Reklama

Reklama

Z Paříže do Paříže

  • Francie Un sac de billes (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Bratři Maurice a Joseph jsou kluci, kterým žádná lumpárna není cizí, a protože bydlí v Paříži, mají příležitostí pro svá klukovská dobrodružství více než dost. Tím spíše, když je jednomu deset a druhému dvanáct let. Bohužel jim do dětských her a radostí zasáhne tvrdý osud. Jednoho dne jim totiž maminka musí na kabáty přišít žluté hvězdy. Francie je okupována německou armádou a nacistická správa přitvrzuje. Židům v Paříži už jde o život, a tak tatínek rozhodne, že kluci musí uprchnout do dosud neokupované zóny na jihu Francie, kde se snad všichni zase setkají. A protože Maurice a Joseph musejí z ohroženého domova odejít okamžitě a pokud možno nenápadně, nemají žádné cestovní doklady, vezmou si jen minimum peněz a jídla. Před sebou mají dlouhou cestu nočním vlakem, bezohledné německé hlídky, nebezpečný přechod přes demarkační čáru a cestu přes vysokohorské hřebeny. Jediné, na co se mohou spolehnout, jsou vlastní síly, bystrost, statečnost a instinkt. Netuší, že potrvá ještě tři roky, než válka skončí. Malí hrdinové si naštěstí při tom všem dokáží v sobě uchovat dětství i najít čas na malá klukovská dobrodružství. (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (159)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Hodně dojemný příběh, silný především výkonem malého Doriana Le Clecha. Zápletka má jen jednu vrstvu, a tou je neustálý útěk před anitsemity. Okupovanou Francii mám rád, napětí velké jen v jedné scéně v zahradě. Christian Clavier v titěrné roličce židovského lékaře. Film se očividně natáčel i u nás, poznáte minimálně Marka Vašuta (předabovaného někým jiným). ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Úvod s esesáky v židovském kadeřnictví měl něco do sebe a ačkoliv se pak příběh vydal trochu jiným směrem, zklamán jsem nebyl. V zásadě je to další další z pohledů na II.světovou válku dětskou optikou, jen je narozdíl od podobně laděných filmů vyveden v trochu méně depresivnějších barvách. Všudypřítomná hrozba v podobě nacistů i domácích kolaborantů je tak upozaděna, ale to není na škodu, protože s o to větší silou pak může udeřit. Herecky bez problému a oba kluci ukázali velký talent. Jasně, je to hra na emoce a občas až příliš očividná, ale na na druhou stranu když jsem na konci viděl ty dva děduly, tak mi bylo tak nějak dobře. A vo tom to je! 75% ()

Reklama

Streeper 

všechny recenze uživatele

Já prostě miluji francouzské filmy. Netuším čím to dělají, ale od klasických hollywoodských filmů nebo od Anglických se prostě liší a vždycky jsou tak krásně natočené s takovou lehkou atmosférou. Tenhle film není výjimkou. Při sledování filmu jsem měla pocit, jako bych tam byla s nimi a prožívala každý okamžik. Je neuvěřitelné čím vším si museli projít, aby se nakonec v pořádku dostali domů. Samozřejmě na konci filmu nechyběly slzy, ale to jsem celá já. ()

coscarelli 

všechny recenze uživatele

Pekny film, ostal som prekvapeny co Christian D. splacal. Nakuknul sice na druhu vyvrazdovacku , ale nechal ju na druhej kolaji. V jej tieni sa bros. presuvaju ,putuju, utekaju mozol-nemozol, aby si zachranili zidovsku kozu. Nenasilne sentimentalne, hrave , vesele, a veruze aj vazne a silne sceny, pekne vykomponovane drzia pohromade..no CH. D. sa nerozplyva nad debilitami. Maly ´Jo ma dostal, a zaryl sa mi hlboko medzi rebra. Maly Velky film. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Taková pohodová road movie dvou kluků, která se ovšem odehrává na pozadí 2 Sv.války... Takže samozřejmě nejde o nic veselýho. Tenhkle tejden sem si v pondělí střelil Pianistu, což beru jako absolutní vrchol filmů o židech. Den poté sem si střelil tohle. No a rozhodně zajímavá podívaná. Hlavně mazec, že je to podle pravdy. JE vidět, že ne všichni židi šli bezhlavě do lágrů. Někteří měli koule na to zdrhnout... JAsný, žádná sranda, žádnej med, hlavně teda rozdělit vlastní rodinu na 3 party. Ale fotřík věděl, ten věděl. _Není to zas tak drsnej film, ale rozhodně je pořádně hlubokej... ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Překlad původního názvu filmu zní „Pytlík kuliček“. (SONY_)
  • Celosvětová premiéra proběhla 15. ledna 2017 v Paříži. (ČSFD)
  • Predlohou filmu je kniha skutočného Josepha Joffa, ktorá vyšla v roku 1973. Josepha Joffa vo filme stvárnil Dorian Le Clech. (classic)

Reklama

Reklama