Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V pátém díle série Dominic Toretto (Vin Diesel) se svou partou elegantně sejmul mocného brazilského narkobarona. Velkou úlohu v tom sehrály jeden most v Rio de Janeiro a obří sejf, který po něm Domovi parťáci táhli. Nikdo z nich neměl tušení, že svědkem celé události byl zločincův syn Dante (Jason Momoa). Ten od toho dne osnuje plán pomsty, která má ošklivě postihnout nejen Toretta, ale i všechny jeho blízké, včetně Domova osmiletého syna. A protože na děti se nesahá, rozhodne se Toretto Danteho zastavit. Bohužel však příliš pozdě přijde na to, že tak odhodlanému a rafinovanému soupeři ještě nečelil. Zvlášť když má Dante neskutečný organizační talent a vytvoří tým, který spojuje jediná věc – nenávist k Dominicu Torettovi a jeho kámošům. Opulentní bitva, kterou střet obou táborů vyvolá, se bude odehrávat po celém světě, přičemž asi nejvíc bude hořet asfalt pod koly rychlých a zběsilých aut v nádherných kulisách italské metropole. Římské koloseum se tak znovu stane svědkem soubojů na život a na smrt. (Cinemart)

(více)

Videa (16)

Trailer 1

Recenze (416)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Fast GTP. Ten scenár musela písať umelá inteligencia. Nečudujem sa, že to stálo tristo mega, zaplatiť tomu množstvu prvotriednych hercov, aby zo seba vydávali také vety v takých scénach, muselo stáť strašne veľa. O to väčšia škoda je, že hlavného záporáka hrá mizerný Jason Momoa, ktorý nikdy nemal prekročiť televízny tieň. A akcia? Unavená a príliš digitálna. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Jako film celkově nic moc. Popravdě, z úvodní "rodinné" půlhodinky bych zvracel. Zaujaly však určité jednotlivé scény a postavy - rvačka v bytě, rvačka Cipher a Letty, účtenky, Danteho rozhovor, Cena je skvělý, Momoa občas moc tlačí na pilu ale má hodně světlé chvilky. pro tyhle jednotlivosti jdu na tři, kdybych měl fakt hodnotit film jako celek, jdu jen na dvě. Film hrozně trpí na přecpanost, v průběhu času se v univerzu objevilo tolik postav, že už si každá zobne sotva pár minut (a ty nejzajímavější nejméně), což je škoda. Kdyby se alespoň ubralo Dieslova rodinného onanování... Ale jo, pořád je to popcornová blbost, která se dá. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Štúdio, Leterrier, Mazeau a prekvapivo už ani Lin akoby nepochopili, že prvý, ale aj druhý F&F boli pomerne staromódne filmy určené pre dobových teenagerov, ktorí medzičasom majú okolo 40 a tým pádom už nie sú tak tupí a majú nejaké tie životné skúsenosti a sú menej naivní. Preto už ani nechápem, pre koho sú posledné dve (až 4) časti určené. Akcia je fajn, aj tá prestrelená, lokácie fotogenické, ale všetko medzi tým je tak extrémne tupé (a nemám tentokrát dojem, že naschvál) a primitívne, že si musia ťukať na čelo aj tvorcovia akčných straight to video kúskov z osemdesiatok a napríklad v štúdiu Asylum môžu mať radosť, alebo naopak smútiť, že z hľadiska blbosti sú ich opusy už raz a navždy prekonané. Naposledy ostrihali Charlize a tentokrát Nathalie, parchanti. 50% ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Všechny zábavné faktory, které jsem od osmého dílu postrádal se zde vrátily v plné síle a já se v kině opět královsky bavil. Právě v tom zřejmě tkví úspěch a kouzlo této šílené série, jelikož v moment, kdy přistoupíte na pravidla hry a nebudete se smát tvůrcům, nýbrž se budete smát s nimi, tak právě tehdy všechna pomyslná kolečka zapadnou přesně tam kam mají. Je velkou úlevou, že si tato slova konečně vzali k srdci téměř všichni herci, jejichž výkony nyní přesně odpovídají tónu celé série, přičemž se to i někteří opravdu nebojí přivést na zcela novou úroveň šílenosti. Ano, mluvím zde o Jasonu Momoovi, který si zjevně přepálenou a prvoplánovou postavu užíval plnými doušky. Jeho očividné přehrávání tedy zdatně vyvažuje Vina Diesela, který asi vážně žije v domnění, že tvoří něco nebetyčně seriózního. Zbytek filmových ingrediencí mu naštěstí nedává zapravdu, protože tvůrci nešetřili akcí a tlačítkem, které vypíná všechny myslitelné fyzikální zákony. Pokud tedy necháte mozek a logické uvažování v předsálí, snímek si velmi užijete. Nic tak bláznivého a zároveň vlastně i svým způsobem velkolepého tady vážně dlouho nebylo. A i když bych tomu nevěřil, tak se asi lehce začínám těšit na další díl! (Viděno v kině CineStar IGY České Budějovice) „Never accept death when suffering is owned.“ ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Po nepovedené 9 opět návrat k těm lepším dílům a určitě i zásluhou nových herců na scéně. Je to opět slušná hloupá zábava, která baví přepálenou akcí, skvělými herci, fajn soundtrackem, trefným humorem, slušnými fighty a překvapivými zvraty. Na scénu přichází Jason Momoa, který plánoval několik let revenge Torretovi a ten je největším přínosem 10. dílu. Momoa je neskutečný přehrávající magor, který svým excentrickým výkonem baví, překvapuje i šokuje. Jde o nejlepšího záporáka série a díky němu se film vyplatí vidět. Mně potěšila i sympatická Brie Larson a hlavně Alan Ritchnson ( Reacher!), který je dalším velkým hromotlukem na scéně, tak trochu náhrada za the Rocka. Překvapilo mě, že těch vyloženě epických trikových atrakcí, zde není tolik, ale na druhou stranu je tu spousta fyzických fightů, které mám nejradši a těch jsem si tu užil dostatek ( Statham rules!!). Občas šlo vidět horší CGI, ale to se dá odpustit. Celé se to nese v rychlém a zábavném tempu, soundtrack je slušný a Roman pokud může, tak opět humorem nezklame. V závěru došlo i na nějaké to zvratové překvapení a je docela osudové. Finále bude tedy slušně vyhrocené a jsem zvědav, zda přibyde nová herecká posila i tam. Za mne fajn popcornový blockbuster, ideální na rande. 7/10. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (24)

Související novinky

Paramount oznámil řadu nových projektů

Paramount oznámil řadu nových projektů

12.04.2024

Pokud přítomnost na letošní konferenci CinemaCon v Las Vegas pojalo nějaké hollywoodské studio ve velkém a hodlalo se co nejvíc předvést před kinaři z celého světa, byla to nejspíš společnost… (více)

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

10.07.2023

V celkových číslech relativně dobře, ačkoliv za sebou má několik neuspokojivých výsledků z kin a novým titulům z úspěšných franšíz se nedařilo tolik, jako v minulosti. Celkově Hollywoodské filmy na… (více)

Reklama

Reklama