavný herec to odohral fajnovo a ešte si to aj celé odspieval. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Nijak výrazné, ale přesto slušné rodinné drama o muzikálně nadaném feťákovi, který se dostane na samotné dno, ze kterého mu pomůže (možná) zázračný kocour. Film se snaží zaujmout hlavně nálepkou "podle skutečného příběhu" ale přestože se na něj kouká celkem slušně, nemohl jsem se zbavit dojmu, že je docela obyčejný. Maminkám, ale slza ukápne. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Na světě je jen málo lidí, kteří by neměli rádi zvířata. Bob mi připomněl Hačika, kterého jsem viděl na podzim - má podobný námět i vyznění. Pro Boba ovšem hraje lepší uchopení látky - je realističtěji natočen, má lepší herecké výkony a není tak hladivý, jako Hačikó s Gerem (který střídá dva, tři své obvyklé výrazy obličeje) a to přesto, že příběh o psovi natočil Lasse Hallström. Nebýt určitých prapodivných zkratek ve vyprávění (vztah s otcem, proces vzniku knihy), šel bych s hodnocením i výš. Takhle se ustálilo na rozumných 70%. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (8)

  • Fakt, že Luke Treadaway vie spievať a ovláda hru na gitare zavážil pre jeho obsadenie do hlavnej role Jamesa. (chesterko)
  • Na autogramiáde knihy môžeme vidieť skutočného Jamesa Bowena, ktorý pri podpisovaní knihy prehlási, že podobný príbeh prežíva každý deň svojho života. (einar)
  • Na premiéru filmu ve Velké Británii dorazili i členové královské rodiny. Po premiéře se vévodkyně Kate setkala s tvůrci filmu včetně kocoura Boba (Ganka)

Reklama

Reklama