Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Arnold Schwarzenegger si zopakoval roli terminátora v klasickém akčním snímku zkušeného Waltera Hilla. Nekompromisního kapitána sovětské policie Ivana Danka doprovází na každém kroku jeho legendární účes i ukecaný americký parťák v podání Jamese Belushiho. Poprvé v americkém filmu se diváci přenesou do Chicaga přímo z Rudého náměstí v Moskvě. (NFA)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (348)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Arnoldu Schwarzeneggerovi role horlivého sovětského policisty dokonale sedne a jeho interakce s kapitalistickým světem parťáka Jima Belushiho zásobuje snímek poměrně slušnou dávkou sarkasmu a nekorektního humoru, jinak jde o poměrně solidní bejkovinu s obyčejnou zápletkou o honu na chraplavého překupníka drog, při němž tentokrát východ a západ spojí síly. Ve vedlejších rolích se navíc objeví Morpheus i Otík z Vesničko má středisková, tak co by český divák chtěl ještě víc? ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Průměrné krimi/drama, nebo akční thriller chcete-li, který mě bavil hlavně na začátku. Arnie coby tvrdý sovětský kapitán a jeho akce v sauně (lázních), to byl opravdu zajímavý start toho filmu. Dokonce i nástup Belushiho byl v rámci přijatelnosti, jenomže jak čas utíkal, začala tomu jaksi docházet šťáva. Jediným zpestřením tak pro mě byla scéna z nemocnice a přítomnost Giny Gershon, která k velké smůle zůstala tentokrát oblečená. Jinak jsem měl však mnohem větší očekávání, takže pro mne jisté zklamání a hlavně obyčejný průměr. ()

Reklama

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Rudé horko? Narudlé vlažno! Z námětu se dala ukuchtit perfektní akční komedie, ale to by Walter Hill musel nasadit ostřejší tempo, natočit povedenější akční scény (ne, systém záběr na střílejícího hrdinu následovaný protizáběrem na padajícího padoucha fakt není moc cool) a především vykřesat nějaké jiskry z konfrontace Danka a Rostavilliho... Pár vtípků se sice povedlo, ale nestačilo to na víc, než na veleprůměrnou kriminálku s pěkně nasvícenými scénami. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Red Heat neurazí, ale ani nepotěší. Avizovanou akci, aby člověk pohledal. Když už konečně přijde na nějaké to střílení nebo mlácení, vidíme jen to co už nesčetněkrát před tím i po tom a v tomto ohledu film nenabízí nic, co by nějakým způsobem vynikalo. Humor, jež měl být podstatnou složkou scénáře, taky není zrovna nosným prvkem. Ke slyšení jsou zde, kromě jedné, dvou vydařených hlášek, pouze šablonovité vtípky, zapdající do klišé o komouších a rusech. Ne, že by se tyto glosy neopíraly o pravdu, jenže repliky typu "Vodka," jsou tolikrát omleté, že mě k úsměvu nedonutí. Role Ivana Danka je Arniemu šitá na tělo. Postava je postavená na jeho kamenné tváři, aby toho nešlo moc pokazit. Jeho policista je pak herecky téměř takový sovětský terminátor v uniformě.To James Belushi pobral hereckého umu mnohem více. No a když k tomu přidám příběh, jež nepatří zrovna do kategorie "dechberoucí" vychází mi z toho podprůměr. Od šitu film zachraňuje to, že má přeci jen jakous takous úroveň a nespadá do skupiny debilit alá Rudá Sonja. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejslabších filmů se Schwarzeneggerem, který se do role sovětského kapitána zoufale nehodí, jelikož neudrží ani ten svůj příšerně hraný ruský akcent. Belushi je zase dost nevtipný a ty jeho sexistické narážky jsou spíše otravné. Akce to také moc nemá a příběh moc neohromí. Jediné, čím se může film pyšnit, že se filmaři mohli exkluzivně vydat do samotného srdce Ruska, na neznámější náměstí Moskvy. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (35)

  • Film sa medzi ruským publikom nestal kultovým (napriek tomu, že ruský hrdina vyznel pozitívne), pretože bol podľa nich len veľmi slabým stvárnením tak ruského jazyka, ako aj ruských stereotypov. (marlon)
  • Hill zvolil natočiť akčné scény s autobusmi jednak preto, že mu to v porovnaní s ostatnými filmami pripadalo originálnejšie a jednak preto, že Arnold Schwarzenegger (Ivan Danko) nezapadal do žiadneho z áut prirodzene. (marlon)
  • Herec Laurence Fishburne (Stobbs) je v titulcích filmu uveden ještě pod jménem Larry, pod nímž vystupoval v počátcích své kariéry. (rakovnik)

Související novinky

Stallone: Méně brutality, víc srandy

Stallone: Méně brutality, víc srandy

08.04.2011

Nebojte, netýká se to dvojky Expendables, která by se měla začít natáčet na sklonku léta. Tento film chce Sly dokončit ještě předtím. V akční krimi Headshot si zahraje nájemného zabijáka z New… (více)

Reklama

Reklama