Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh dvou kamarádů, kteří provozují prosperující půjčovnu dronů, se odehrává v současné Praze. Majitel firmy přezdívaný Plech (Jiří Mádl), ve volném čase rapper, sní o velkých penězích a neochvějných jistotách. Chemik a vynikající letecký navigátor Pavel (Kryštof Hádek), který se právě vrátil ze zahraničí, sní o spravedlnosti a osobním angažmá v nápravě světa. Drony jsou pro bývalé spolužáky ze střední školy propustkou do mnoha oblastí lidského konání, kam by se jinak nepodívali. Mezi jejich klienty patří prezidentský kandidát i výtvarníci pořádající happeningy. Drony ve filmu monitorují elektrárny, nosí luxusní kabelky na přehlídce místo modelek nebo sprejují ze vzduchu Petřínskou rozhlednu. Když se však jeden z hrdinů rozhodne využít dron k něčemu úplně jinému, situace ve firmě se začne komplikovat. (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (317)

choze 

všechny recenze uživatele

Oceňuju, že film se snaží po hrdinově vzoru přesáhnout český rybníček a jít po aktuálním globálním tématu (terorismus) skrz domácí specifikum (české právní a politické prostředí) a není přehnaně vážný a aspoň místy se mu u toho daří tvářit jako thriller. Pavel, ačkoliv jasný naivní idealista, pro mě byl celý film dost nečitelnou postavou, kdy jsem netušil, kolik v sobě má temnoty, což mě drželo v příjemném napětí. Plecháč mu tvořil dobrý protipól, ačkoli na první pohled působil jako komická figurka. A Hádek s Mádlem dobří. Linie mezi Pavlem a manažerkou z volebního štábu mi připomněla Taxikáře. Celkově sympatická záležitost. ()

castor 

všechny recenze uživatele

„Od pantáty vedou dráty“. Petr Zelenka je úkaz. Solitér, který znovu dokazuje, že je jedním z nejoriginálnějších českých režisérů a scénáristů. Jak jsem zdůrazňoval u jeho předchozího kousku Ztraceni v Mnichově, buďme rádi, že takové tvůrce u nás pořád máme. Popichovačné autory, kteří dokáží konkurovat evropské kinematografii a vůbec se nemusí krčit někde v koutě. Zelenka rýpe i tentokrát, vytahuje několik kostlivců a je u toho zatraceně zajímavý a přitažlivý. Tedy zhruba první polovinu. Možná si totiž vzal až moc věcí, které přitom narušují a odvádějí pozornost od toho nejdůležitějšího: střet nespokojeného jedince se systémem. Anebo je to možná tím, že varuje před tempem a přeinformovaností dnešní doby? Jeho hrdina se vrací po traumatickém zážitku v Izraeli. Až nezdravě věří v absolutní spravedlnost. Evidentně je inteligentní, ovšem hodně nečitelný. Chce vrátit Česko na mapu světa tím, že k soudu dopraví mezinárodní případ zločinů proti lidskosti, jenž se táhne až ke špičkám americké politiky. Zkoumá morální stránku věci, svým způsobem se ale v mnohém hledá. Přijde mu vhod, když si na něj vzpomene dávný kamarád ze školy s nabídkou spolupráce: natáčení pomocí dronů. Paradoxně se díky nim dostává blíž ke svému cíli. Kryštof Hádek a Jiří Mádl (ne vždy jsem mu bohužel rozuměl) jsou příjemně civilní, lidé za kamerou si své rovněž odmakali na jedničku. Nápadité a jiné. A to se cení. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Zelenka opět potvrdil,že je osobitý režisér,který se nebojí natočit film,který by velmi pravděpodobně nikdo jiný u nás nenatočil.Od Modeláře jsem si hodně sliboval a on to nakonec není vůbec špatný film,jen je na české poměry jiný a téma které zpracovává mě osobně hodně překvapilo a nečekal sem to.Což je ve finále hlavní důvod,proč dávám po prvním shlédnutí jen tři hvězdy a to i přes to,že by si za dvojici Hádek-Mádl a fakt,že je to po dlouhé době český film,který nutí k zamyšlení,zasloužil tu čtvrtou...70% ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Petr Zelenka přišel s další na domácí poměry nebývale ambiciózní látkou. Některé věci sice jen nakousne a pak už s nimi dál nepracuje, ale pořád toho zbývá dost k přemýšlení. Přitom to není žádný art film, ale divácky vstřícný snímek, velmi profesionálně natočený. Kryštof Hádek i Jiří Mádl jsou výborní, vedlejší postavy vedle nich moc prostoru nemají. Škoda jen toho nijakého konce. Pokud po takovémto filmu jen pokrčím rameny, řeknu si „a to je všechno?“ a jdu domů, tak je to špatně (70%). ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Politický komediální thriller pro fandy dronů. 1)  Všechny zmíněné (tři) složky jsou tu zastoupeny podobně jako etický intelektualismus ve filmech pana Trošky. Ale milovníci dronů si na své přijdou._____ 2)  Dlouho je nejasné, o co vlastně jde. I dějové kontury jsou místy nepříliš zřetelné._____ 3)  Film vrcholí očekávaným tradičně česky tragikomickým koncem._____ 4)  Nejlepší jsou herci. 34letý výborný Jiří Mádl (provozovatel dronu Plech, který si šlape na jazyk) a 38letý přitažlivý Kryštof Hádek (modelář), který šel očividně do sebe a začal sportovat. Na jeho těle je to už vidět. Že by vábil Hollywood?_____ 5)  Komenty k zamyšlení: Peabody (nehodnotil), Matty****, husokachna**. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (22)

  • Ve filmu jsou použity obrazy Michala Škapy (*1978). (sator)
  • Jak Jiří Mádl, tak i Kryštof Hádek vzali roli hlavně kvůli osobnosti režiséra a scenáristy Petra Zelenky, který podle nich točí vždy zajímávé a originální filmy. Scénář, i když se jim zde taky líbil, tu pro ně nehrál tak důležitou roli jako normálně. (montongery)
  • „Největším nepřítelem filmařů je tradičně čas a nestálost počasí. Ale nějak jsme to zvládli. Naopak drony fungovaly lépe, než jsem čekal, po technické i umělecké stránce. Honza Dojčán, hlavní operátor a spolumajitel firmy Jamcopters, sice začal po letech zase z nervozity kouřit, ale těch pár desítek cigaret rozhodně stálo za to,“ pronesl režisér Zelenka o filmu. [Zdroj: Lidovky.cz] (Duoscop)

Související novinky

28. České lvy vyhrál Šarlatán

28. České lvy vyhrál Šarlatán

06.03.2021

Dnes večer byly v rámci svého 28. ročníku uděleny výroční ceny České filmové a televizní akademie (ČFTA), Český lev. Komorní ceremoniál se tradičně odehrál v pražském Rudolfinu, nicméně z důvodu… (více)

Reklama

Reklama