Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Arnold Schwarzenegger si zopakoval roli terminátora v klasickém akčním snímku zkušeného Waltera Hilla. Nekompromisního kapitána sovětské policie Ivana Danka doprovází na každém kroku jeho legendární účes i ukecaný americký parťák v podání Jamese Belushiho. Poprvé v americkém filmu se diváci přenesou do Chicaga přímo z Rudého náměstí v Moskvě. (NFA)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (348)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Arnold v osemdesiatych rokoch prakticky neustále striedal kultové filmy s tými priemernejšími a v rámci čistokrvného akčného žánru je práve Červená horúčava asi z nich najslabší. A pritom kladov je tu dosť, film sa môže oprieť o celkom zaujímavý nápad a slušnú zápletku o ruskom policajtovi, ktorý spojí svoje sily s americkým kolegom, aby dostali nebezpečného obchodníka s drogami, s ktorým má Rus nevyriešené účty, keďže mu zabil partnera a ani ten scenár vôbec nie je zlý. Dve tretiny si film drží slušné tempo, rusko-americká spolupráca je dostatočne zábavná, postará sa nielen o trochu odlišné vyšetrovanie metódy, ale aj o viacero výborných dialógov a hlášok, prčom ani to samotné pátranie po zločincovi nesklame, aj keď nie je ničím výnimočné. Ale práve posledná tretina, kedy to má celé vygradovať ma dosť sklamala, tu ma už nezaujalo takmer nič a dopozeral som to len zo zotrvačnosti. A film výraznejšie nepodporí ani akcia, úvod v Rusku ešte slušne navnadí a obe sekvencie ma bavili, ale zvyšok filmu už ponúkne len jednu krátku prestrelku a pár maličkostí a to je teda poriadne málo. A finále s autobusmi je teda to posledné, čo ma v akčnom žánri zaujíma. Inak obsadenie vôbec nie je zlé, Arnold chwarzenegger je tu stále vo vrcholnej forme, takže má charizmy na rozdávanie, dokonca aj James Belushi je celkom zábavný, aj keď ho inak moc nemusím, k tomu niekoľko známych tvárí vo vedľajších úlohách, ako Laurence Fishburne, Gina Gershon a Peter Boyle, len by to chcelo lepšie vybrať zápornú stranu. Ed O'Ross nie je zlý, ale chémia medzi ním a Schwarzeneggrom vôbec nefunguje a to dokonca ani v ich spoločných scénach a nemá ani výraznejších poskokov, vlastne len malý černošský gang. A Walter Hill si tu opäť odvedie svoj štandard, všetky jeho filmy majú slušnú vizuálnu stránku a zaujímavú atmosféru, ale vždy im ešte trochu chýba k tomu pravému akčnému zážitku, určite aj väčším množstvom akcie. Takže ani Červená horúčava nie je vôbec zlý film, už som ho videl viackrát, len jednoducho vzhľadom na akčné osemdesiate roky a prítomnosť Arnolda vo vrcholnej forme by som čakal trochu viac. 62% ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

V Číně už problém s drogovými dealery dávno vyřešili. Prostě je všechny postavili do řady a střelili do týla. - Hm, to v Americe asi neprojde, ti zasraní politici to nedovolí. - Ty zastřelte jako první! Arnie je neoddiskutovatelný král a Rudé horko je nádherným ohlédnutím za akčním filmem 80. let. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Překvapivě vtipná a dynamická sonda do policejních praktik Ruska. Tentokráte jsou právě v Americe ti neschopní a Rusové mají pomoct. Jak nezvyklé role. Tohle bych od Waltera Hilla nečekal. A slibný námět se nerozvijí vůbec špatně. Scénář je samozřejmě celkem jednoduchý a moc se toho ve filmu nestane, ovšem hlášky jsou brilantně vyšperkované a duo dvou tak odlišných policistů má prostě své kouzlo. Navíc Arnold je tady v ruské uniformě, s kupou hlášek a svojí nezaměnitelnou prkenností prostě a jednoduše geniální. Akce je překvapivě zručně natočená a nepostrádá patřičný říz a rychlost. Občas mi tu vadily klasické úlety 80.let (šílené účesy, drsné řeči, nechtěně trapné frajeřinky), ale to se přežít dá. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Po revoluci se mi tahle akční komedie strašně líbila (hrál v tom svalovec, střílelo se v tom, i na rvačky došlo, vtipné hlášky létaly éterem, prostě žůůůžo), ale čas běží, lidi stárnou, hodnoty se mění... Dnes už "Rudé horko" můžu sledovat jen se shovívavým úsměvem a nostalgickou slzou lesknoucí se v oku:-). Sentiment mi nedovolí hodnotit níž: 65% ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Ivan Danko (Arnold Schwarzenegger) je ruský tvrďák co se nebojí uvést polonahý a mlátit padouchy ve sněhu. Nebojí se vzít rozžhavený uhlík do ruky, a nebo lámat nohy na požádání. To je náš ruský tvrďák Ivan. Když mu pláchne ruský gangster do Ameriky, je vládou požádán, aby ho pronásledoval. V USA Ivanovi přidělí Chicagského poldu (James Belushi). Jak tyhle dva spolu vychází je parádní. Chemie mezi touhle dvojkou opravdu dobře funguje. Přehnaně prkený Arnie, co neukáže za celý film úsměv. Jinak ničím jiným Rudé horko nepřekvapí. Úsměvné hlášky, pěkná akce a tím to končí. Rutinní průměrný akčnák, co nemá moc es v rukávě. Jediná esa jsou hlavní herci a semtam úsměvná hláška. (64 %) ()

Galerie (97)

Zajímavosti (35)

  • Při při pohřbu Dankova kolegy Jurije Ogarkova (Oleg Vidov), kterého zastřelil Viktor Rostavili, je na náhrobku uvedeno 1949-1988. Když se ale Ivan Danko (Arnold Schwarzenegger) v Chicagu zapisuje do hotelové knihy, uvádí datum 8/4/87. (Robbi)
  • Walter Hill požadoval po Jamesi Hornerovi, aby hudba k filmu měla heroizující náladu: "Chtěl jsem, aby vytvořil pocit, že jste na olympiádě získali zlatou medaili. Že se stalo něco hrdinského!" (Robbi)
  • Film bol okrem iného dôsledkom dlhoročnej snahy Waltera Hilla i Arnolda Schwarzeneggera pracovať spoločne. Rešisér usiloval urobiť hlavného hrdinu v štýle Johna Waynea či Clinta Eastwooda, a tak sa usiloval zmierniť rolu Arnieho so slovami: „Mal som dôveru v neho ako herca. Nechcel som ho predstaviť len ako vagón týčiaci sa cez budovu. Arnold má schopnosť komunikácie, ktorá pretína kultúry a krajiny. Oni jednoducho milujú toho chlapa vyhrať. Ale všetci si myslia, že pre jeho svaly. Ale to nie je všetko? Je to jeho tvár, jeho oči. On má tvár, ktorá je návratom k válečníkovi zo stredovekých čias alebo starovekého Grécka". Snahu navodiť hrdinský pátos mala podporiť i hudba Jamesa Hornera. (marlon)

Související novinky

Stallone: Méně brutality, víc srandy

Stallone: Méně brutality, víc srandy

08.04.2011

Nebojte, netýká se to dvojky Expendables, která by se měla začít natáčet na sklonku léta. Tento film chce Sly dokončit ještě předtím. V akční krimi Headshot si zahraje nájemného zabijáka z New… (více)

Reklama

Reklama